Χώρους, αγροτικό προφίλ και συμπαγείς διαστάσεις λανσάρει η Honda με το Pioneer 520

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με ικανοποιητική καρότσα και 518 κυβικά, το UTV Pioneer 520 έχει έναν δρόμο αρκετά ανταγωνιστικό μπροστά του, αλλά οι μικτές του δυνατότητες το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το 2025 Honda Pioneer 520 UTV έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά συμπαγές και να μεταφέρει στο πίσω μέρος αρκετό υλικό, ενώ με πλάτος 1.270 χιλιοστά μπορεί να περιηγηθεί σε μονοπάτια ενός ATV, παρέχοντας αρκετό χώρο για να καθίσουν άνετα δύο άτομα.

Το 520 μπορεί να τραβήξει 454 κιλά, ενώ, αν προστεθεί και η χωρητικότητα του χώρου πίσω, που μπορεί να φιλοξενήσει 204 κιλά, τότε μιλάμε για ένα αρκετά άνετο όχημα. Το side-by-side όχημα διαθέτει τετράχρονο κινητήρα 518 κ.εκ., ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω και δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ κίνησης στους 2 και 4 τροχούς.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με όπισθεν διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία, η οποία ενεργοποιείται με χειριστήρια στην κολόνα του τιμονιού, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει τις αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες. Το κεκλιμένο/κατεβασμένο πάτωμα φόρτωσης του 520 με αντηρίδες έχει διαστάσεις ύψους, πλάτους και μήκους 249, 983 και 658 χιλιοστά αντίστοιχα.

Το UTV «είναι προετοιμασμένο για κάθε περιπέτεια ή εργασία» λέει η Honda, η οποία εξοπλίζει το όχημα με εργονομικά στοιχεία για την καθημερινή εργασία, όποια και αν είναι αυτή. Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η συμβατότητα του Pioneer 520 με τα αξεσουάρ Honda Pro-Connect.

Μια σειρά από 10 κλειδαριές περιμετρικά του ανατρεπόμενου κάδου επιτρέπουν στους χειριστές να συνδέουν κιβώτια φορτίου, ράγες κάδου, βάσεις για αλυσοπρίονα και άλλα πράγματα χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. Για το 2025, η Honda προσθέτει, τέλος, νέες χρωματικές επιλογές: το Hero Red, το Slate Gray και το TrueTimber Atera Camo, με τα μοντέλα να είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Lindner: Με πολυτέλεια και νέο κινητήρα Perkins 76 και 136 ίππων για επικλινή εδάφη

Τα τρακτέρ της Lindner γεννήθηκαν αρχικά για τα ιδιαίτερα πεδία της Αυστρίας, σκαρφαλώνοντας όμως με άνεση σε κάθε άλλη πρόκληση επί ευρωπαϊκού και όχι μόνο εδάφους. Η εταιρεία παντρεύει λοιπόν την πολυτέλεια με τις αυξημένες τεχνικές δυνατότητες.

Σχεδιασμένη από τους αγρότες και για τους αγρότες, η νέα σειρά Case IH Quantum V/F

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών.