Ο κλάδος μηχανημάτων θρηνεί την απώλεια του Παντελή Παπαδόπουλου

Κοινοποίηση:

Ο Παντελής Μ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1932 και είχε προσφυγική καταγωγή από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Παντρεύτηκε τη Νίκη-Βιολέτα Νικητάκη και απέκτησαν δυο γιους, τον Παντελή και τον Αλέξανδρο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο στα τέλη του 1959 στράφηκε στον επιχειρηματικό κόσμο. Το 1961 ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση επισκευής μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού. Το 1962 πέτυχε να γίνει ο πρώτος αντιπρόσωπος μηχανημάτων της εταιρείας Husqvarna εκτός Σουηδίας. Έκτοτε, κατάφερε να δημιουργήσει τον κορυφαίο ελληνικό Όμιλο Εταιρειών στον τομέα των μηχανημάτων δασών & κήπων, γεωργίας, παραγωγής ενέργειας, δόμησης & κατασκευών, κ.λπ., αντιπροσωπεύοντας τα πιο γνωστά brand των αντίστοιχων βιομηχανιών παγκοσμίως.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), μέλος του ΔΣ του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου και συμμετείχε σε πλήθος οργανισμών. Το 2023 βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του στον κλάδο των μηχανημάτων.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου 2024 στις 13:00. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, την ενίσχυση του οργανισμού ΕΛΕΠΑΠ (ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ALPHA BANK: 115-002002-018609 / IBAN: GR 27 0140 1150 1150 0200 2018 609).

Ττο συλλυπητήριο μήνυμα του ΔΣ του ΣΕΑΜ, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας κ.κ. Σάββας Μπαλουκτσής και Χαράλαμπος Μαυρίδης αντίστοιχα, αναφέρει

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στην μνήμη του αποβιώσαντος Επίτιμου Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.) ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

– Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

– Να γίνει δωρεά στη μνήμη του στον οργανισμό ΕΛΕΠΑΠ

– Να δημοσιευθεί το παρόν στα ΜΜΕ 8 Φεβρουαρίου 2024

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Προτεινόμενα

Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Οι αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές JAGUAR, η ναυαρχίδα της σειράς μηχανημάτων Claas, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους, αφού από το 1973, όταν η εταιρεία με έδρα το Harsewinkel κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο μοντέλο της ιστορικής σειράς, το 60 SF, πέρασε μισός αιώνας.