Καινοτομίες στη σπορά υπόσχεται η Sky με την ολοκαίνουρια χοάνη Progress TF

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Sky Agriculture (πρώην Sulky) παρουσίασε πρόσφατα τη χοάνη Progress TF, η οποία δίνει τη δυνατότητα σποράς τεσσάρων προϊόντων σε ένα πέρασμα, αφήνοντας μάλιστα και ένα φιλικό αποτύπωμα στο πεδίο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Η Progress TF είναι η νέα χοάνη της Sky Agriculture, που διατίθεται με 2, 3 ή 4 διαμερίσματα και είναι η πρώτη εμπρόσθια χοάνη στην αγορά που μπορεί να διαχειριστεί έως και τέσσερα διαφορετικά προϊόντα, τα οποία ελέγχονται μέσω μιας ενιαίας διεπαφής ISOBUS. Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει την ταυτόχρονη διαχείριση καθενός από τα διαφορετικά προϊόντα τα οποία διανέμονται μέσω δύο ανεξάρτητων κυκλωμάτων αέρα.

Ως εκ τούτου, οι χειριστές μπορούν να ρυθμίσουν τέσσερις διαφορετικές δόσεις και να σπείρουν σε δύο διαφορετικά βάθη ταυτόχρονα, προσφέροντας έτσι την ευελιξία που απαιτείται για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές, οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένα μίγματα.

Υψηλοί ρυθμοί ροής από την Sky

Μια άλλη καινοτομία είναι ένα πνευματικό κύκλωμα υπό πίεση που επιτρέπει στο Progress TF να επιτυγχάνει υψηλές τιμές ροής 60 κιλών/λεπτό, διατηρώντας παράλληλα τη βέλτιστη άνεση του χειριστή. Οι ίδιες οι χοάνες, ωστόσο, δεν είναι υπό πίεση, προσφέροντας πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάγκη διατήρησης μιας στεγανοποίησης γύρω από το πάνω μέρος της χοάνης, επιτρέποντας στο καπάκι να είναι ελαφρύτερο.

Προαιρετικά, η μονάδα Progress TF μπορεί να εξοπλιστεί με έναν νέο συσκευαστή, τοποθετημένο μπροστά από τη χοάνη για να διευκολύνει την οδήγηση. Ο συσκευαστής αυτός διαθέτει δύο τροχούς μεγάλης διαμέτρου και ένα σύστημα γρήγορης πρόσδεσης, που επιτρέπει την εύκολη αποσύνδεσή του όταν δεν απαιτείται.

Η ασφάλεια και η άνεση του χρήστη, όπως λέγεται, αποτέλεσαν κορυφαίες προτεραιότητες στο σχεδιασμό του νέου Progress TF, ιδίως στο δρόμο. Για αυτό το λόγο, υπάρχουν δύο πλευρικές κάμερες που προσφέρουν μεγαλύτερη ορατότητα στις διασταυρώσεις και μειώνουν έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα φώτα εργασίας, που επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία στο τέλος μιας μακράς ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν χρειαστεί, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας και άνεσης. Όπως όλα τα μηχανήματα σποράς της σειράς Sky Agriculture, το Progress TF μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το καινοτόμο σύστημα EDrive.

Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο του ανοίγματος και του κλεισίματος κάθε γραμμής μέσα στην καμπίνα, προσφέροντας απλοποιημένη και καθολική διαχείριση των γραμμών σποράς, ανεξάρτητα από το πλάτος του ψεκαστικού μηχανήματος. Είναι επίσης δυνατή η εύκολη σπορά κάθε άλλης σειράς.

Πληροφορίες από Agriland

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η ολοκαίνουργια γενιά Fendt Vario 600 πάτησε Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη πραγµατοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη των νέων τρακτέρ Fendt Vario 600, Σειρά που ξεκινάει από τους 149 και φτάνει τους 209 ίππους, µε τις προπωλήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει και το ενδιαφέρον να βαίνει αυξανόµενο.

Ακριβής και αποδοτική η τεχνική λίπανσης των διανομέων Bogballe

Ο κατασκευαστής λιπασματοδιανομέων Bogballe καταφέρνει επιτυχημένη διανομή χωρίς την ανάγκη άμεσων, έμμεσων ή κρυφών ρυθμίσεων από τον χρήστη και, το πιο σημαντικό, χωρίς να φορτώνει τον λιπασματοδιανομέα με περίπλοκα και δαπανηρά στην συντήρηση ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποβοηθήματα.