Περισσότερος αυτοματισμός για τις χορτοδετικές FixBale 500 και RV5200 Plus της Vicon

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η διαχείριση των εργαλείων του τρακτέρ (TIM), η ανίχνευση της υγρασίας και η δυνατότητα δεσίματος του δεματιού με τη χρήση φιλμ, αντί για δίχτυ, είναι μερικές από τις αναβαθμίσεις των χορτοδετικών που εισάγει η Vicon.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Μεγαλύτερη άνεση και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφαλείας και ταχύτητας εργασίας εξασφαλίζει η ενσωμάτωση της ενιαίας πλατφόρμας διαύλου επικοινωνίας TIM μεταξύ τρακτέρ και παρελκόμενου που εισάγει η Vicon. H εν λόγω λύση είναι τώρα διαθέσιμη στο μοντέλο FixBale 500 σταθερού θαλάμου και στις πρέσες μεταβλητού θαλάμου της σειράς RV5200 Plus, ως λύση ISObus που επιτρέπει στη πρέσα να εκτελεί αυτόματα επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και να διαχειρίζεται πολλές βασικές λειτουργίες του τρακτέρ, όταν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε ελκυστήρα που είναι συμβατός με τον αυτοματισμό TIM.

Στις λειτουργίες περιλαμβάνεται ο προγραμματισμένος ρυθμός επιβράδυνσης του τρακτέρ για την παύση του δεματιάσματος και η εφαρμογή του διχτυού, καθώς και το άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω πόρτας μετά το δέσιμο (ένα ενσωματωμένο κεκλιμένο όργανο αποτρέπει την επισφαλή εκτίναξη του δεματιού σε απότομες κλίσεις).

Από την άποψη της ασφάλειας, η διαδικασία μέσω του TIM χρειάζεται απλώς επιβεβαίωση από τον χειριστή για να συνεχιστεί η διαδικασία δεματιάσματος. Αυτό χρησιμοποιεί έναν προγραμματισμένο ρυθμό επιτάχυνσης για την αυτόματη επίτευξη της επιθυμητής ταχύτητας προώθησης για τον όγκο της συγκομιδής που δεματοποιείται. Το δέσιμο φιλμ είναι μια νέα επιλογή για το μοντέλο FixBale 500, χάρη σε μια σειρά τροποποιήσεων που εφαρμόζονται στο μηχανισμό διχτυού PowerBind. Αυτές περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και πρόσθετους κυλίνδρους, για να ληφθούν υπόψη τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του φιλμ σε σύγκριση με το δίχτυ.

Οι υδραυλικά κινούμενοι ομαδοποιητές φιλμ συγκεντρώνουν το υλικό σε μια ουρά, για να βοηθήσουν στην έναρξη και τον τερματισμό του κύκλου δεσίματος με φιλμ. Το σύστημα μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα αναλογιών προέντασης και πλάτους ρολού έως 1300 χλστ.

Επιπλέον, τα μοντέλα RV5200 Plus μπορούν να εξοπλιστούν με το Techno-Pack, το οποίο προσθέτει τη μέτρηση της υγρασίας της καλλιέργειας ως λύση. Μια πλάκα αισθητήρα που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του κύριου θαλάμου δεματιάσματος είναι εξοπλισμένη με ένα ζεύγος ηλεκτροδίων που περνούν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από την εισερχόμενη σοδειά. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ποσοστού υγρασίας στο δεμάτι, εμφανίζοντας την περιεκτικότητα σε υγρασία σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ανιχνεύονται τα επίπεδα υγρασίας έως και περίπου 50%.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα