Μια «μίνι Agrotica» έστησε η Agrotech για τα τέσσερα χρόνια στη Θήβα

Κοινοποίηση:

Μία αληθινή γιορτή για τον αγροτικό κόσµο ή αλλιώς µία «µίνι Agrotica» όπως την περιέγραψαν στελέχη της Agrotech SA, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο υποκατάστηµα της εταιρείας στη Θήβα που γιόρτασε την Παρασκευή 28 Μαρτίου τα 4 χρόνια λειτουργίας του, ως κόµβος εξυπηρέτησης της Νότιας Ελλάδας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ποιότητα το Profi Μαρτίου 2025

Μία εκδήλωση που είχε ως επιστέγασµα την παρουσία µοντέλων της ολοκαίνουργιας σειράς 6Μ της John Deere, το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυµάσουν µαζί µε όλη την γκάµα αγροτικών µηχανηµάτων που προσφέρει η εταιρεία: Από το John Deere 5ML έως το 8R, τους νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Schäffer, τα µηχανήµατα κατεργασίας και οργώµατος Morο Aratri, τους λιπασµατοδιανοµείς της Rauch, τα µηχανήµατα σποράς και χορτοκοπής Pottinger, τις φρέζες Celli, τα εξιδευκεµένα AVR για πατάτα και κρεµµύδι, τα ψεκαστικά Agroma και φυσικά τις θρυλικές σπαρτικές Monosem.

Σύσσωµη η οµάδα του καταστήµατος υποδέχτηκε επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα, συνεργάτες και φυσικά εκπροσώπους από τους διαχρονικούς προµηθευτές της εταιρείας. Για την επιλογή της Θήβας για την κατασκευή ενός υποκαταστήµατος που θα εξυπηρετεί τη νότια Ελλάδα µίλησε ο CEO της Agrotech SA Μποζατζίδης-Μητσιολίδης, Χριστόδουλος Μποζατζίδης στην αρχή της εκδήλωσης. «Επιλέξαµε τη Θήβα, καθώς έχει εγγύτητα στα πάντα, είναι ένας κόµβος logistics, ενώ εδώ οι αγρότες διαθέτουν ένα µέσο βαθµό επαγγελµατισµού από τους υψηλότερους στην Ελλάδα», ανέφερε.

Από αριστερά: Νίκος Πέτκος (Agroma), Simone Bearzot (Celli SPA), Nicola Cestaro (Moro Aratri), Πάνος Παπανικολάου (Agrotech), Thomas Vesel
(John Deere), Χριστόδουλος Μποζατζίδης (Agrotech), Johanna Riecken (John Deere), Mathieu Triffin (AVR) και Χάρης Μποτσαρόπουλος (Agricom).

Οικοδεσπότης ήταν ο διευθυντής του καταστήµατος, Παπανικολάου Πάνος που µέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε πραγµατικά να απογειώσει την παρουσία των µηχανηµάτων της Agrotech SA στη Νότια Ελλάδα, στήνοντας µία πολυσχιδή οµάδα από τεχνικούς και πωλητές. Στο πάνελ που συντόνισε ο κ. Παπανικολάου µε τους εκπροσώπους προµηθευτών της εταιρείας, πρώτη πήρε τον λόγο Johanna Riecken, Customer Readiness Manager for Versatility Tractor της John Deere που τόνισε πως είναι περήφανη που η Agrotech επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και καλύτερα εργαλεία, και, φυσικά στη συνέχεια µίλησε για τα ολοκαίνουργια τρακτέρ 6M που πλέον δηµιουργούν µία γκάµα 17 µοντέλων 95-250 ίππων µε νέο design και boost 20 ίππων. Ο νέος Territory Business Manager της John Deere, Thomas Vesel, µίλησε για τις τεχνολογίες ψεκασµού που είναι σε θέση να προσφέρει η εταιρεία, όπως για παράδειγµα το καινοτόµο See & Spray™, το οποίο χρησιµοποιεί κάµερες και µηχανική εκµάθηση για να στοχεύει ακριβώς τον ψεκασµό στο ζιζάνιο, εξοικονοµώντας έως και 70-80% ψεκαστικό υγρό.

Τα νέα τρακτέρ John Deere 6M ήταν ο σταρ της βραδιάς που οργάνωσε η Agrotech.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Mathieu Triffin, Export Sales Manager της βέλγικης εταιρείας AVR η οποία εξειδικεύεται σε µηχανήµατα φύτευσης και συγκοµιδής πατάτας και κρεµµυδιών και διαθέτει στη Βοιωτία πολύ ισχυρή παρουσία. «Είµαστε πολύ κοντά στον πελάτη», είπε, τονίζοντας πως αυτό που ενδιαφέρει είναι να βγαίνει ποιοτική, καθαρή σοδειά ανεξαρτήτως καιρού και χώµατος.

Με τα πιο θερµά λόγια για τη συνεργασία της Moro Aratri µε την Agrotech στη Θήβα, µίλησε από την πλευρά του ο Nicola Cestaro, Export Sales Manager της ιταλικής εταιρείας. Μάλιστα αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί σε ένα σηµαντικό ορόσηµο, καθώς σε τέσσερα χρόνια συνεργασίας, η Moro Aratri σηµείωσε 100 πωλήσεις αρότρων στην περιοχή, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στις συνθήκες της και µπορούν να φτάσουν σε βάθος κατεργασίας έως και 55 εκατοστών.

Η Θήβα διαθέτει αγρότες με υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, τόνισε ο κ. Μποζατζίδης.

Όταν ακούει κάποιος Celli ξέρει πως πρόκειται για φρέζες που έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν, είπε ο Simone Bearzot, Export Sales Manager της ιταλικής εταιρείας, η οποία είναι πραγµατικός σπεσιαλίστας στις φρέζες καθώς κατασκευάζει µόνο αυτού του είδους τα παρελκόµενα. Η αυστριακή Pottinger µε έξι µονάδες κατασκευής στην Ευρώπη και πολυάριθµες θυγατρικές ειδεικεύεται σε δύο τοµείς: Σπορά και χορτονοµή. Πρόκειται για µηχανήµατα κατασκευασµένα µε τις καλύτερες πρώτες ύλες, τόνισε ο Νίκος Μυλωνάς, Sales Manager της Agricom, Pottinger/Rauch Hellas. Η εταιρεία άλλωστε επενδύει συνεχώς σε έρευνα και καινοτοµία, έχοντας καταχωρίσει πατέντες που κάνουν τα Pottinger να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισµό.

Για τους λιπασµατοδιανοµείς της Rauch, µίλησε ο Αλέξανδρος Αγγελίδης, Export Sales Manager της εταιρείας µε έδρα τη Γερµανία. Πρόκειται όπως είπε για µία εταιρεία που κατά µέσο όρο κατασκευάζει 16.000-17.000 µηχανήµατα ετησίως από 500 λίτρα έως και τα µεγαλύτερα των 5.000 λίτρων.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο συζήτησης, ο Νίκος Πέτκος, Director of Sales της Agroma, αναφέρθηκε στο πόσο βοήθησε το δίκτυο της Agrotech να φτάσουν τα καινοτόµα ψεκαστικά που κατασκευάζει σε όλη την Ελλάδα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ιδανικός για μεγάλα χωράφια ο καλλιεργητής Amazone Cirrus 8004-2C

Σε επέκταση της σειράς καλλιεργητών υψηλής απόδοσης Cirrus Grand προχώρησε η Amazone. Το νέο μοντέλο, Cirrus 8004-2C Grand, διαθέτει πλάτος εργασιών 8 μέτρων. Ο συρόμενος καλλιεργητής είναι ιδανικός για μεγάλα χωράφια και για όσους χρησιμοποιούν τρακτέρ ισχύος μέχρι και 280 hp.

Προτεινόμενα

Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας στο επίκεντρο της εσπερίδας της ΕΚΑΓΕΜ στη Zootechnia

Εσπερίδα με θέμα Smart Greenhouses: Το Μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας το μέλλον της ελληνικής γεωργίας ετοιμάζει η Ένωση Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) στα πλαίσια

Κάθε χρονιά να γίνει χρονιά των µηχανηµάτων

Με έναν στόλο αγροτικών µηχανηµάτων που ξεπερνάει σε ηλικία τα 26 έτη. η ανάγκη για ανανέωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και είναι ευκαιρία να συνδυαστεί µε τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έχουν µπει στον πρωτογενή τοµέα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Σάββα Μπαλουκτσή.

Τα κορυφαία κιβώτια CVT της αγοράς για αποδοτική εργασία το 2025

Τα κιβώτια ταχυτήτων διαρκώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT) αποτελούν την ύψιστη μορφή έκφρασης της ώθησης ενός τρακτέρ, προσφέροντας την πιο ομαλή αλλαγή ταχυτήτων. Από τη Fendt μέχρι και τον όμιλο Same Deutz-Fahr υπάρχουν μερικές λύσεις που ξεχωρίζουν στην αγορά, διευκολύνοντας τις εργασίες των αγροτών.