Πολυεργαλεία σε δύο εκδόσεις τα νέα Rubin 10 της Lemken

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με τις δισκοσβάρνες Rubin 10 compact, η Lemken προσφέρει το τέλειο μηχάνημα που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες των αγροτών σε κάθε εφαρμογή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Η κατεργασία των πρέμνων αποκτά μεγαλύτερη σημασία ως καλή επιλογή για τη μηχανική καταπολέμηση των ζιζανίων. Το Rubin 10 εξασφαλίζει εντατική ανάμιξη του εδάφους και της αναβλάστησης, ακόμη και σε μικρό βάθος εργασίας και σε δύσκολες συνθήκες. Ακόμα και η βασική έκδοση της νέας Lemken Rubin 10 MR που τοποθετείται στην κεφαλή είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αυτό το μηχάνημα διατίθεται σε έκδοση rigid με πλάτος εργασίας έως και 4 μέτρα, με τη σειρά να συνεχίζει να διαθέτει δοκιμασμένο εξοπλισμό και τεχνολογία.

Αποδεδειγμένη τεχνολογία

Για το Rubin 10 TF, το οποίο είναι διαθέσιμο με πλάτος εργασίας από 4 έως 7 μέτρα, παρουσιάζονται ορισμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Η απόσταση μεταξύ των ράβδων έχει αυξηθεί κατά 150 χλστ. σε 1.350 χλστ., για να διασφαλιστεί ότι η οργανική ύλη κατακάθεται περισσότερο μετά την πρώτη σειρά δίσκων, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα κοπής και ανάμιξης της δεύτερης σειράς δίσκων. Αυτό μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος ακόμη και με μεγάλες ποσότητες οργανικής ύλης και εξασφαλίζει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα εργασίας. Δύο ακόμη μπροστινά εργαλεία – ένα τμήμα με δόντια ισοπέδωσης και ένας κύλινδρος κοπής μπροστά – εισάγονται για την ημιαναρτώμενη δισκοσβάρνα Rubin 10 TF compact εκτός από τη γνωστή σβάρνα αχύρου.

Σε περιοχές όπου το άχυρο παραμένει στο χωράφι ως οργανική ύλη, η αποδεδειγμένα καλή αυτορυθμιζόμενη σβάρνα άχυρου αναδεικνύεται ως ιδανική λύση. Το ανομοιόμορφα κατανεμημένο άχυρο από τον τεμαχιστή της θεριζοαλωνιστικής μηχανής ή οι σωροί άχυρου που μένουν πίσω κατά το δεμάτιασμα του άχυρου είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα σε πολλά χωράφια. Αυτά συλλέγονται από τη σβάρνα και απελευθερώνονται στο τμήμα του δίσκου με ελεγχόμενο τρόπο, βελτιώνοντας σημαντικά το αποτέλεσμα της συλλογής και εξασφαλίζοντας ότι το άχυρο ενσωματώνεται πιο ομοιόμορφα σε όλο το χωράφι.

Το δοκιμασμένο τμήμα των δοντιών ισοπέδωσης από τη σειρά Lemken Heliodor χρησιμοποιείται στο Rubin 10 TF, όταν η δισκοσβάρνα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία της σποροκλίνης. Οι μεγάλοι σβώλοι συμπιέζονται στο έδαφος, όπου μπορούν να κοπούν και να αναμιχθούν καλύτερα από το τμήμα του δίσκου. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα δόντια είτε στη θέση έλξης είτε στη θέση σύλληψης, για να μεταβάλλεται η ένταση της καλλιέργειας.

Με τον κύλινδρο κοπής, η Lemken προσφέρει μια νέα επιλογή για τα μπροστινά εργαλεία, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για καλλιέργειες ελαιοκράμβης ή ηλίανθου. Οι έξι λεπίδες κόβουν και τεμαχίζουν την οργανική ύλη πριν αναλάβει το τμήμα του δίσκου. Το ελικοειδές σχήμα του κυλίνδρου κοπής εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία, ενώ ο ανοιχτός σχεδιασμός αποτρέπει το μπλοκάρισμα.

Το σωστό εργαλείο για κάθε τοποθεσία

Για να μπορέσουν οι αγρότες να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από την πολύ μεγάλη γκάμα των διαθέσιμων κυλίνδρων, η Lemken παρουσιάζει ένα σύστημα κυλίνδρων ταχείας αλλαγής για τα Rubin 10 MR και TF. Αυτό επιτρέπει στον αγρότη να αλλάζει μεταξύ διαφορετικών μονών και διπλών κυλίνδρων πολύ γρήγορα και με ακόμη λιγότερη προσπάθεια, ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται το εργαλείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εκάστοτε απαιτήσεις. Οι δύο σβάρνες με συμπαγείς δίσκους Rubin 10 MR και TF θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες εκδόσεις από το 2025.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση ικανοτήτων και απλούστευση της εργασίας υπόσχονται τα νέα Avant 855i

Με την ίδια ανυψωτική ικανότητα και το ίδιο ύψος με το ισχυρότερο μοντέλο (860i) της σειράς Avant 800, το νέο 855i διαφέρει στο ότι είναι ένας απλούστερος φορτωτής μονής ταχύτητας, ενώ μοιράζεται το μοτέρ Kohler KDI και άλλα μέρη με το κορυφαίο μοντέλο 860i.

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Προτεινόμενα

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

H μονάδα Lemken Solitair «απάντηση» στις αυξημένες απαιτήσεις σποράς με 2.400 λίτρα

Με γενναιόδωρη χωρητικότητα 2.400 λίτρων για σπόρο ή/και λίπασμα, αυτή η ανθεκτική στην πίεση χοάνη είναι ιδανική για σπορά ακριβείας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αξιοποίηση των ημερών του πεδίου.

Η σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit με δόντια μήκους 575 mm έφτασε στην Ελλάδα

Τη σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Στασινός Α.Ε. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που συµπληρώνει βέλτιστα την καινοτόµο τεχνολογία σκαλιστηριού Lemken και καθιστά τη διαχείριση ζιζανίων παράγοντα επιτυχίας για την αροτραία καλλιέργειά σας.