Novacat V 9200 CF: Το νέο χορτοκοπτικό Pöttinger για θημωνιές χωρίς ξηραντικό

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Όλο το αποτέλεσμα που φέρνει το NOVACAT V 9200 CF είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά του κοχλία Cross Flow, που επιτρέπει την εναπόθεση χορτονομής σε διάφορες διαμορφώσεις, ενισχύοντας την ευελιξία.

To οικονομικά αποδοτικό, ελαφρύ και με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος Novacat V 9200 CF εισάγει στην γκάμα της η Pöttinger, με στόχο κυρίως την ευελιξία. Αυτή είναι αποτέλεσμα του κοχλία Cross Flow, που εξασφαλίζει τον ήπιο χειρισμό της χορτονομής, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και την είσοδο ρύπων.

Το Novacat V 9200 CF είναι κατάλληλο για χρήση σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και με ενσίρωμα ολόκληρων φυτών. Ο αυστριακός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Pöttinger ξεκίνησε μια επανάσταση στην τεχνολογία της κοπής πριν από μερικά χρόνια, καθιστώντας δυνατή τη συνένωση των θημωνιών χωρίς τη χρήση βελτιωτικών μηχανημάτων.

Και το σύστημα Cross Flow είναι σχεδιασμένο ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συγκεκριμένα, ένας κοχλίας διασταυρούμενης ροής ενσωματώνεται στο χορτοκοπτικό μηχάνημα για να αποθέτει τη χορτονομή είτε συγχωνευμένη σε μια θημωνιά, είτε διασκορπισμένη στο πλάτος εργασίας του πίσω χορτοκοπτικού μηχανήματος, είτε ως μια πλατιά θημωνιά στη μία πλευρά.

Το σύστημα Cross Flow διατίθεται στο Novacat V 9200, ένας συνδυασμός χλοοκοπτικού που διαθέτει «εντυπωσιακά χαμηλό βάρος και χαμηλή απαίτηση ισχύος», όπως αναφέρει η αυστριακή κατασκευάστρια. Η ίδια λέει πως η ανατροφοδότηση από το πεδίο αποτέλεσε τη βάση για αυτή την ανάπτυξη, μετά από την απαίτηση για ένα οικονομικά αποδοτικό και απλό σύστημα για τη συγχώνευση.

Το Cross Flow λειτουργεί χωρίς ξηραντικό και χαρακτηρίζεται από το χαμηλό του βάρος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα συγχώνευσης θημωνιάς. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει τη βέλτιστη διατήρηση της χορτονομής και του εδάφους, καθώς και του κόστους λειτουργίας, χάρη στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Χωρίς ξηραντικό λοιπόν, η Pöttinger λέει ότι η χορτονομή αντιμετωπίζεται εξαιρετικά απαλά. Χάρη στο κλειστό σχήμα της σκάφης, η χορτονομή μεταφέρεται απευθείας στη θημωνιά. Έτσι αποφεύγονται οι απώλειες χορτονομής, ελαχιστοποιείται η είσοδος ρύπων και αποφεύγονται οι απώλειες αποσύνθεσης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Σε αμπελώνα στο Αμύνταιο, έδειξε τις αρετές του το Antonio Carraro TONY 8700V

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.

Αποκλειστική συνέντευξη στο profi του Antonio Salvaterra, Marketing Director της Argo Tractors

Με έξι εργοστάσια, δραστηριότητα σε 100 χώρες, 2.500 ντίλερς και 130 εισαγωγείς, η Argo Tractors αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία success stories της ιταλικής βιοµηχανίας µε τον Antonio Salvaterra  να εξηγεί για ποιο λόγο η Ελλάδα θεωρείται αγορά-κλειδί για τον κολοσσό που εκπροσωπεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.