Για τρακτέρ 100 ίππων το νέο χορτοκοπτικό Krone EasyCut R 450 με πλάτος εργασίας 4,5 μέτρα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Η σειρά R συμπληρώνεται από το νέο μοντέλο 4,5 μέτρων, το οποίο διαθέτει τηλεσκοπικό αντίβαρο και οριζόντια αναδίπλωση για μεταφορά.

Η Krone λανσάρει το EasyCut R 450, συμβάλλοντας όχι μόνο στην πρακτικότητα κατά την εργασία αλλά και στην άνεση κατά τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπικού αντίβαρου, το χλοοκοπτικό εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα στην οδήγηση, ενώ αναδιπλώνεται οριζόντια για οδική μεταφορά, μια καινοτομία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στη Γαλλία στο Salon de l’herbe et des fourrages.

Αποδοτικό κούρεμα με κατάλληλη επικάλυψη

Η νέα ναυαρχίδα μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα γνωστά μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone με πλάτος κοπής έως και τέσσερα μέτρα, εξασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη επικάλυψη. «Οι ρυθμιζόμενοι βραχίονες ανύψωσης και οι βραχίονες στήριξης, οι οποίοι τοποθετούνται σε διαφορετικές θέσεις, εξασφαλίζουν μια καλή θημωνιά», τονίζει η Krone.

Ιδανική κατανομή βάρους για μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα

Το EasyCut R 450 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό μηχανισμό προέκτασης, ο οποίος μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με δέκα πλάκες των 50 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό προσφέρει τεράστια βελτίωση των χαρακτηριστικών οδήγησης στο πεδίο.

Το βάρος έως και 500 κιλών ωθείται πλήρως αυτόματα με ελεγχόμενη ακολουθία 60 εκ. Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη ισορροπία του μηχανήματος και οι βραχίονες ανύψωσης του τρακτέρ φορτώνονται πιο ομοιόμορφα. Με τον τρόπο αυτό, η απαιτούμενη ισχύς είναι μόνο περίπου 74 kW ή 100 ίπποι, χαρακτηριστικό που καθιστά το μηχάνημα ελκυστικό για πολλές γεωργικές επιχειρήσεις, καθώς και για εργολαβικές εταιρείες.

Αποδοτική καθοδήγηση περιγράμματος μέσω υδραυλικής εκφόρτωσης

Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η πατενταρισμένη ανάρτηση DuoGrip εξασφαλίζει την προσαρμογή στο έδαφος σε όλο το πλάτος εργασίας. Ένας ενσωματωμένος κύλινδρος τραβάει το χλοοκοπτικό από το βραχίονα στήριξης στη θέση αιώρησης, εξασφαλίζοντας ομαλά χαρακτηριστικά οδήγησης ακόμη και σε μεγαλύτερες ανωμαλίες του εδάφους και γρήγορους ελιγμούς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η μέγιστη ανύψωση στο κεφαλάρι.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης υδραυλικά ρυθμιζόμενη πίεση, η οποία μπορεί εύκολα να διαβαστεί σε μανόμετρο. Ακόμη μεγαλύτερη άνεση παρέχει η προαιρετική ρύθμιση της πίεσης εδάφους από την καμπίνα του τρακτέρ, η οποία απαιτεί μια πρόσθετη βαλβίδα ελέγχου διπλής ενέργειας. Αυτό συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η δοκιμασμένη τεχνολογία κοπής EasyCut

Η τεχνική βάση του EasyCut R 450 είναι η πλήρως συγκολλημένη και εφ’ όρου ζωής λιπαινόμενη μπάρα κοπής EasyCut με οκτώ δίσκους κοπής και δύο τύμπανα κοπής. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προστασία δίσκων κοπής SafeCut και η υδραυλική προστασία από χτυπήματα αποτρέπουν τις εκτεταμένες ζημιές στο μηχάνημα.

Συμπαγές και ασφαλές στο δρόμο

Για τη μεταφορά, το EasyCut R 450 περιστρέφεται υδραυλικά οριζόντια προς τα πίσω. Κατά τη διαδικασία αυτή, το αντίβαρο ανασύρεται αυτόματα, διατηρώντας το πλάτος μεταφοράς κάτω από 2,5 μ. Με τον στάνταρντ φωτισμό LED, συμπεριλαμβανομένου του προειδοποιητικού σήματος, η οπίσθια χλοοκοπτική μηχανή μπορεί επομένως να μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια στους δημόσιους δρόμους.

Μετά το πέρας της εργασίας, το χλοοκοπτικό μπορεί να σταθμεύσει με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα πόδια στήριξης, τα οποία παραμένουν στο μηχάνημα. Εν κατακλείδι, με πλάτος εργασίας 4,5 μ., το EasyCut R 450, με την ευέλικτη ρύθμιση της επικάλυψης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό με διάφορα μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone.

Με το EasyCut F 400 Fold μπορεί ακόμα να επιτευχθεί πλάτος εργασίας σχεδόν 8 μ., ενώ η υδραυλική ανακούφιση του πατώματος κοπής και το επεκτεινόμενο αντίβαρο, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος και την κατανομή του βάρους, που δημιουργούν συνθήκες για υψηλής ποιότητας χορτονομή ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη CNH στο Βέλγιο για τη CR11

Η υπερσύγχρονη αλωνιστική CR11 αλλά και υπόλοιπα μηχανήματα του κλάδου θα κατασκευάζονται σε νέες εγκαταστάσεις στο Βέλγιο, εκεί όπου θα βρίσκεται όμως και ένα τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του ομίλου.

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.