Αυτόνομη πλατφόρμα για πολλαπλές εφαρμογές πεδίου εξέλιξε η Metalfor

Κοινοποίηση:

Η Metalfor, γνωστή για τα ψεκαστικά της σε συγκεκριμένες αγορές, παρουσίασε το πρωτότυπο της αυτόνομης πλατφόρμας VAX στην έκθεση AgroExpo 2024 της Αργεντινής.

Το πρωτότυπο VAX, είναι μια αυτόνομα πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκε από τη Metalfor και την Marinelli Technology, με το πρωτότυπο στην έκθεση του Μπουένος Άιρες να βασίζεται στο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Metalfor 3025 (3.000 λίτρα/25 μ. βραχίονα).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα MWM 153 ίππων, που συνδυάζεται με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βραχίονας ψεκασμού στο μη επανδρωμένο πρωτότυπο έχει πλάτος 32 μ. Το VAX (Autonomous Vehicle X) είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων και ο κατασκευαστής βλέπει περιθώρια χρήσης του για άλλες αυτόνομες εργασίες στο πεδιο, όπως η εφαρμογή κοκκωδών και υγρών λιπασμάτων, η σπορά και ενδεχομένως ακόμη και η συγκομιδή. Η εταιρεία υπολογίζει ότι χρειάζεται δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο.

Η Metalfor, η οποία εδρεύει στην Κόρδοβα της Αργεντινής, δεν είναι η μόνη που αναπτύσσει έναν αυτόνομο αυτοκινούμενο ψεκαστικό, αφού και η John Deere παρουσίασε ένα πρωτότυπο στην Agritechnica 2019. Οι εφαρμογές της αυτόνομης πλατφόρμας θα επεκτείνουν το εύρος των υπηρεσιών τους ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Ο Daniel Brusa, διευθυντής μηχανολογίας της Metalfor, αναφέρει: «είναι υπερηφάνεια για εμάς να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε πάνω σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής, όπως η αυτόνομη οδήγηση».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Στο χωράφι με το άροτρο Amazone Tyrok 400V 6+1

Το ηµι-αναρτώµενο και αναστρεφόµενο άροτρο Tyrok της Amazone, µε τα νέα σώµατα STW35, έφτασε στα όριά του σε ένα µόνο σύνολο συνθηκών. Τόσο ο χειρισµός