Το αεροσκάφος ψεκασμού Pyka Pelican Spray κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η αμερικανική εταιρεία Pyka βάζει την Heinen Brothers Agra Services ως τον πρώτο πελάτη για το αεροσκάφος Pelican Spray στις ΗΠΑ. Ο πάροχος υπηρεσιών εναέριας εφαρμογής με έδρα το Κάνσας σχεδιάζει να ενσωματώσει το Pelican Spray στις δραστηριότητές του στις μεσοδυτικές, νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Το Pelican Spray είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο ηλεκτρικό αεροσκάφος φυτοπροστασίας στον κόσμο. Ως ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών εναέριας εφαρμογής στη Βόρεια Αμερική, η Heinen Brothers Agra Services είναι έτοιμη να ενισχύσει τον εκτεταμένο στόλο της με το Pelican Spray, αναμένοντας ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στην αιχμή της ζήτησης μέσω της αυτοματοποίησης μεγάλης κλίμακας των υπηρεσιών εναέριας εφαρμογής.

Η νέα συνεργασία ακολουθεί την έγκριση της Pyka από την FAA για την εμπορική λειτουργία του Pelican Spray στις Η.Π.Α. Το Pelican Spray είναι το μεγαλύτερο UAS που έχει εγκριθεί ποτέ από την FAA για εμπορική χρήση, με την άδεια να επιτρέπει στην Pyka να προσφέρει την καινοτόμο τεχνολογία της στους Αμερικανούς αγρότες.

Σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης κόστους

Σύμφωνα με τον Chief Technology Officer (CTO) της Heinen Brothers Agra Services, Lukas Koch, η εταιρεία περίμενε με ανυπομονησία την ευκαιρία να ξεκινήσει τη λειτουργία της με το Pelican Spray. «Ως εμπειρογνώμονες στην εναέρια εφαρμογή, βλέπουμε τη δυνατότητα των εναέριων συστημάτων (UAS) να φέρουν επανάσταση στον κλάδο μας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης κόστους στους Αμερικανούς αγρότες», επισημαίνεται. «Το Pelican Spray είναι η πρώτη αυτόνομη γεωργική λύση που παρέχει τον απαραίτητο ρυθμό εργασίας και την απόδοση ψεκασμού που απαιτείται για να αποτελέσει μια βιώσιμη εμπορική λύση που θα αρχίσει να συμπληρώνει τον τρέχοντα στόλο μας», λέει ο Koch.

«Τελικά, θέλουμε να διατηρήσουμε τους πιλότους των επανδρωμένων αεροσκαφών μας πιο ασφαλείς, γι’ αυτό υιοθετούμε μια προληπτική προσέγγιση που θα επιτρέψει στα UAS να αναλάβουν ορισμένους φόρτους εργασίας που θα φέρουν τους παραδοσιακούς πιλότους μας με ασφάλεια στο σπίτι τους, στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους».

Ο Koch εξηγεί ότι, από γεωπονικής πλευράς, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία των καλλιεργειών. «Νέα εργαλεία όπως το Pelican Spray θα μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και τα χωράφια τους. Ελπίζουμε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τη γεωργική καινοτομία μέσω της συνεργασίας με μελλοντικές εταιρείες που μπορούν να ξεκλειδώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία από πλατφόρμες όπως το Pelican Spray. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της αγροτικής αεροπορίας και προσβλέπουμε σε μια μακρά και παραγωγική συνεργασία με την Pyka», σημείωσε.

Ενίσχυση των δυνατοτήτων των Αμερικανών παραγωγών

Ο Volker Fabian, Εμπορικός Διευθυντής της Pyka, τονίζει ότι η Heinen Brothers είναι ένας οργανισμός που σκέφτεται πιο μπροστά από άλλους και αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες, για να ενισχύσει τις δυνατότητες των Αμερικανών παραγωγών και να βελτιώσει συνολικά τα συστήματα παραγωγής τροφίμων της χώρας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και που ξεκινάμε τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ με το Pelican Spray». Το Pelican Spray διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες, με ρυθμό εργασίας 160 στρέμματα ανά ώρα με 20 λίτρα ανά εκτάριο και 210 στρέμματα ανά ώρα με 10 λίτρα ανά εκτάριο. Έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 281 κιλά ή 281 λίτρα. Πριν από ένα μήνα, η Pyka και η βραζιλιάνικη SLC Agricola υπέγραψαν εμπορική συμφωνία για την παράδοση του αυτόνομου αεροσκάφους εναέριας εφαρμογής Pelican Spray της Pyka.

Πληροφορίες από Future Farming

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Παρουσιάσεις, δοκιμές και προσφορές στο τριήμερο εκδηλώσεων «Ανοικτές Πόρτες» της Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ

Το τριήμερο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», διοργανώνεται για 25η φορά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Γ.Χίγκας ΑΒΕΕ την Παρασκευή 6/9 στην Λάρισα, το Σάββατο 7/9 στην Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 8/9 στην Ορεστιάδα.

Επέκταση γκάμας τρακτέρ με τρία νέα «Utility» μοντέλα ανακοινώνει η Bobcat

Η εταιρεία Bobcat Company επεκτείνει τη σειρά τρακτέρ της με την παρουσίαση τριών τρακτέρ. Τα Bobcat UT6066, UT6566 και UT6573 είναι κατασκευασμένα για εργασίες βαρέως τύπου, ενώ διευκολύνουν τους χειριστές όλων των επιπέδων να πετύχουν περισσότερα στις εκτάσεις τους.