Οι αγροτικές τεχνολογίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν ενόψει της Agritechnica 2023

Κοινοποίηση:

To Χρυσό Μετάλλιο Καινοτοµίας έλαβε η New Holland ενόψει της έκθεσης Agritechnica (12-18 Νοεµβρίου, Αννόβερο Γερµανίας) για το συνολικό κόνσεπτ των νέων θεριζοαλωνιστικών δίδυµου ρότορα που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά παγκοσµίως κατά τη διάρκεια ενός ειδικού event στην έκθεση.

Παράλληλα ενόψει της έκθεσης µοιράστηκαν 17 ασηµένια µετάλλια σε ισάριθµες καινοτοµίες.

Αναλυτικότερα:

● Stoll: Για τον τηλεσκοπικό µπροστινό φορτωτή, ο οποίος µπορεί να επεκτείνεται κατά 0,7 µέτρα.

● Steyr: Για το υβριδικό κιβώτιο CVT, για µεσαία και µεγάλα τρακτέρ.

● Claas: Πολυδιάστατη 3 σηµείων ανύψωση για τρακτέρ για αυτόµατη ρύθµιση της διαµήκους κλίσης του παρελκόµενου.

● New Holland-Monarch Tractor: Για το T4 Electric Power τρακτέρ, το οποίο κινείται πλήρως ηλεκτρικά και έχει δυνατότητες αυτόνοµης οδήγησης.

● New Holland: Για το τρακτέρ T7.270 Methane Power (LNG), το πρώτο όχηµα µε ντεπόζιτα που δέχονται υγραέριο υγροποιηµένο φυσικό αέριο.

● Saphir: Για το GrindStar, για τον υπεδαφοκαλλιεργητή µε περιστρεφόµενους ρότορες που επιτρέπουν τη διαµόρφωση εξαιρετικά επίπεδου εδάφους (έως 2 εκατοστά)

● All-In-One: Για την ανάπτυξη ενός περιστρεφόµενου σχηµατιστή κορυφογραµµών που εξοικονοµεί ενέργεια.

● Amazone: Για το λογισµικό CurveControl στους διανοµείς, το οποίο προσαρµόζει την πλευρική κατανοµή στις διάφορες ταχύτητες στροφής και διορθώνει την κίνηση του σχήµατος διασποράς στους φυγοκεντρικούς λιπασµατοδιανοµείς κατά την οδήγηση σε στροφές.

● Zunhammer: Για το ECO-Duo Vario, ένα σύστηµα εφαρµογής κοπριάς δύο αντλιών µε την ποσότητα εξόδου να ρυθµίζεται ανεξάρτητα για κάθε µισό του διανοµέα.

● Krone: Για το µηχανισµό θρυµµατισµού που δεν απαιτεί χειροκίνητη επαναρύθµιση σε ενσιρωδιανοµείς.

● Fendt-ConGra-Fritzmeier: Για την αυτόµατη ρύθµιση κοπτικού µε τη χρήση δορυφορικών δεδοµένων, η οποία εξασφαλίζει σταθερή περιεκτικότητα σε ξηρά ύλη κατά τη διάρκεια της κοπής.

● Case IH: Για το σύστηµα Forward Looking Feedrate Radar θεριζοαλωνιστικών όπου αισθητήρες ραντάρ µετρούν την κατάσταση, το ύψος και την πυκνότητα της καλλιέργειας βελτιστοποιώντας τον έλεγχο ύψους της ράβδου κοπής.

● Grimme: Για το ChangeSep των µηχανών εξαγωγής πατάτας που επιτρέπει στο σύστηµα διαχωρισµού να προσαρµόζεται αυτόµατα, εύκολα και γρήγορα σε µεταβαλλόµενες συνθήκες εδάφους και συγκοµιδής.

● Shaktiman- Grimme: Για την ανάπτυξη παρελκόµενου εξαγωγής πατάτας για µικρά τρακτέρ που θα βοηθήσουν τις µικρότερες εκµεταλλεύσεις στις αναπτυσσόµενες χώρες.

● AgXeed-Amazone-Claas: Οι Claas, AgXeed και Amazone ενίσχυσαν τη συνεργασία τους στον τοµέα των αυτοµατοποιηµένων και αυτόνοµων γεωργικών µηχανηµάτων και διαδικασιών εργασίας, ιδρύοντας την πρώτη οµάδα αυτονοµίας πολλαπλών κατασκευαστών µε το όνοµα «3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY».

● Precision Planting: Για το Radicle Agronomics, ένα σύστηµα που συνδυάζει τον προγραµµατισµό, τη δειγµατοληψία, την ανάλυση και ολόκληρη την επιµελητεία της δειγµατοληψίας εδάφους.

● Lemken-Track32: Για το εργαλείο παρακολούθησης iQblue το οποίο ενσωµατώνεται στους καλλιεργητές και εντοπίζει προβλήµατα φθοράς ή απωλειών σε εξαρτήµατα του παρελκόµενου.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Την καλύτερη δυνατή ξήρανση υπόσχεται η McHale με το ξηραντικό ProPel M6-770

Το McHale ProPel M6-770 είναι ένα εύκολο στο χειρισμό έξι ροτόρων ξηραντικό με σύνδεσμο και πλάτος εργασίας 7,7 μέτρα. Η εξαιρετική διαμόρφωση του περιγράμματος του εδάφους και η ευστάθεια στο πιο ανώμαλο έδαφος παρέχουν αποτελεσματική εργασία σε όλη την καλλιέργεια και σε αυτά επένδυσε η εταιρεία.