Ντεμπούτο για την αλωνιστική Trion 740, έως 435 ίπποι και σύστημα Roto Plus

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Πριν από τρία χρόνια, η CLAAS παρουσίασε τη σειρά TRION ως νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών μεσαίου μεγέθους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

H γκάμα Trion διευρύνθηκε με την προσθήκη των νέων Trion 740, Trion 740 Terra Trac και Trion 740 Montana στην κατηγορία των συμπαγών υβριδικών θεριζοαλωνιστικών μηχανών, οι οποίες διαθέτουν τύμπανο πλάτους 1.420 χλστ., τον δοκιμασμένο συνδυασμό του συστήματος αλωνισμού APS HYBRID και του μονού ρότορα Rοτο Plus.

H Trion αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και ποικίλη γκάμα προϊόντων στην αγορά στην κατηγορία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών μεσαίας κατηγορίας. Από τη συμπαγή πεντάρα μηχανή μέχρι την εξάρα υψηλής απόδοσης ή το υβριδικό μηχάνημα υψηλής ιπποδύναμης με δευτερεύοντα διαχωρισμό ROTO PLUS, οι εννέα κατηγορίες επιδόσεων σε τρεις σειρές με ισχύ κινητήρα από 258 έως 435 ίππους και πλάτος τυμπάνου 1.420 και 1.700 χλστ. καλύπτουν κάθε πιθανή απαίτηση του πελάτη.

Ανεξάντλητη ευελιξία και ανθεκτικότητα

Τώρα οι αγρότες και οι εργολάβοι μπορούν να επωφεληθούν από τρεις νέες εναλλακτικές λύσεις υψηλών επιδόσεων των Trion 730 και Trion 750, οι οποίες εντάσσονται στις ανώτερες τάξεις της οικογένειας Trion -τα Trion 740, Trion 740 Terra Trac και Trion 740 Montana. Αυτά τα μηχανήματα παρέχουν πλήρη απόδοση κινητήρα με αποθέματα ροπής για τις πιο δύσκολες συνθήκες συγκομιδής με ή χωρίς κοπτικό αχύρου, σε συνδυασμό με το δοκιμασμένο σύστημα αλωνισμού APS HYBRID με μονό στροφείο 570 χλστ. που είναι κατάλληλο για πολλές διαφορετικές καλλιέργειες.

Πολυάριθμες επιλογές και πλήρης συνδεσιμότητα

Με το Trion 740, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα επιλογών εξοπλισμού, όπως ερπυστριοφόρα Terra Trac, προδιαγραφές Montana με πλαίσιο αντιστάθμισης κλίσεων, κοπτικές ράβδους Cerio μέχρι 9.30 μ. πλάτος, καθώς και κοπτήρες Vario, κοπτήρες Convio και Convio Flex με πλάτος εργασίας έως και 12,30 μ., νέες μηχανές συλλογής αραβοσίτου Rovio με 6 έως 12 σειρές, συστήματα υποβοήθησης χειριστή Cemos σε διάφορα επίπεδα διαμόρφωσης, διαφορετικά μεγέθη δεξαμενών σιτηρών, κοχλίες εκφόρτωσης δεξαμενών σιτηρών και συστήματα διασποράς άχυρου και ψίχας.

Το GPS PILOT CEMIS 1200 είναι διαθέσιμο για αυτόματη οδήγηση, το οποίο, με αντίστοιχες ενεργοποιήσεις, επιτρέπει επίσης τη διαχείριση εργασιών με χαρτογράφηση της απόδοσης για γεωργία ακριβείας. Επιπλέον, όλα τα Trion 740, Trion 740 Terra Trac και Trion 740 Montana θα ρυθμίζονται στο νέο Claas connect κατά την παράδοση στον πελάτη, παρέχοντας στους αγρότες και τους εργολάβους άμεση πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα του μηχανήματος -καθώς και στην τεκμηρίωση και χαρτογράφηση των δεδομένων απόδοσης, όταν επιλέγεται προαιρετικά η καταγραφή απόδοσης.

Όλες οι νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές Trion και Lexion παραδίδονται στάνταρ με δωρεάν συνδεσιμότητα για πέντε χρόνια, παρέχοντας στους αγρότες και τους εργολάβους νέες δυνατότητες για τη διαχείριση του μηχανήματος και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Το σύστημα καταγράφει αυτόματα όλα τα δεδομένα των θεριζοαλωνιστικών μηχανών που αφορούν το χωράφι από μεμονωμένα μηχανήματα ή από ολόκληρο στόλο και τα συνδυάζει στο νέο Claas connect. Τα δεδομένα μπορούν να προβάλλονται ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή ή σε κινητές συσκευές σε αυτή την πλατφόρμα και να χρησιμοποιούνται για την ανάλυση διαφόρων δεικτών απόδοσης ή για την εκτέλεση μιας πλήρους αξιολόγησης, καθώς και για την επακόλουθη τιμολόγηση. Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή των δεδομένων απόδοσης σε χάρτες απόδοσης υψηλής ποιότητας. Το Claas connect προσφέρει από τη βασική του διαμόρφωση πολλές άλλες πρακτικές λειτουργίες, όπως πρόσβαση σε ψηφιακές οδηγίες λειτουργίας, τον σύμβουλο λιπαντικών και τη δυνατότητα παραγγελίας ανταλλακτικών από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.

Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.