Αυτόνομη πλατφόρμα για πολλαπλές εφαρμογές πεδίου εξέλιξε η Metalfor

Κοινοποίηση:

Η Metalfor, γνωστή για τα ψεκαστικά της σε συγκεκριμένες αγορές, παρουσίασε το πρωτότυπο της αυτόνομης πλατφόρμας VAX στην έκθεση AgroExpo 2024 της Αργεντινής.

Το πρωτότυπο VAX, είναι μια αυτόνομα πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκε από τη Metalfor και την Marinelli Technology, με το πρωτότυπο στην έκθεση του Μπουένος Άιρες να βασίζεται στο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Metalfor 3025 (3.000 λίτρα/25 μ. βραχίονα).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα MWM 153 ίππων, που συνδυάζεται με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βραχίονας ψεκασμού στο μη επανδρωμένο πρωτότυπο έχει πλάτος 32 μ. Το VAX (Autonomous Vehicle X) είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων και ο κατασκευαστής βλέπει περιθώρια χρήσης του για άλλες αυτόνομες εργασίες στο πεδιο, όπως η εφαρμογή κοκκωδών και υγρών λιπασμάτων, η σπορά και ενδεχομένως ακόμη και η συγκομιδή. Η εταιρεία υπολογίζει ότι χρειάζεται δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο.

Η Metalfor, η οποία εδρεύει στην Κόρδοβα της Αργεντινής, δεν είναι η μόνη που αναπτύσσει έναν αυτόνομο αυτοκινούμενο ψεκαστικό, αφού και η John Deere παρουσίασε ένα πρωτότυπο στην Agritechnica 2019. Οι εφαρμογές της αυτόνομης πλατφόρμας θα επεκτείνουν το εύρος των υπηρεσιών τους ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Ο Daniel Brusa, διευθυντής μηχανολογίας της Metalfor, αναφέρει: «είναι υπερηφάνεια για εμάς να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε πάνω σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής, όπως η αυτόνομη οδήγηση».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.

Προτεινόμενα

Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.