Με κατάλληλη διαμόρφωση για σοδειά πατάτας το 2025 η νέα φυτευτική PRIOS 440

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Για τη σεζόν του 2025, η GRIMME παρουσιάζει τη νέα φυτευτική PRIOS 440 ως έκδοση για την καλλιέργεια πατάτας σε διαχωρισμένες κλίνες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της PRIOS 440, το χαρτοφυλάκιο της συρόμενης φυτευτικής μηχανής 4 σειρών έχει πλέον επεκταθεί υιοθετώντας μια νέα μέθοδο καλλιέργειας. Ο αρθρωτός σχεδιασμός που είναι γνωστός από τον συμβατικό καλλιεργητή PRIOS 440 συναντάται και στην έκδοση για κλίνη.

Χάρη στον νέο άξονα, είναι πλέον δυνατή μια μεγάλη γωνία διεύθυνσης +/-30°, η οποία εξασφαλίζει μέγιστη ευελιξία στους πρόποδες. Παρά τις εσοχές στη χοάνη που απαιτούνται για το πλαίσιο, εξακολουθεί να έχει χωρητικότητα 4 τόνων. Η μονάδα διαμόρφωσης κορυφογραμμών για «υβριδικές κορυφογραμμές» (η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της διαμόρφωσης κορυφογραμμών με κυλίνδρους με εκείνα των σανίδων διαμόρφωσης), γνωστή από το PRIOS 440, διατίθεται επίσης στην έκδοση με κλίνη.

Ξεχωριστή καθοδήγηση βάθους

Η κλίνη PRIOS 440 διαθέτει ξεχωριστό έλεγχο βάθους των ανοιγμάτων αυλακιάς για κάθε μία από τις δύο κλίνες. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να επιτυγχάνει ακριβές βάθος τοποθέτησης των κονδύλων, ακόμη και σε ανώμαλες επιφάνειες. Για τον ακριβή έλεγχο του βάθους χρησιμοποιείται ένας ολισθητήρας ανά κλίνη για τη σάρωση των κλινών. Η κάλυψη των κονδύλων μετράται επίσης πίσω από τα στοιχεία φύτευσης με τη χρήση αισθητήρα υπερήχων.

Πλήρως ενσωματωμένος έλεγχος τμήματος

Για εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων, το κιβώτιο λίπανσης, το σύστημα βαρελιών και τα στοιχεία φύτευσης μπορούν να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται ξεχωριστά το ένα από το άλλο και για κάθε σειρά ξεχωριστά μέσω του Section Control (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μιας σειράς με τη λεγόμενη «λειτουργία Multiboom»). Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εισροές θρεπτικών στοιχείων στο περιβάλλον, ιδίως κατά τη δημιουργία διαδρομών ψεκασμού ή τη φύτευση σε σφηνοειδή χωράφια. Η περιττή κονιορτοποίηση του λιπάσματος στο κιβώτιο λιπάσματος αποτρέπεται με την ανά σειρά απενεργοποίηση του κοχλία δοσομέτρησης και του άξονα ανάδευσης.

Προαιρετικός εξοπλισμός

Για να διατηρείται το χώμα στην κλίνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά πλάκες καθοδήγησης του χώματος στα μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή λιπασμάτων. Για το κιβώτιο λιπασμάτων διατίθεται επίσης αισθητήρας στάθμης πλήρωσης. Η έγκαιρη προειδοποίηση αποτρέπει την ακούσια παραμονή τμημάτων του χωραφιού/των κονδύλων χωρίς λίπανση.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ψεκασμός με drone DJI Agras T50 σε ελαιώνες της Κρήτης

Στο νέο μοντέλο έχει αυξηθεί το φορτίο ψεκασμού από 30 σε 40 λίτρα και το φορτίο λιπάσματος από 40 σε 50 κιλά, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο που διέθετε στην Ελλάδα η Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης ΑΕ.Αυτό κατορθώνεται με το νέο σύστημα προώθησης διπλού ρότορα σε κάθε βραχίονα.

Πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη η νέα γενιά Quantum της Case

Στις σειρές Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές Quantum CL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και Quantum N με τα στενά τρακτέρ, ενώ συνολικά η γκάμα αναβαθμίστηκε σε επίπεδο καμπίνας, κινητήρων, κιβωτίου και υδραυλικών.

Χωρίς SIMA το 2024 ελέω κινητοποιήσεων και μείωσης αριθμού εκθετών

Στην απόφαση να ακυρώσει την φετινή SIMA φαίνεται να προχωράει η διοργανώτρια αρχή, μετά και την σημαντική μείωση του αριθμού εκθετών τόσο λόγω της αλλαγής της τοποθεσίας της έκθεσης όσο και λόγω της γενικευμένης κρίσης στον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα.

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.