Ντεμπούτο για τη νέα γενιά της συγκομιστικής μηχανής πατάτας Dewulf Enduro 2

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η έκθεση Potato Europe της επόμενης εβδομάδας θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν σε δράση τη δεύτερη γενιά της συλλεκτικής τεσσάρων σειρών Enduro.

Ο Βέλγος κατασκευαστής Dewulf λάνσαρε την αυτοκινούμενη μηχανή συγκομιδής Enduro στα τέλη του 2020. Η δεύτερη γενιά Enduro, η οποία θα παρουσιαστεί τρία χρόνια αργότερα στην Agritechnica 2023, θα κάνει το ντεμπούτο της στη γαλλική εκδήλωση για την πατάτα, διαμορφωμένη για απόσταση σειράς 4 x 90 εκατοστών.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανήματος περιλαμβάνεται η αυξημένη ικανότητα επεξεργασίας χάρη στον πρόσφατα σχεδιασμένο ανελκυστήρα. Η Dewulf αναφέρει ότι ο συνδυασμός του μεγαλύτερου όγκου σάκων, της υψηλότερης ταχύτητας λειτουργίας και της βελτιωμένης κατανομής του προϊόντος έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα κατά περίπου 50%.

Η νέα εξωτερική εμφάνιση οφείλεται κυρίως στη χρήση λιγότερων καλυμμάτων, ενώ το τελευταίο Enduro διαθέτει επανασχεδιασμένο κύριο πλαίσιο αλλά και μεγαλύτερη (820 λ.) δεξαμενή καυσίμου.

Υπάρχουν δύο επιλογές κινητήρων Scania: ο τυπικός κινητήρας 450 ίππων και ένας κινητήρας 550 ίππων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ισχυρότερη έκδοση απευθύνεται σε χρήστες που χρειάζονται πρόσθετη ισχύ για να εργαστούν σε λόφους ή να λειτουργήσουν με υψηλότερες ταχύτητες συγκομιδής. Ορισμένα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η συνεχώς ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης (από 0 έως 12°) στις μονάδες καθαρισμού. Η μονάδα Easy-Clean που διαθέτει το μηχάνημα που θα βρεθεί στην έκθεση στην Potato Europe θα είναι χρήσιμη σε λοφώδη εδάφη.

Η χωρητικότητα των 12,3m³ της διμερούς αποθήκης είναι η ίδια. Το ίδιο ισχύει και για την πίεση του εδάφους του εξάτροχου μηχανήματος (μέγιστο 1,8kg/cm²). Η Potato Europe θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 22 εκταρίων στο Villers-Saint Christophe (Aisne) στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Η τοποθεσία βρίσκεται στα μέσα της διαδρομής μεταξύ Λιλ και Παρισιού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ανώτερα επίπεδα ισχύος, αυτοµατισµού και ελέγχου για τη νέα Σειρά 9S της Massey Ferguson

Η Massey Ferguson αποκάλυψε τα ισχυρότερα τρακτέρ της γκάµας µηχανηµάτων της, τη Σειρά 9S µε αποδόσεις 285 έως 425 ίππων. ∆ιαθέτει καινοτόµο σχεδιασµό Protec-U και σχεδιάστηκαν για απόδοση, άνεση και νέα επίπεδα

Μονάδα παραγωγής αφιερωμένη στα κιβώτια ταχυτήτων από το ιταλικό γκρουπ Argo Tractors

Τα εγκαίνια του νέου αυτού εργοστασίου πραγματοποιούνται τη χρονιά κατά την οποία η Landini, η μάρκα τρακτέρ που παράγει ο όμιλος, γιορτάζει 140 χρόνια ιστορίας. Η μονάδα φιλοξενείται στην Campagnola και θα αναπτύσσει κιβώτια μετάδοσης για τις μάρκες του γκρουπ.