Ο καλλιεργητής Plano στη σειρά μηχανημάτων ρηχής επεξεργασίας της Pöttinger

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Pöttinger αποκαλύπτει το Plano VT 6060, συνεχίζοντας να επενδύσει σε μηχανήματα ρηχής επεξεργασίας του εδάφους.

Το Plano VT 6060 είναι ο νέος καλλιεργητής άχυρου ρηχής επεξεργασίας της Pöttinger με βέλτιστο βάθος εργασίας 6 έως 8 εκατοστά και διατίθεται με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δόντια 200 χιλιοστών ή ευθεία δόντια 50 χιλιοστών για βαθύτερη καλλιέργεια.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Αν και μπορεί να μην είναι άμεσα εφαρμόσιμο σε κάποιες συνθήκες χωρών, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσεγγίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και αυτός είναι μέσω της καινοτομίας και όχι μέσω της εφαρμογής άλλων ιδεών που μπορεί να υπάρχουν ήδη στην αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Pottinger Ireland, Diarmuid Claridge.

Το κλειδί για το Plano η τοποθέτηση των δοντιών

Το μέγεθος και η τοποθέτηση των δοντιών στο πλαίσιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτομίας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της επικάλυψης της περιοχής εργασίας από τα φτερά των δοντιών και των απαιτήσεων βύθισης, και συνεπώς των απαιτήσεων καυσίμου, του μηχανήματος.

Η Pottinger έχει προσεγγίσει αυτό το αίνιγμα δημιουργώντας μια άκαμπτη τοποθέτηση για τα δόντια που μειώνουν την εκτροπή προς τις δύο πλευρές και με τον τρόπο αυτό μπορεί να μειωθεί η ποσότητα της επικάλυψης, εξοικονομώντας έτσι καύσιμα, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Το Plano VT 6060 διαθέτει συνολικά 37 δόντια στα δύο τμήματα του πλαισίου του, με αποτέλεσμα η απόσταση μεταξύ των δοντιών να είναι 16,2 εκατοστά σε πλάτος εργασίας 6 μέτρων. Τα δόντια προστατεύονται από ζημιές από έναν μηχανισμό επαναφοράς με ελατήριο βάρους 200 κιλά.

Η απόσταση κάτω από το πλαίσιο είναι 60 εκ., επιτρέποντας την καλλιέργεια εδαφών με μεγάλο όγκο οργανικής ύλης, όπως οι καλλιέργειες κάλυψης που πρέπει να ενσωματωθούν στο ανώτερο στρώμα του εδάφους.

Προαιρετικός εξοπλισμός

Για να βοηθηθεί η εργασία, ένας κύλινδρος μαχαιριού μπορεί να προσαρτηθεί στο μπροστινό μέρος του πλαισίου, προσθέτοντας ένα αποτέλεσμα τεμαχισμού πριν τα φυτά κοπούν ακριβώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους και το χώμα ανακινείται από τις ρίζες, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποξήρανσης.

Η ακρίβεια του ελέγχου του βάθους είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στις εξαιρετικά ρηχές καλλιέργειες και αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός κοντού πλαισίου και τροχών τζόκεϊ στο μπροστινό μέρος, που λειτουργούν σε συνδυασμό με τον οπίσθιο κύλινδρο. Το Plano VT 6060 ήταν μία από τις πολλές σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν στην εκδήλωση, αλλά αποτελεί σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, καθώς καλύπτει ένα κενό που άλλοι κατασκευαστές ήδη εκμεταλλεύονταν.

Πληροφορίες από Agriland

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.