Η πνευµατική σπαρτική Matermacc Mso για κηπευτικά στα χέρια του παραγωγού Κατσέλη ∆ηµήτρη

Κοινοποίηση:

Ο Κατσέλης ∆ηµήτρης, τρίτης γενιάς αγρότης, σπέρνει κρεµµύδια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας µε τη πνευµατική σπαρτική Matermacc Mso.

Η οικογένεια του εδώ και χρόνια χρησιµοποιεί εργαλεία της εταιρείας Matermacc λόγω της υψηλής αξιοπιστίας και ποιότητας. Μετά τη σειρά 8000 της Matermacc για βαµβάκι επιλέγει και για τα κηπευτικά του την MSO.

Αύξηση απόδοσης

Η υψηλή ακρίβεια, η ταχύτητα και η αύξηση της απόδοσης είναι τα τρία βασικά κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση του. Οι πνευµατικές σπαρτικές µηχανές της σειράς MSO είναι το αποτέλεσµα της πολύχρονης εµπειρίας της Matermacc στη σπορά ακρίβειας. Η υψηλή πολυχρηστικοτητα χάρη στη διάταξη µέτρησης magicsem ενισχυµένη µε το σύστηµα easy-set τις καθιστά ιδανικές για ειδικές σπορές λαχανικών (κρεµµύδι, σπανάκι, παντζάρι, κ.α) ∆ιατίθεται µε ένα εύρος στοιχείων σποράς µεταξύ: 3-18 (στοιχείων) και µε τις επιλογές για σασί να κυµαίνονται από 200cm-560cm. Επίσης ο χειριστής µπορεί να επιλέξει ανάµεσα σε 1 , 2 ή 3 σειρές στο κάθε στοιχείο µε το ανάλογο σύστηµα πέδησης.

Η δυνατότητα προσθήκης κουτιών για φάρµακο και λίπασµα µάς προσφέρει ένα ολοκληρωµένο σύστηµα σποράς µε τη χρήση ενός µηχανήµατος. Ένα µεγάλο εύρος αξόνων στοιχείων σποράς, είτε σταθερών είτε αναδιπλούµενων, που συνδέονται µε το πατενταρισµένο σύστηµα µετατόπισης Easy-Set επιτρέπει στις µηχανές να προσαρµόζονται στις πλέον ακραίες απαιτήσεις, µε αποστάσεις µεταξύ των σειρών που µπορούν να ρυθµιστούν πανεύκολα από τον χρήστη.

Εύκολη ρύθµιση

Η παραλληλόγραµµη κατασκευή, το σύστηµα εύκολης ρύθµισης (Easy-Set), το σύστηµα 3 σηµείων, ο ανεµιστήρας και ο διανοµέας απλοποιούν περαιτέρω τη διαχείριση των ανταλλακτικών και εγγυούνται οµοιοµορφία στην ποιότητα του προϊόντος. Το σύστηµα Easy-Set είναι τοποθετηµένο στο σταθερό πλαίσιο (σασί). Αυτό το σύστηµα επιτρέπει στα στοιχεία να κινούνται έναν οδηγό που είναι τοποθετηµένος παράλληλα µε το σταθερό πλαίσιο. Επιπλέον το χειροκίνητο σύστηµα αλλαγής µεταξύ σειρών αυξάνει την ευελιξία του µηχανήµατος.

∆ιανοµέας σπόρων Magicsem

Ο κατοχυρωµένος µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας διανοµέας σπόρων Magicsem είναι κατασκευασµένος από υλικό µε εξαιρετικές µηχανικές ιδιότητες και αντοχή στην παραµόρφωση, το οποίο χρησιµοποιείται συνήθως στην ιατρική βιοµηχανία για να αντικαταστήσει το µέταλλο, ακόµη και για όργανα που υπόκεινται σε µεγαλύτερη καταπόνηση. Με το υλικό αυτό εξασφαλίζεται υψηλή αντοχή και ακαµψία ακόµη και σε υψηλές θερµοκρασίες (πολλοί ανταγωνιστές χρησιµοποιούν µεταλλικούς διανοµείς χωρίς αυτά τα πλεονεκτήµατα).

Κύρια πλεονεκτήµατα του διανοµέα σποράς Magicsem:

• Χωρίς σπάσιµο, κανονική και οµοιόµορφη πτώση σπόρου

• ∆εν απαιτούνται εργαλεία για την αντικατάσταση του δίσκου

• Μειωµένη τριβή δίσκου για οµαλότερη και πιο σταθερή περιστροφή

• Υψηλές ταχύτητες σποράς ακόµα και για φύτευση λαχανικών

• ∆υνατότητα χρήσης του ίδιου δίσκου σποράς µε σπόρους από διαφορετικές καλλιέργειες. Κάθε στοιχείο σποράς, όταν τοποθετηθεί µε τα κατάλληλα κιτ µετατροπής, µπορεί να σπείρει σε 1, 2 ή 3 σειρές. Με άλλα λόγια µπορεί να εξοπλιστεί µε 1, 2 ή 3 καλύµµατα για το άνοιγµα του αυλακιού και του σχετικού δίσκου σποράς µε 1, 2 ή 3 σειρές οµόκεντρων οπών.

Ο πολύ κοντός βραχίονας σποράς εξασφαλίζει εξαιρετικά ακριβή ρύθµιση βάθους τοποθέτησης σπόρων. ∆ιαφορετικοί τύποι καλυµµάτων σπόρων και µια ευρεία γκάµα τροχών συµπίεσης (καουτσούκ, ανοξείδωτος χάλυβας ή πλέγµα) είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες βλάστησης σε κάθε τύπο εδάφους.

Στην περίπτωση των πολλαπλών γραµµών φύτευσης (F2-F3), η ελάχιστη απόσταση σποράς ξεκινά από 3,75 cm (και 5,0 και 7,5 cm ως παραλλαγές), ενώ για στοιχεία µονής σειράς από 22,5 cm. Ως προς το σύστηµα µετάδοσης, οι µονάδες των σπαρτικών ακριβείας Matermacc κινούνται µε µηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο τροχός µετάδοσης συνδέεται µε τα γρανάζια που επιτρέπουν στον χειριστή να επιλέξει τη σωστή σχέση µετάδοσης για την επιθυµητή απόσταση σποράς. Η ρύθµιση της σχέσης µετάδοσης µπορεί να πραγµατοποιηθεί χωρίς τη χρήση εργαλείου και υπάρχει ένας πίνακας µε τις σχέσεις στο κάλυµµα του κιβωτίου ταχυτήτων 21 ταχυτήτων.

∆εξαµενή λιπάσµατος

Το µέγεθος της δεξαµενής λιπάσµατος ποικίλλει ανάλογα µε το µοντέλο Συγκεκριµένα µπορεί να είναι από 100 έως 215 λίτρα και έως 4 δεξαµενές σε σειρά.. Το εσωτερικό σχήµα και οι εκτροπείς διασφαλίζουν ότι το λίπασµα ρέει εύκολα στη δεξαµενή και εµποδίζουν το µπλοκάρισµα των κόκκων.

Οι µηχανές της Matermacc διατίθενται σε αποκλειστικότητα από την Agrotech SA Μποζατζίδης- Μητσιολίδης και αποτελούν την ιδανικότερη και οικονοµικότερη λύση για σπορά ακριβείας και αύξηση της απόδοσης.

Πληροφορίες: τηλ. 2310795018.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.