Η γαλλική έκθεση SIA’PRO πιθανώς η «αναγεννημένη» εκδοχή της SIMA

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ιστοσελίδα La France Agricole αναφέρει ότι η SIA’PRO είναι μια νέα έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και αγροτικών ρομπότ, που θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget στα βόρια του Παρισιού και πιθανώς αποτελεί το διάδοχο της SIMA.

Ο γαλλικός αγροτικός Τύπος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για μια νέα έκθεση γεωργικών μηχανημάτων στο Παρίσι, η οποία θα ονομάζεται SIA’PRO. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας για τρεις ημέρες από τις 23 Φεβρουαρίου.

Αυτό αλλά και λίγες ακόμη πληροφορίες δίνει προς το παρόν η ιστοσελίδα La France Agricole σχετικά με την αναγεννημένη -πιθανώς- έκθεση SIMA, η οποία παύει… μέχρι να έρθει η SIA’PRO μάλλον. Η έκθεση μηχανημάτων θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση SIA, η οποία πραγματοποιείται στις πύλες των Βερσαλλιών. Οι διοργανωτές Comexposium και CENECA (Centre National des Expositions et Concours Agricol) θεωρούν ότι οι δύο εκθέσεις θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συμβάλλουν στον εορτασμό της γαλλικής γεωργίας.

Η εσωτερική εκδήλωση της SIA’PRO θα είναι αφιερωμένη στη ρομποτική, τη χρήση και τη διαχείριση δεδομένων, καθώς και στη συνήθη σειρά γεωργικών μηχανημάτων. Μιλώντας για τη νέα διοργάνωση, ο Jérôme Despey, πρόεδρος του Salon International de l’Agriculture και πρόεδρος της CENECA, δήλωσε: «Με αυτές τις δύο εκθέσεις που διοργανώνονται σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά με την ίδια φιλοδοξία, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την προβολή και τον αντίκτυπο της γεωργίας στην εθνική και διεθνή σκηνή. Απαιτώντας περισσότερο χώρο, η SIA’PRO έρχεται στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget του Παρισιού, για να βοηθήσει τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στη γεωργία».

Για το εάν πρόκειται για την ανανεωμένη έκθεση SIMA ή όχι είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη απάντηση, αν και ίσως για κάποιους θεωρείται πιθανό. Να θυμίσουμε πως η έκθεση SIMA δε θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2024 και οι ιθύνοντες είχαν πει πως πρόκειται να γίνει μια ανανέωση.

Πληροφορίες από profi.uk

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Μέγιστη ευελιξία ακόµη και στα πιο στενά χωράφια με τα ανανεωμένα τα New Holland Τ4F S

Με τέσσερα µοντέλα που αποδίδουν 75-110 ίππους (ονοµαστικούς) από έναν συµπαγή και ισχυρό κινητήρα FPT, τα τρακτέρ T4F S έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε οπωρώνες, αµπελώνες και θερµοκήπια.