Ο Τραμπ απειλεί την John Deere με δασμούς 200% αν μεταφέρει την παραγωγική διαστηριότητα στο Μεξικό

Κοινοποίηση:

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ότι θα επιβάλει δασμούς 200% στις εισαγωγές της John Deere στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η εταιρεία μεταφέρει την παραγωγή στο Μεξικό όπως είχε προγραμματιστεί.

«Όπως γνωρίζετε, ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται να μεταφέρουν μεγάλο μέρος της μεταποιητικής τους δραστηριότητας στο Μεξικό», είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη δυτική Πενσυλβάνια. «Προειδοποιώ την John Deere αυτή τη στιγμή ότι εάν το κάνετε αυτό, επιβάλλουμε δασμούς 200% σε όλα όσα θέλετε να πουλήσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία έχει πει συχνά ότι θα χαστούκιζε τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα μεταφέρουν την παραγωγή τους στο Μεξικό με δασμούς 200%, αλλά αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που επεκτείνει αυτή την απειλή σε μια εταιρεία γεωργικού εξοπλισμού.

Οι μετοχές της John Deere υποχώρησαν περισσότερο από 1,5% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου τη Δευτέρα, αφού έκλεισαν κατά 0,75%. Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Τραμπ έχει καταστήσει την θέσπιση εκτεταμένων δασμών κεντρικό στοιχείο του οικονομικού του σχεδίου σε περίπτωση που κερδίσει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Η στρατηγική έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας από τον ξένο ανταγωνισμό, αλλά οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι τα μέτρα του θα τονώσουν τον πληθωρισμό.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση αγροτών σε μια αγροτική περιοχή έξω από το Πίτσμπουργκ, ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα πιέσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να τιμήσει τη συμφωνία αγοράς 50 δισ. δολαρίων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της λεγόμενης εμπορικής συμφωνίας «Φάσης 1» που υπογράφηκε μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ από το 2017 έως το 2021, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μειώσουν ορισμένους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα με αντάλλαγμα τις δεσμεύσεις για αγορά περισσότερων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, ενέργειας και βιομηχανικών προϊόντων . Εκείνη την εποχή, ο Τραμπ είπε ότι η Κίνα θα αγόραζε 50 δισ. δολάρια σε αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, αν και οι κινεζικές αγορές ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτό το ποσό.

Οι αγρότες και οι βιομηχανικοί εργάτες είναι ένα κρίσιμο μέρος του συνασπισμού του Τραμπ και η ανάδειξη αυτών των εκλογικών περιφερειών θα είναι σημαντική αν θέλει να νικήσει τον Χάρις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Πενσυλβάνια, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά μια κούρσα σαν ξυράφι.

Πηγή: Reuters

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Στο χωράφι με το άροτρο Amazone Tyrok 400V 6+1

Το ηµι-αναρτώµενο και αναστρεφόµενο άροτρο Tyrok της Amazone, µε τα νέα σώµατα STW35, έφτασε στα όριά του σε ένα µόνο σύνολο συνθηκών. Τόσο ο χειρισµός

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Το John Deere 8R410E AP δείχνει το δρόμο προς το μέλλον

Θα µπορούσε αυτό το ηλεκτρικό και υβριδικό αδιαβάθµητο κιβώτιο ταχυτήτων να αποτελέσει σηµάδι για τη µελλοντική ανάπτυξη των τρακτέρ; Η John Deere είναι η πρώτη που τολµά, οπότε θα µάθουµε πώς αυτή η νέα τεχνολογία επηρεάζει τη συνολική απόδοση του καινοτόµου 8R410E.