Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Χάρη στο κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive 8 με διπλό συμπλέκτη, το Case IH Vestrum προσφέρει αρκετές λειτουργίες αυτοματισμού και πολύ καλή αποδοτικότητα. Με τις εκτεταμένες λειτουργίες μετάδοσης και τις χαμηλές στροφές του κινητήρα, πλησιάζει πολύ κοντά στην απόδοση ενός κιβωτίου ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Το τρακτέρ χρησιμοποιεί επίσης τον δοκιμασμένο και οικονομικό τετρακύλινδρο κινητήρα FTP των 4,5 λίτρων. Το διάστημα σέρβις εδώ είναι 750 ώρες. Με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της καμπίνας με χαμηλή οροφή (2,7 μ.) και πανοραμικό παράθυρο για εργασίες φόρτωσης ή της καμπίνας με κανονική οροφή (2,83 μ.) και τον προαιρετικό εξοπλισμό με κλιματισμό, κάθισμα συνοδηγού και ανάρτηση καμπίνας, το Vestrum 120 ActiveDrive 8 είναι ένα συμπαγές τρακτέρ για μεσαίου μεγέθους αροτραίες και μικτές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Χάρη στην πιστοποίηση AEF ISObus για τις λειτουργίες του γενικού τερματικού και του ελεγκτή εργασιών, η συμβατότητα με τα πιστοποιημένα με AEF ISObus μηχανήματα υφίσταται στα μοντέλα, ενώ διαθέσιμη ως προαιρετικό εξάρτημα είναι και η τηλεματική AFS Connect για απομακρυσμένη παρακολούθηση και άμεση συλλογή δεδομένων. Διατίθενται επίσης το σύστημα αυτόματης διεύθυνσης AFS AccuGuide και το AFS AccuTurn Pro για αυτοματοποιημένους ελιγμούς στο κεφαλάρι.

Το μοντέλο που βρέθηκει στο περίπτερο της Case IH στην εκδήλωση DLG Field Days ήταν εξοπλισμένο με έναν εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς Premium T. Μεταξύ άλλων, αυτός ο εμπρόσθιος φορτωτής προσφέρει ένα υδραυλικό σύστημα παράλληλης καθοδήγησης για 35 % μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύ.

Τα αναβαθμισμένα τηλεσκοπικά της Case IH

Χάρη στην ανασχεδιασμένη καμπίνα, τα 5 μοντέλα Farmlift με ανυψωτική ικανότητα 3,3 έως 4,2 τόνων και ύψος ανύψωσης 6 έως 9 μ. προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα σε όλο το μήκος. Αυτό οφείλεται ιδίως στο επανασχεδιασμένο καπό, με τη χαμηλότερη γραμμή να αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία αλλά και τους ελιγμούς. Το εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριο με τον κεντρικά τοποθετημένο πίνακα ελέγχου και η έγχρωμη οθόνη LCD με ενσωματωμένη κάμερα οπισθοπορείας είναι επίσης νέα.

Τα μοντέλα Farmlift έχουν επίσης αναβαθμιστεί με έξυπνες λειτουργίες διαχείρισης υδραυλικών συστημάτων και κινητήρα, όπως η επαναφορά στη θέση, η λειτουργία κουνήματος του κάδου, η λειτουργία κάδου και στοίβαξης αλλά και η ρυθμιζόμενη επιθετικότητα των υδραυλικών συστημάτων βραχίονα. Όπως και προηγουμένως, το μοντέλο κινείται από τον οικονομικό τετρακύλινδρο κινητήρα FTP χωρητικότητας 4,5 λίτρων, με διάστημα συντήρησης 1000 ωρών και κιβώτιο ταχυτήτων 6×3 powershift μέχρι τα 40 χλμ./ώρα.

Με υδραυλική απόδοση στο βασικό εξοπλισμό 140 και προαιρετικά 160 λίτρα/λεπτό, όλες οι εργασίες μπορούν να εκτελεστούν άνετα και αποτελεσματικά. Οι χειριστές υποστηρίζονται και ανακουφίζονται τέλεια από τις έξυπνες υδραυλικές λειτουργίες στη νέα καμπίνα, με το Case IH Farmlift 742 να δείχνει έμπρακτα τις δυνατότητες στην ανύψωση και φόρτωση στο χωράφι εντός της αρένας DLG.

Πληροφορίες από moderner-landwirt

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση και λειτουργικότητα δίνουν το βραβείο Red Dot Design στη νέα Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερεις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Με κόμβο την Ινδία οι τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας του ομίλου CNH

Στο India Technology Center, το όραμα στρέφεται προς την επαυξημένη πραγματικότητα, τεχνολογία που τώρα ξεκινά να προσεγγίζει τον κλάδο της γεωργίας, με τον όμιλο CNH να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της κίνησης αυτής.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.

Φουτουριστική εμφάνιση και λειτουργικότητα δίνουν το βραβείο Red Dot Design στη νέα Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη η νέα γενιά Quantum της Case

Στις σειρές Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές Quantum CL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και Quantum N με τα στενά τρακτέρ, ενώ συνολικά η γκάμα αναβαθμίστηκε σε επίπεδο καμπίνας, κινητήρων, κιβωτίου και υδραυλικών.

Το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi είναι το Puma 260 CVXDrive

Ξετυλίγει όλα τα µυστικά του, και… γενικά είναι το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi. ∆ιαβάστε για το νέο Puma 260 CVXDrive και µάθετε τι µας άρεσε και τι όχι, µια και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο µοντέλο.