Ολική αναβάθμιση για τα πέντε νέα κοπτικά Disco από την γερμανική Claas

Κοινοποίηση:

Τα πέντε νέα μοντέλα της γερμανικής φίρμας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη προστασία από τη φθορά και αυξημένη άνεση του χειριστή, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές ανάγκες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων του αύριο.

Η Claas παρουσίασε τέσσερις νέους συνδυασμούς χλοοκοπτικών-ξηραντικών μηχανημάτων και παρακάτω αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά των εν λόγω μηχανημάτων.

Disco 8500 C/RC Trend

Με τα DISCO 8500 C TREND και DISCO 8500 RC TREND – η Claas έχει ουσιαστικά μεταφέρει τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων μοντέλων στα μικρότερα πλάτη εργασίας. Σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται συχνά τρακτέρ της κατώτερης μεσαίας κατηγορίας με κοντό μεταξόνιο και ισχύ κινητήρα από 160 ίππους, γεγονός που θέτει ιδιαίτερες απαιτήσεις στον εξοπλισμό κοπής.

Κατά την ανάπτυξη του νέου Disco 8500 TREND, η έμφαση δόθηκε επομένως σε μια σταθερή ελαφριά κατασκευή με κέντρο βάρους κοντά στο τρακτέρ και χαμηλές απαιτήσεις σε περιστροφική και ελκτική ισχύ.

Disco 9300 C Comfort και RC Comfort

H Claas τοποθέτησε τα Disco 9300 C Comfort και RC Comfort πάνω από τη σειρά Disco 8500. Χάρη στο πλαίσιο με βελτιστοποιημένο κέντρο βάρους, με βραχίονες με κλίση προς τα πίσω, και τη τεχνολογία χαμηλών στροφών κινητήρα με μειωμένη ταχύτητα εκκίνησης του PTO στις 850 σ.α.λ., είναι πλέον δυνατή η συγκομιδή με δύναμη και αποτελεσματικότητα με το πρόσθετο πλεονέκτημα της κλιμάκωσης χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύτερο τετρακύλινδρο τρακτέρ ελάχιστης ισχύος 180 ίππων.

Επιπλέον, τα χαλύβδινα δόντια σχήματος V στο Disco 9300 C Comfort έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να εξασφαλίζουν ακόμη υψηλότερες αποδόσεις με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Το νέο Disco 9300 C Comfort διαθέτει επίσης ενισχυμένες με Hardox πλάκες ξήρανσης για μέγιστη αντοχή, ενώ η ένταση ξήρανσης και το πλάτος εναπόθεσης ρυθμίζονται εύκολα.

Disco 1100 Comfort

Το νέο Disco 1100 Cοmfort συνδυάζει το μεγάλο πλάτος εργασίας με συμπαγείς διαστάσεις μεταφοράς. Το πλάτος εργασίας έχει επεκταθεί στα 10,80 μ. με την αύξηση του εύρους ρύθμισης του βραχίονα κατά 10 εκ. Το πλάτος εργασίας μπορεί να μειωθεί βέβαια υδραυλικά στα 9,60 μ. και οι δύο βραχίονες μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα ή συγχρονισμένα.

Σε συνδυασμό με το μπροστινό χλοοκοπτικό Disco 3600, εξασφαλίζεται η βέλτιστη επικάλυψη ανά πάσα στιγμή σε στενές στροφές ή κατά την εργασία σε πλαγιές. Και παρά τις δύο μονάδες κοπής πλάτους 3,80 μ., η μονάδα αναδιπλώνεται σε ύψος μικρότερο από 4,00 μ. για οδική μεταφορά.

Απόδοση κοπής και προστασία από φθορά

Όπως συμβαίνει με όλα τα χλοοκοπτικά μηχανήματα Disco, η δοκιμασμένη βάση κοπής Max Cut με γρήγορη αλλαγή μαχαιριού και η ανάρτηση Active Float φέρνουν την εξαιρετική απόδοση κοπής. Και τα δύο χαρακτηριστικά έχουν αποδείξει την αξία τους για πολλά χρόνια και σε δεκάδες χιλιάδες χλοοκοπτικά μηχανήματα Disco, παρέχοντας καθαρή χορτονομή, μέγιστη προστασία του υλικού και εξαιρετικές δυνατότητες σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα κοπής σε μειωμένη ταχύτητα PTO για βέλτιστη απόδοση.

Τα μηχανήματα της Claas διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ (Τηλ.: 2310 780 866)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Μείωση στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού για αροτραίες και φυτοπροστασία το 2023

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες που συνέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωργικών Μηχανημάτων – CEMA, ο όγκος της αγοράς για εξοπλισμό αροτραίας γεωργίας και φυτοπροστασίας ανέρχεται σε 4,70 δις. ευρώ το 2023.

Το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi είναι το Puma 260 CVXDrive

Ξετυλίγει όλα τα µυστικά του, και… γενικά είναι το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi. ∆ιαβάστε για το νέο Puma 260 CVXDrive και µάθετε τι µας άρεσε και τι όχι, µια και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο µοντέλο.