Ευρεία η γκάμα εφαρμογών κοπής για τον πλευρικό θεριστή αιχμής Forigo TL16

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο πλευρικός θεριστής Forigo TL16 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευέλικτος εξοπλισμός, κατάλληλος για ποικίλες εφαρμογές, από τη φροντίδα του πρασίνου έως την άλεση των στελεχών αραβοσίτου, ακόμη και τη συντήρηση απαιτητικών φρακτών και θάμνων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Το μοντέλο TL16 της Forigo αντιπροσωπεύει την κορυφή της σειράς πλευρικών κοπτικών μηχανημάτων της εταιρείας, με πλάτος εργασίας 2,50 μέτρα, αλλά διατίθενται και μικρότερες εκδόσεις με πλάτος 1,6 μέτρα, 1,8 μέτρα, 2 μέτρα και 2,2 μέτρα, για να καλύψουν διαφορετικές απαιτήσεις λειτουργίας. Επιπλέον, για όσους χρειάζονται μικρότερο πλευρικό χορτοκοπτικό, η Forigo διαθέτει και τη σειρά FTL8.

Εύκολο στη χρήση και ευέλικτο στην κοπή

Το μοντέλο TL16 τοποθετεί 22 στιβαρά στελέχη, σχεδιασμένα για πολύ λεπτή κοπή. Τα στελέχη είναι προσαρτημένα σε ένα ρότορα μέσω βάσεων hardox «shark fin», με ένα δακτύλιο που έχει κοπεί με λέιζερ και αποτρέπει την καταστροφή του περιστρεφόμενου κοχλία κατά τη λειτουργία.

Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση των μαχαιριών με ένα απλό κατσαβίδι, χωρίς την ανάγκη για κλειδί. Ο ρότορας του χορτοκοπτικού TL16 είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής ποιότητας, προσδίδοντάς του αντοχή και αδράνεια. Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο με Hardox στα κρίσιμα σημεία και το περίβλημα είναι διπλό.

Ποιοτική μετάδοση

Η μετάδοση κίνησης γίνεται μέσω ενός άξονα Walterscheid με διπλή ομόκεντρη άρθρωση που συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 540 σ.α.λ., κατασκευασμένο από την Comer Industries. Η κίνηση μεταδίδεται σε μια τροχαλία με τέσσερις ιμάντες σφηνοειδούς σχήματος που προστατεύονται από ένα περίβλημα, εξασφαλίζοντας μετάδοση υψηλής ποιότητας.

Κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές

Το πλευρικό TL16 διαθέτει δύο υδραυλικούς γρύλους για πλευρική μετακίνηση και κλίση της κεφαλής. Οι κύριες θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν: επίπεδη κεφαλή, ιδανική για την υπερπήδηση εμποδίων στο έδαφος κατά την εργασία εν κινήσει, κεφαλή ανυψωμένη, ιδανική για το κλάδεμα φρακτών ή τους θάμνους διαμέτρου έως 8-10 εκ., εργασία σε τάφρους, με χρήση του μηχανήμαυο σε πρανή χωρίς να καταστραφεί ο άξονας.

Ο οπίσθιος κύλινδρος στήριξης και τα ρυθμιζόμενου ύψους πλευρικά πέλματα εξασφαλίζουν σταθερή στήριξη και ομοιόμορφη κοπή. Το ταλαντευόμενο πλαίσιο και οι εγκοπές στον κοτσαδόρο τριών σημείων επιτρέπουν στην κεφαλή να ακολουθεί τέλεια το περίγραμμα του εδάφους, αποτρέποντας τις υψομετρικές διαφορές κατά την κοπή.

Πληροφορίες από Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

To Nexat με λιπασματοδιανομέα της Amazone σε δοκιμή πριν την παραγωγή

Το ενδιαφέρον για συνεργασία με το όχημα της Nexat από κατασκευαστές παρελκομένων συνεχίζεται, με την Amazone να δοκιμάζει τώρα έναν λιπασματοδιανομέα προσαρμοσμένο ιδανικά στο μεγάλο μηχάνημα-φορέα εργαλείων της Nexat.