Νέα σειρά παρελκόμενων μηχανικής ζιζανιοκτονίας από τη γαλλική APV

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η APV εμπλουτίζει τη γκάμα μηχανικών εργαλείων με τα HM και τις εκδόσεις HS.

Η APV, με μοχλό την Agritechnica, ανακοινώνει την επέκταση του καταλόγου των εργαλείων της για τη μηχανική ζιζανιοκτονία. Ο αυστριακός κατασκευαστής συνεχίζει να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό και στην έκθεση του Ανόβερου παρουσίασε μια ολόκληρη σειρά από τσάπες, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων HM και των εκδόσεων HS με κάμερα.

Τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με κύριο στέλεχος αρότρου από χάλυβα Hardox. Μπορούν να εξοπλιστούν με λεπίδες Lelièvre, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς εργαλεία. Στο πίσω μέρος, η APV προσφέρει ατσάλινα στελέχη για εργασία όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σειρά.

Η πίεση σε αυτά μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός μηχανικού ελατηρίου, ενώ η πίεση στήριξης ανά στοιχείο ελέγχεται επίσης με μηχανικό ελατήριο.

Τρία πλάτη εργασίας

Η σειρά περιλαμβάνει μηχανήματα σταθερής τοποθέτησης και αναδιπλούμενα μηχανήματα. Οι συγκεκριμένες τσάπες διατίθενται σε τρία πλαίσια, όλες με επιλογή δύο αποστάσεων μεταξύ των σειρών: 40-55 εκ ή 60-80 εκ., και, συνεπώς, με δύο αριθμούς στελεχών. Το μικρότερο έχει πλάτος 3,13 μ. και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα ή έξι στελέχη, ενώ το δεύτερο μοντέλο έχει πλάτος 4,65 μ. και μπορεί να εξοπλιστεί με έξι ή οκτώ στελέχη.

Τέλος, το μεγαλύτερο μοντέλο έχει πλαίσιο 6,25 μ. Αυτό διαθέτει οκτώ ή δώδεκα μονάδες με τα δύο μεγαλύτερα πλαίσια να είναι πτυσσόμενα έχοντας πλάτος μεταφοράς 2,50 μ. Όλη η σειρά είναι συμβατή με τις σπαρτικές μηχανές PS 120 M1, PS 200 M1 και PS 300 M1 της εταιρείας. Τα μοντέλα HS διαφέρουν ως προς το ότι διαθέτουν κάμερα καθοδήγησης, συγκεκριμένα την Claas Culticam 3D, ενώ συνολικά η συσκευή προσφέρει πλευρική μετατόπιση 40 εκ.

Πληροφορίες από La France Agricole

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα