Ενεργειακά αυτόνομος και με τεχνητή νοημοσύνη ο «σταθμός καλλιέργειας» της νεοφυούς AI.Land

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το «πολυεργαλείο» Davegi φέρει φωτοβολταϊκά, κινείται αυτόνομα και μπορεί να φροντίζει την καλλιέργεια λαχανικών στο μέλλον.

Το αγροτικό ρομπότ «Davegi» βρίσκεται σε ένα σταθερό σημείο και περιφέρεται σε ένα χωράφι με λαχανικά με τις οκτώ ηλιακές μονάδες του. Παρέχει στις καλλιέργειες επαρκή ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα παράγει ηλιακή ενέργεια. Έτσι έχει φανταστεί ο Josef Franko, ιδρυτής της AI.Land και προγραμματιστής του πρωτοτύπου, τα ρομπότ του μέλλοντος, ή αλλιώς, τους ρομποτικούς σταθμούς καλλιέργειας του μέλλοντος. Το Davegi είναι ένα αυτόνομο ρομπότ για την καλλιέργεια του εδάφους, τη σπορά, τη λίπανση, την άρδευση και τη συγκομιδή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Στο μέλλον, το Davegi πρόκειται να γίνει ένα γεωργικό πολυεργαλείο που θα καλλιεργεί, θα σπέρνει, θα ποτίζει, θα λιπαίνει και στο τέλος θα συγκομίζει τα λαχανικά. «Με το πρωτότυπό μας, όλες οι διαδικασίες καλλιέργειας των φυτών -από την καλλιέργεια του εδάφους έως τη συγκομιδή- μπορούν να εκτελούνται με ακρίβεια, ανάλογα με τις ανάγκες των επιμέρους φυτών», λέει ο Franko. Αυτή η εξατομικευμένη εργασία εξοικονομεί λιπάσματα, φυτοφάρμακα και νερό. Τα φυτά πρέπει επίσης να συγκομίζονται όταν έχουν φτάσει στην κατάλληλη ωριμότητα.

Το όραμα της AI.Land είναι το Davegi να γεμίζει ενεργειακά αυτόνομα 60 κιβώτια την ημέρα με συνολικά 600 συγκομισμένα λαχανικά σε δέκα διαφορετικές ποικιλίες σε μια έκταση 0,25 εκταρίων, με την AI.Land να φιλοδοξεί να προμηθεύει τα λαχανικά σε περιφερειακό επίπεδο, γεγονός που εξοικονομεί καύσιμα και, συνεπώς, ενέργεια.

Η AI.Land θα ξεκινήσει το πιλοτικό έργο «RoboFeld» στα τέλη του 2024. Στόχος είναι να παρέχει στις οικογένειες κοντά στο Kempen και τη γύρω περιοχή φρέσκα λαχανικά κατευθείαν από το χωράφι.

Η νεοφυής AI.Land

Η νεοφυής επιχείρηση AI.Land από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από το Ινστιτούτο Κινητών Αυτόνομων Συστημάτων και Γνωστικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν και απασχολεί σήμερα δεκαπέντε άτομα. Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Περιβαλλοντικό Ίδρυμα (DBU) υποστήριξε τη νεοφυή επιχείρηση και συνεπώς την ανάπτυξη του αγροτικού ρομπότ Davegi με 125.000 ευρώ.

Η AI.Land έλαβε επίσης το βραβείο καινοτομίας «Σύγχρονη γεωργία» ύψους 5.000 ευρώ στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2024 στο Βερολίνο για το νέο, αυτόνομο σύστημα ρομπότ που εξοικονομεί ενέργεια και πόρους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Volkswagen Amarok 2024: Προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών με σκληροτράχηλο DNA

H δεύτερη γενιά του VW Amarok προσφέρει ένα προηγµένο σύνολο χαρακτηριστικών, µε πάνω από 25 συστήµατα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, σε µία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.