Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Κοινοποίηση:

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Το κιτ αυτοματισμού με τεχνολογία LiDAR ενσωματώνει για πρώτη φορά στα συστήματα χορτοδεσίας η Case, η οποία αποσκοπεί στο να βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ποιότητα των δεματιών και την εμπειρία του χειριστή. Ένα κιτ αυτοματισμού που εγκαθίσταται από τον αντιπρόσωπο συνδέεται απρόσκοπτα με τα τρακτέρ Puma, Optum και Magnum της κατηγορίας 3 ISOBUS, ενώ είναι συμβατό με τα μοντέλα HD από τα μοντέλα χρονολογίας 2020-2024 και τα μοντέλα XL χρονολογίας 2022-2024.

«Η παραγωγικότητα είναι το όνομα του παιχνιδιού όταν πρόκειται για τα στενά λειτουργικά παράθυρα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί», λέει ο Brian Spencer, διευθυντής μάρκετινγκ στην Case IH. «Ο αυτοματισμός των χορτοδετικών είναι το τέλειο παράδειγμα της στοχευμένης τεχνολογίας από την Case IH. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την αποτελεσματικότητα, αφαιρώντας από τον χειριστή το καθήκον να κατευθύνει και να κάνει ρυθμίσεις στο πεδίο, επιτρέποντάς του να προσθέσει παραγωγικότητα ενώ βρίσκεται στην καμπίνα», αναφέρεται σχετικά.

Ο αυτοματισμός των χορτοδετικών της Case IH είναι το πρώτο σύστημα δεματιάσματος με LiDAR (ανίχνευση και μέτρηση φωτός) στη βιομηχανία, ανοίγοντας ευκαιρίες για τους παραγωγούς όσον αφορά την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, λέει η εταιρεία. Η ανάλυση της θημωνιάς με βάση το LiDAR στέλνει παλμούς λέιζερ για να μετρήσει τη θέση και το μέγεθος αυτών.

Η τεχνολογία ρυθμίζει την ταχύτητα και το σύστημα διεύθυνσης του τρακτέρ για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης χωρίς υπερφόρτωση χορτοδετικού, με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου λειτουργίας σε σύγκριση με το παραδοσιακό δεμάτιασμα.

Με τις αυτόματες ρυθμίσεις και το «hands-free» δεμάτιασμα, οι παραγωγοί μπορούν να τοποθετούν στην καμπίνα λιγότερο έμπειρους χειριστές ή να περνούν τον χρόνο τους στην καμπίνα εκτελώντας τις αγροτικές εργασίες ή εστιάζοντας σε άλλες εργασίες. Οι αυτόματες προσαρμογές στην οδήγηση και την ταχύτητα διασφαλίζουν, τέλος, ότι τα δεμάτια είναι συνεπή και ότι η πρέσα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα και την υπερπλήρωση, σύμφωνα με την κατασκευάστρια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

«Γεωργία ακριβείας παντού» το σύνθημα CNH και Intelsat για το νέο τους δίκτυο

Η συνεργασία της CNH και της Intelsat αναδεικνύει τη σημασία της αξιόπιστης συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο για τις σύγχρονες γεωργικές εργασίες, αξιοποιώντας τη δορυφορική τεχνολογία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συνδεσιμότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη η νέα γενιά Quantum της Case

Στις σειρές Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές Quantum CL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και Quantum N με τα στενά τρακτέρ, ενώ συνολικά η γκάμα αναβαθμίστηκε σε επίπεδο καμπίνας, κινητήρων, κιβωτίου και υδραυλικών.

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.