Ένα ξεχωριστό Fendt με 205 ηλεκτρικούς ίππους

Κοινοποίηση:

Ο Ολλανδός εισαγωγέας Fendt Agromec, µαζί µε την Electric Construction Equipment, «εξηλέκτρισε» ένα Fendt 700 Vario τοποθετώντας µια µπαταρία στον µπροστινό σύνδεσµο. Η οµάδα από το περιοδικό Trekker στην Ολλανδία έριξε µια πρώτη µατιά στη νέα αυτή «επίσηµη» πατέντα των 800 βολτ και των περίπου 200 ίππων.

Πώς µπορεί η ενέργεια από 400 λίτρα πετρελαίου να αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο σύστηµα µετάδοσης κίνησης «χωρίς εκποµπές ρύπων; Αυτή ήταν η ενδιαφέρουσα πρόκληση που τέθηκε στον Mart van der Valk, της Electric Construction Equipment (ECE), για λογαριασµό του Ολλανδού εισαγωγέα της Fendt, Agromec, καθώς και της κατασκευαστικής εταιρείας Van Wijlen. Υδρογόνο ή µπαταρία; Μια πιθανή επιλογή ήταν το υδρογόνο.

Ωστόσο, αυτό όχι µόνο είναι επί του παρόντος ακριβό και έχει περιορισµένη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά είναι και η απαιτούµενη κυψέλη καυσίµου ακριβή. Η δεύτερη επιλογή ήταν µια µπαταρία, που θα µπορούσε να εγκατασταθεί στο τρακτέρ. Ωστόσο, και αυτό αποδείχθηκε µη πρακτικό, επειδή µια µπαταρία ικανή να παρέχει τον ίδιο χρόνο λειτουργίας µε 400 λίτρα πετρελαίου θα ζύγιζε περίπου 15 τόνους.

Έτσι, εισάγεται η µπαταρία, που µπορεί να αντικατασταθεί και να τοποθετηθεί στον µπροστινό σύνδεσµο, µε την αλλαγή να διαρκεί µόνο λίγα λεπτά και να επιτρέπει τη συνέχιση της εργασίας. Συνεπώς, αν υπάρχουν αρκετές µπαταρίες, µπορείτε να εργάζεστε συνεχώς µε ηλεκτρική ενέργεια. Ποια είναι όµως η αρχή της ιστορίας αυτού του έργου;

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Την «καθαρότερη ενέργεια» στην πράξη εγκαινιάζει η AGCO Power

Η AGCO Power εγκαινίασε ένα εργαστήριο καθαρής ενέργειας, μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori της Φινλανδίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μπαταριών και κινητήρων για αγροτικά μηχανήματα.

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών