Claas Rollant 630 RC Uniwrap: Ο πήχης ψηλά σε επιδόσεις και ανθεκτικότητα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η γενιά των χορτοδετικών-τυλιχτικών Uniwrap αναβαθμίζεται αισθητά και τώρα στο επίκεντρο της εξέλιξης βρίσκεται η μεγαλύτερη ισχύς, η μεγαλύτερη άνεση του χειριστή και το χαμηλότερο κόστος επεξεργασίας σε συνδυασμό με έναν ακόμη πιο ανθεκτικό σχεδιασμό για τα εξαρτήματα κίνησης που υπόκεινται σε μεγάλη φθορά.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Claas παρουσιάζει το νέο χορτοδετικό-τυλιχτικό Rollant 630 RC Uniwrap, το οποίο σηματοδοτεί μια περαιτέρω εξέλιξη της γνωστής σειράς. Η εταιρεία εστίασε στη μειωμένη φθορά, στις βελτιστοποιημένες κινήσεις, στο καλύτερο περιτύλιγμα αλλά και στην άνεση του χειριστή.

Όλα αυτά σε ένα μηχάνημα που συνδυάζει καλή απόσταση από το έδαφος με χαμηλό κέντρο βάρους για τη μεταφορά. Σημειωτέον ότι το Rollant 630 RC Uniwrap είναι το πρώτο της γενιάς Uniwrap που διαθέτει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό σχήματος Υ που παρουσιάστηκε στην αλωνιστική Lexion το 2019 και αποτελεί σήμα κατατεθέν της οικογένειας προϊόντων της εταιρείας.

Νέο pick-up και υδραυλική ενεργοποίηση ομάδας μαχαιριών

Η τελευταία γενιά pick-up, το Claas Multiflow με πλάτος εργασίας 2,10 μ., έχει σχεδιαστεί για να μειώνει ακόμη περισσότερο τις απώλειες καλλιέργειας και να διασφαλίζει πιο ομοιόμορφη ροή του υλικού στο Rollant 630 RC Uniwrap. Ο συλλέκτης είναι εξοπλισμένος με τέσσερις ράβδους δοντιών που ελέγχονται με έκκεντρο.

Η νέα τροχιά με έκκεντρο μειώνει την απαιτούμενη ισχύ κατά 20%, ενώ οι αφαιρούμενες λωρίδες από ειδικό πλαστικό εγγυώνται γρήγορη και εύκολη πρόσβαση για εργασίες συντήρησης. Προαιρετικά διατίθεται ένα pick-up HD 5 σειρών για μέγιστη απόδοση της συλλογής σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες εδάφους.

Το δάπεδο κοπής PRO μπορεί να χαμηλώσει έως και 30 χλστ., για να ρυθμίσει τη ροή της καλλιέργειας και να αποτρέψει το μπλοκάρισμα σε ανομοιόμορφες θημωνιές. Ένα οπτικό και ακουστικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης επιτρέπει επιπλέον στον οδηγό να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέγιστη ικανότητα του χορτοδετικού και να μειώνει την ταχύτητα του εδάφους όταν ο όγκος χορτονομής αυξάνεται σημαντικά. Εάν παρ’ όλα αυτά εμφανιστεί μπλοκάρισμα, το δάπεδο κοπής μπορεί να χαμηλώσει υδραυλικά με το πάτημα ενός κουμπιού στο τερματικό ελέγχου.

Σταθερό πλαίσιο και ανάρτηση

Οι αλυσίδες μετάδοσης κίνησης έχουν ενισχυθεί σημαντικά στις περιοχές που υφίστανται τη μεγαλύτερη φθορά. Οι κρίκοι της αλυσίδας εκεί είναι μακρύτεροι και ισχυρότεροι. Σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα γρανάζια, μειώνεται η φθορά των αλυσίδων.

Οι οδηγοί εκατέρωθεν των τροχών τάνυσης της αλυσίδας μειώνουν επίσης τη φθορά, καθώς εμποδίζουν την ολίσθηση ή τη μετατόπιση της αλυσίδας. Για να δοθεί μεγαλύτερη σταθερότητα στο πλαίσιο μάλιστα, ιδίως σε ακραίες συνθήκες συγκομιδής, χρησιμοποιήθηκε δοκιμασμένη τεχνολογία από τις τετράγωνες πρέσες QUADRANT σε σημεία που υπόκεινται σε μεγαλύτερη φθορά. Το πάχος των χαλύβδινων προφίλ έχει αυξηθεί κατά 20%, για να παρέχει τη στιβαρότητα και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για την αντοχή σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που σχετίζονται με πολύ υγρές καλλιέργειες.

Τύλιγμα σε χρόνο ρεκόρ με χαμηλή κατανάλωση φιλμ

Με το Rollant 630 RC Uniwrap, μπορείτε να επιλέξετε να τυλίξετε τα δεμάτια σας με δίχτυ ή με φιλμ για μέγιστη ευελιξία. Η μεμβράνη παρέχει βέλτιστη στεγανοποίηση για τις μπάλες ενσίρωσης και απλοποιεί την απόρριψη, καθώς δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε το τύλιγμα με σπάγκο και δίχτυ. Ένα χαρακτηριστικό που υιοθετήθηκε από το Uniwrap 400 είναι το εντυπωσιακό τραπέζι τυλίγματος, το οποίο μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση φιλμ χάρη σε ένα νέο υδραυλικό φρένο.

«Με μόλις 12 δευτερόλεπτα από το άνοιγμα έως το κλείσιμο της πίσω πόρτας, η ταχύτητα μεταφοράς των δεματιών από το θάλαμο στο τραπέζι τυλίγματος είναι απαράμιλλη», σημειώνει η Claas. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια ειδική γεωμετρία μεταφοράς, η οποία επαναφέρει την πίσω πόρτα στη θέση εργασίας της, ενώ η μεταφορά των δεματιών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η κίνηση υψηλής ταχύτητας με έως και 36 σ.α.λ. επιταχύνει σημαντικά τη μετέπειτα διαδικασία περιτύλιξης. Μπορεί να τυλίξει έξι στρώσεις φιλμ με επικάλυψη 52% σε μόλις 23 δευτερόλεπτα.

Φιλική προς το χρήστη με ISObus και CEMIS

Το νέο Rollant 630 RC Uniwrap ελέγχεται διαισθητικά με το τερματικό CEMIS 700 που διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με 10 πλήκτρα άμεσης πρόσβασης και ένα περιστροφικό πλήκτρο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα κατάλληλα τερματικά ISObus. Το τερματικό CEMIS 100 παρέχεται στο πίσω μέρος ειδικά για το χειρισμό του τυλίγματος, επιτρέποντας γρήγορη και απλή, άμεση πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Βελτιωμένες από μέσα προς τα έξω οι στρογγυλές χορτοδετικές της New Holland

Οι εκδόσεις με και χωρίς τυλιχτικό για την Roll Baler 125 αναβαθμίστηκαν, τα μοντέλα απέκτησαν νέο στυλ με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα αυτοκόλλητα και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ, από τεχνική σκοπία, τα μηχανήματα φέρουν βελτιωμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.