Αναβαθμισμένες για το 2025 οι ενσιρωτικές New Holland FR Forage Cruiser

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η βελτιωμένη λειτουργικότητα μέσα στην καμπίνα, η νέα τεχνολογία πρόληψης μπλοκαρίσματος και το προσαρμόσιμο σύστημα διεύθυνσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ανανεωμένη αυτοκινούμενη ενσιρωτική FR Forage Cruiser της New Holland.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Οι αυτοκινούμενες ενσιρωτικές μηχανές New Holland FR Forage Cruiser 2025 επωφελούνται από πολλαπλές αναβαθμίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο εσωτερικό καμπίνας με εκλεπτυσμένα χειριστήρια και ηλεκτρονικά συστήματα για την ενίσχυση της άνεσης και της παραγωγικότητας του χειριστή, ένα νέο σύστημα για τη σημαντική μείωση του κινδύνου υπερφόρτωσης και μπλοκαρίσματος του μηχανήματος και το σύστημα CustomSteer, το οποίο επιταχύνει τις στροφές στο κεφαλάρι. Αυτές οι βελτιώσεις, μαζί με το στυλ Inspired by Nature, βρίσκονται στη γκάμα των τεσσάρων μοντέλων, από το FR550 με μέγιστη ιπποδύναμη 544 ίππων έως το FR920 με μέγιστη ιπποδύναμη 911 ίππων.

Πιο ήσυχη, πιο ευρύχωρη και πιο λειτουργική καμπίνα

Οι χειριστές θα παρατηρήσουν περισσότερο χώρο, άνεση, ορατότητα και μείωση θορύβου μέσα στην καμπίνα του FR Forage Cruiser. Ο εσωτερικός χώρος έχει βελτιστοποιηθεί για μέγιστη άνεση κατά τη διάρκεια μακρών ημερών κοπής. Σε σύγκριση με την προηγούμενη καμπίνα, υπάρχει 12,5% περισσότερος χώρος στο δάπεδο, καθώς και 2,36 ίντσες (6 εκ.) μεγαλύτερη διαδρομή στο κάθισμα και πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος. Η μείωση του θορύβου κατά 2,5dB είναι αποτέλεσμα των μπροστινών και πίσω νέων παραθύρων διπλής στρώσης και των μεγαλύτερων υλικών ηχομόνωσης στο δάπεδο, τον ουρανό και το πίσω τοίχωμα.

Νέο σύστημα πρόληψης απόφραξης

Για να βοηθήσει τους χειριστές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του FR Forage Cruiser, το νέο σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης μπλοκαρίσματος αναπτύχθηκε εσωτερικά στο Κέντρο Αριστείας χορτοδετικών μηχανών της New Holland στο Zedelgem του Βελγίου. Το πρώτο σύστημα του είδους του στον κλάδο, βασίζεται σε έναν αισθητήρα ραντάρ τοποθετημένο στο στόμιο, ο οποίος παρακολουθεί τη ροή της σοδειάς που εξέρχεται από το μηχάνημα, ανιχνεύοντας οποιαδήποτε αλλαγή στο ρυθμό της σε σχέση με την ταχύτητα κίνησης της μηχανής προς τα εμπρός.

Η χρήση του συστήματος έχει τη δυνατότητα να μειώσει την απόφραξη και να καταστήσει πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί πυκνή απόφραξη στο μηχάνημα, με τον καθαρισμό και την επανέναρξη της εργασίας να εκτελούνται ταχύτερα. Αυτό το σύστημα βοηθά επίσης τους λιγότερο έμπειρους χειριστές να λειτουργούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ώστε να διασφαλίζουν ότι μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του FR Forage Cruiser.

CustomSteer: Προσαρμογή απόκρισης για ταχύτερες στροφές στο κεφαλάρι

Η τεχνολογία CustomSteer στο FR Forage Cruiser, που έχει ήδη δοκιμαστεί σε άλλα μηχανήματα της New Holland, επιτρέπει στον χειριστή να ρυθμίσει την αναλογία του αριθμού στροφών του τιμονιού από κλείδωμα σε κλείδωμα. Τρεις ρυθμίσεις μπορούν να επιλεγούν στην οθόνη IntelliView IV PLUS.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν γρήγορες στροφές στο κεφαλάρι με ελάχιστη κίνηση του τιμονιού, ενώ μπορεί να επιλεγεί πιο ακριβής κίνηση του τιμονιού για εργασίες πιο μακριά στο χωράφι και για διαδρομές στο δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη άνεση του χειριστή, ταχύτερη εργασία στο χωράφι και μέγιστη ακρίβεια και ασφάλεια στο δρόμο.

Περισσότερα χαρακτηριστικά τεχνολογίας ακριβείας

Τα FR Forage Cruisers διαθέτουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία ακριβείας με στόχο την παροχή καινοτομίας που είναι πρακτική, εύχρηστη και ανοικτή για όλους τους χειριστές. Με την ενημερωμένη τεχνολογία αισθητήρων NutriSense NIR, οι πελάτες μπορούν να απεικονίζουν τα δεδομένα θρεπτικών στοιχείων των καλλιεργειών που συλλέγονται από το μηχάνημα με ακρίβεια και έγκαιρα, επιτρέποντας μεγαλύτερη επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο του κύκλου διαχείρισης του πεδίου και της εκμετάλλευσης.

Αυτό προσφέρεται πλέον ως εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή και ενσωματώνεται στη νέα διαδικτυακή και κινητή πλατφόρμα διαχείρισης αγροκτήματος FieldOps, που μόλις λανσαρίστηκε από τον όμιλο CNH.

Νέες κεφαλές καλαμποκιού Pro Series ανεξάρτητες από τη σειρά

Βασιζόμενη στις εκτεταμένες βελτιώσεις του FR Forage Cruiser, η New Holland λανσάρει επίσης νέες κεφαλές καλαμποκιού της σειράς Pro Series που δεν εξαρτώνται από τη σειρά. Για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, τα μοντέλα κυμαίνονται από μια κεφαλή μικρού τυμπάνου 6 δίσκων, σχεδιασμένη για την κοπή νεαρών, κοντών καλαμποκιών με εύκαμπτα στελέχη, έως μια κεφαλή μεγάλου τυμπάνου 12 δίσκων που είναι ιδανική για μέγιστη χωρητικότητα σε ψηλό, βαρύ καλαμπόκι.

Τα μηχανήματα FR Forage Cruiser του 2025 παρουσιάζονται στο Farm Progress Show 2024 στις ΗΠΑ, 27-29 Αυγούστου.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Εκλεπτυσμένη αποδοτικότητα Lamborghini Spark R με 3 μοντέλα έως 143 ίππους

Με τρεις διαφορετικούς τύπους μετάδοσης, αντλία 120 λ./λ. και ισχυρά pto, η Lamborghini φαίνεται ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια αναφορικά με τον εξοπλισμό που «κάνει τη διαφορά» στην κατηγορία τρακτέρ των 120 έως 143 ίππων.