Χώρους, αγροτικό προφίλ και συμπαγείς διαστάσεις λανσάρει η Honda με το Pioneer 520

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με ικανοποιητική καρότσα και 518 κυβικά, το UTV Pioneer 520 έχει έναν δρόμο αρκετά ανταγωνιστικό μπροστά του, αλλά οι μικτές του δυνατότητες το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το 2025 Honda Pioneer 520 UTV έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά συμπαγές και να μεταφέρει στο πίσω μέρος αρκετό υλικό, ενώ με πλάτος 1.270 χιλιοστά μπορεί να περιηγηθεί σε μονοπάτια ενός ATV, παρέχοντας αρκετό χώρο για να καθίσουν άνετα δύο άτομα.

Το 520 μπορεί να τραβήξει 454 κιλά, ενώ, αν προστεθεί και η χωρητικότητα του χώρου πίσω, που μπορεί να φιλοξενήσει 204 κιλά, τότε μιλάμε για ένα αρκετά άνετο όχημα. Το side-by-side όχημα διαθέτει τετράχρονο κινητήρα 518 κ.εκ., ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω και δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ κίνησης στους 2 και 4 τροχούς.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με όπισθεν διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία, η οποία ενεργοποιείται με χειριστήρια στην κολόνα του τιμονιού, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει τις αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες. Το κεκλιμένο/κατεβασμένο πάτωμα φόρτωσης του 520 με αντηρίδες έχει διαστάσεις ύψους, πλάτους και μήκους 249, 983 και 658 χιλιοστά αντίστοιχα.

Το UTV «είναι προετοιμασμένο για κάθε περιπέτεια ή εργασία» λέει η Honda, η οποία εξοπλίζει το όχημα με εργονομικά στοιχεία για την καθημερινή εργασία, όποια και αν είναι αυτή. Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η συμβατότητα του Pioneer 520 με τα αξεσουάρ Honda Pro-Connect.

Μια σειρά από 10 κλειδαριές περιμετρικά του ανατρεπόμενου κάδου επιτρέπουν στους χειριστές να συνδέουν κιβώτια φορτίου, ράγες κάδου, βάσεις για αλυσοπρίονα και άλλα πράγματα χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. Για το 2025, η Honda προσθέτει, τέλος, νέες χρωματικές επιλογές: το Hero Red, το Slate Gray και το TrueTimber Atera Camo, με τα μοντέλα να είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα