Ενεργειακά αυτόνομος και με τεχνητή νοημοσύνη ο «σταθμός καλλιέργειας» της νεοφυούς AI.Land

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το «πολυεργαλείο» Davegi φέρει φωτοβολταϊκά, κινείται αυτόνομα και μπορεί να φροντίζει την καλλιέργεια λαχανικών στο μέλλον.

Το αγροτικό ρομπότ «Davegi» βρίσκεται σε ένα σταθερό σημείο και περιφέρεται σε ένα χωράφι με λαχανικά με τις οκτώ ηλιακές μονάδες του. Παρέχει στις καλλιέργειες επαρκή ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα παράγει ηλιακή ενέργεια. Έτσι έχει φανταστεί ο Josef Franko, ιδρυτής της AI.Land και προγραμματιστής του πρωτοτύπου, τα ρομπότ του μέλλοντος, ή αλλιώς, τους ρομποτικούς σταθμούς καλλιέργειας του μέλλοντος. Το Davegi είναι ένα αυτόνομο ρομπότ για την καλλιέργεια του εδάφους, τη σπορά, τη λίπανση, την άρδευση και τη συγκομιδή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Στο μέλλον, το Davegi πρόκειται να γίνει ένα γεωργικό πολυεργαλείο που θα καλλιεργεί, θα σπέρνει, θα ποτίζει, θα λιπαίνει και στο τέλος θα συγκομίζει τα λαχανικά. «Με το πρωτότυπό μας, όλες οι διαδικασίες καλλιέργειας των φυτών -από την καλλιέργεια του εδάφους έως τη συγκομιδή- μπορούν να εκτελούνται με ακρίβεια, ανάλογα με τις ανάγκες των επιμέρους φυτών», λέει ο Franko. Αυτή η εξατομικευμένη εργασία εξοικονομεί λιπάσματα, φυτοφάρμακα και νερό. Τα φυτά πρέπει επίσης να συγκομίζονται όταν έχουν φτάσει στην κατάλληλη ωριμότητα.

Το όραμα της AI.Land είναι το Davegi να γεμίζει ενεργειακά αυτόνομα 60 κιβώτια την ημέρα με συνολικά 600 συγκομισμένα λαχανικά σε δέκα διαφορετικές ποικιλίες σε μια έκταση 0,25 εκταρίων, με την AI.Land να φιλοδοξεί να προμηθεύει τα λαχανικά σε περιφερειακό επίπεδο, γεγονός που εξοικονομεί καύσιμα και, συνεπώς, ενέργεια.

Η AI.Land θα ξεκινήσει το πιλοτικό έργο «RoboFeld» στα τέλη του 2024. Στόχος είναι να παρέχει στις οικογένειες κοντά στο Kempen και τη γύρω περιοχή φρέσκα λαχανικά κατευθείαν από το χωράφι.

Η νεοφυής AI.Land

Η νεοφυής επιχείρηση AI.Land από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από το Ινστιτούτο Κινητών Αυτόνομων Συστημάτων και Γνωστικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν και απασχολεί σήμερα δεκαπέντε άτομα. Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Περιβαλλοντικό Ίδρυμα (DBU) υποστήριξε τη νεοφυή επιχείρηση και συνεπώς την ανάπτυξη του αγροτικού ρομπότ Davegi με 125.000 ευρώ.

Η AI.Land έλαβε επίσης το βραβείο καινοτομίας «Σύγχρονη γεωργία» ύψους 5.000 ευρώ στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2024 στο Βερολίνο για το νέο, αυτόνομο σύστημα ρομπότ που εξοικονομεί ενέργεια και πόρους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Συγκριτική δοκιμή επτά τρακτέρ ισχύος 300 ίππων με πεδίο δοκιμών τη Δανία

Tρία περιοδικά γεωργικών µηχανηµάτων από τη Φινλανδία (Koneviesti), τη Νορβηγία (Bedre Gardsdrift) και τη Σουηδία (Traktortech) µαζί µε τους Ολλανδούς συναδέλφους από το Trekker δοκίµασαν επτά τρακτέρ στην κατηγορία ισχύος 300 ίππων, όλα µε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, GPS και ISObus. Η ∆ανία αποτέλεσε το πεδίο δοκιµών για αυτή τη σύγκριση.

Πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη η νέα γενιά Quantum της Case

Στις σειρές Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές Quantum CL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και Quantum N με τα στενά τρακτέρ, ενώ συνολικά η γκάμα αναβαθμίστηκε σε επίπεδο καμπίνας, κινητήρων, κιβωτίου και υδραυλικών.