Η γαλλική έκθεση SIA’PRO πιθανώς η «αναγεννημένη» εκδοχή της SIMA

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ιστοσελίδα La France Agricole αναφέρει ότι η SIA’PRO είναι μια νέα έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και αγροτικών ρομπότ, που θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget στα βόρια του Παρισιού και πιθανώς αποτελεί το διάδοχο της SIMA.

Ο γαλλικός αγροτικός Τύπος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για μια νέα έκθεση γεωργικών μηχανημάτων στο Παρίσι, η οποία θα ονομάζεται SIA’PRO. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας για τρεις ημέρες από τις 23 Φεβρουαρίου.

Αυτό αλλά και λίγες ακόμη πληροφορίες δίνει προς το παρόν η ιστοσελίδα La France Agricole σχετικά με την αναγεννημένη -πιθανώς- έκθεση SIMA, η οποία παύει… μέχρι να έρθει η SIA’PRO μάλλον. Η έκθεση μηχανημάτων θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση SIA, η οποία πραγματοποιείται στις πύλες των Βερσαλλιών. Οι διοργανωτές Comexposium και CENECA (Centre National des Expositions et Concours Agricol) θεωρούν ότι οι δύο εκθέσεις θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συμβάλλουν στον εορτασμό της γαλλικής γεωργίας.

Η εσωτερική εκδήλωση της SIA’PRO θα είναι αφιερωμένη στη ρομποτική, τη χρήση και τη διαχείριση δεδομένων, καθώς και στη συνήθη σειρά γεωργικών μηχανημάτων. Μιλώντας για τη νέα διοργάνωση, ο Jérôme Despey, πρόεδρος του Salon International de l’Agriculture και πρόεδρος της CENECA, δήλωσε: «Με αυτές τις δύο εκθέσεις που διοργανώνονται σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά με την ίδια φιλοδοξία, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την προβολή και τον αντίκτυπο της γεωργίας στην εθνική και διεθνή σκηνή. Απαιτώντας περισσότερο χώρο, η SIA’PRO έρχεται στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget του Παρισιού, για να βοηθήσει τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στη γεωργία».

Για το εάν πρόκειται για την ανανεωμένη έκθεση SIMA ή όχι είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη απάντηση, αν και ίσως για κάποιους θεωρείται πιθανό. Να θυμίσουμε πως η έκθεση SIMA δε θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2024 και οι ιθύνοντες είχαν πει πως πρόκειται να γίνει μια ανανέωση.

Πληροφορίες από profi.uk

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Κάθε χρονιά να γίνει χρονιά των µηχανηµάτων

Με έναν στόλο αγροτικών µηχανηµάτων που ξεπερνάει σε ηλικία τα 26 έτη. η ανάγκη για ανανέωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και είναι ευκαιρία να συνδυαστεί µε τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έχουν µπει στον πρωτογενή τοµέα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Σάββα Μπαλουκτσή.

Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.