Claas Rovio 4: Οι συλλεκτικές τελευταίας γενιάς με σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Claas με τους αραβοσιτοσυλλέκτες της σειράς Rovio 4 εισάγει ένα νέο σχεδιασμό και περαιτέρω τεχνικές βελτιώσεις, προσφέροντας τώρα ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χαμηλότερες απώλειες και βελτιωμένη ποιότητα τεμαχισμού στη συγκομιδή αραβοσίτου.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Με τη σειρά Rovio 4, η εταιρεία ενσωματώνει ουσιαστικά στην γκάμα των εμπρόσθιων εξαρτημάτων της για τα Evion, Trion και Lecion ένα συλλέκτη νέας γενιάς με 6, 8 και 12 σειρές, ο οποίος αντικαθιστά τους προηγούμενους Corio. Τώρα μιλάμε για πλήρη επανασχεδιασμό, ώστε να επιτυγχάνεται έως και 30 % υψηλότερη απόδοση από τον προκάτοχο.

Οι γραμμικοί κύλινδροι συλλογής που διαθέτουν υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής και σταθερή ταχύτητα απόδοσης εξασφαλίζουν ότι το υλικό συλλέγεται καθαρά χωρίς απώλειες σε όλες τις συνθήκες συγκομιδής. «Με αμελητέες μόνο ποσότητες υπολειμματικής σοδειάς να εισέρχονται στη θεριζοαλωνιστική μηχανή, ο διαχωρισμός και ο καθαρισμός μειώνονται στο ελάχιστο», δηλώνει η Claas.

Τα τέσσερα βιδωτά μαχαίρια ανά κύλινδρο συλλογής έχουν επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου για ανθεκτικότητα στη φθορά. Η αυξημένη προστασία υπερφόρτωσης, για το κιβώτιο ταχυτήτων συλλογής και τον κύλινδρο εισαγωγής, επιτρέπει την επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου καλλιεργειών.

Παράλληλα, οι επανασχεδιασμένες άκρες του καλύμματος με επίπεδη γωνία λειτουργίας 17 μοιρών εξασφαλίζουν ήπιο χειρισμό της καλλιέργειας ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες ή κατά τη στροφή και επιτρέπουν υψηλότερες ταχύτητες εδάφους.

Τα εξαρτήματα φθοράς μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα αν χρειαστεί και το ύψος των άκρων μπορεί να ρυθμιστεί γρήγορα χωρίς εργαλεία μέσω ενός απλού βιδωτού μηχανισμού. Οι επανατοποθετημένοι, ενσωματωμένοι οριζόντιοι κοπτήρες εγγυώνται ακριβή, ομοιόμορφη κοπή ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες εδάφους.

Τα μαχαίρια με επικάλυψη καρβιδίου βολφραμίου, που είναι ακονισμένα από τρεις πλευρές, επιτυγχάνουν ακριβή και αποτελεσματικό τεμαχισμό με χαμηλή απαίτηση ισχύος – υποστηριζόμενα από βέλτιστα συντονισμένες ταχύτητες της αλυσίδας τροφοδοσίας, του κυλίνδρου συλλογής και του τεμαχιστή.

Auto Contour και Auto Pilot με αύξηση της απόδοσης και μείωση του φόρτου εργασίας του χειριστή

Το Auto Contour προσαρμόζει με ακρίβεια και αυτόματα την εγκάρσια και διαμήκη κίνηση του εμπρόσθιου προσαρτήματος στα περιγράμματα του εδάφους που ανιχνεύονται από έναν βραχίονα, ενώ τα υδραυλικά έμβολα στο περίβλημα του τροφοδότη ρυθμίζουν συνεχώς την πλευρική ισοπέδωση και το ύψος κοπής με βάση τις πληροφορίες από τους αισθητήρες.

Φυσικά, το απαιτούμενο ύψος κοπής μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα στο CEBIS. Να σημειωθεί ότι η αυτόματη οδήγηση παρέχεται από το ενσωματωμένο σύστημα Auto Pilot, το οποίο σαρώνει ταυτόχρονα δύο σειρές με τους κεντρικούς αισθητήρες του και μεταφράζει την εισροή αυτή σε αντίστοιχες κινήσεις οδήγησης.

Όλες οι μηχανές συλλογής αραβοσίτου Rovio 4 είναι εξοπλισμένες με πολυζεύκτες και αυτόματη αναγνώριση εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μετρητή συντήρησης και των αποθηκευμένων δεδομένων του κοπτικού, όπως οι τελικές στάσεις, οι τιμές στόχου και πολλά άλλα. Αυτό μειώνει στο ελάχιστο το χρόνο που απαιτείται για την προσάρτηση και τη ρύθμιση πριν από τη χρήση.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.