Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Η Massey Ferguson εισήγαγε 12 νέες χλοοκοπτικές μηχανές Butterfly βαρέως τύπου στη γκάμα της. Τα μηχανήματα απευθύνονται σε μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, επαγγελματίες χρήστες και εργολάβους και παρουσιάζουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων συστημάτων ελέγχου ISObus. Aναλυτικά, τα δύο νέα μοντέλα MF DM 9614 και MF DM 10114 αποτελούν προσθήκες στη σειρά MF DM και διατίθενται με μια σειρά χαρακτηριστικών που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη. Τα υπάρχοντα μοντέλα MF DM 8612 TL και MF DM 9614 TL εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για όσους χρειάζονται ένα ελαφρύτερο ή μικρότερο χλοοκοπτικό «Butterfly» με ξηραντικό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Πλάτος εργασίας 9,6 μέτρα και 10,1 μέτρα για τα DM 9614 TL και DM 10114 TL αντίστοιχα

Τα νέα χλοοκοπτικά προσφέρουν πλάτος εργασίας έως και 9,6 μ. -μοντέλα MF DM 9614 TL- σε συνδυασμό με μπροστινό χλοοκοπτικό πλάτους 3 μ., ενώ το MF DM 10114 TL, σε συνδυασμό με μπροστινό χλοοκοπτικό πλάτους 3,5 μ, προσφέρει πλάτος εργασίας έως και 10,1 μ. (για όσους δεν έχουν απαιτήσεις οδικής κυκλοφορίας και για χώρες χωρίς οδικούς περιορισμούς).

Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία βαρέως τύπου μπάρα κοπής με οδοντωτή μετάδοση πολλαπλών δοντιών 14 δίσκων των οποίων οι λεπίδες είναι τοποθετημένες σε γωνία 90° σε σχέση με τις γειτονικές λεπίδες. Αυτές κόβουν με στόχο την ανώτερου επιπέδου κοπή και στόχο τη βελτιωμένη ροή του υλικού. Το ξηραντικό είναι στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων. Η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της έκδοσης «KC» με φτερωτή ή της έκδοσης «RC» με κύλινδρο, η οποία τώρα διαθέτει κίνηση και στους δύο κυλίνδρους και μια νέα, πιο επιθετική επιλογή για βαρύτερες, πυκνότερες καλλιέργειες όπως η μηδική (Alfa Alfa Alfa).

Όλα υπό τον έλεγχο του διαύλου TIM μέσω ISObus

Τα νέα μοντέλα Pro έρχονται με την προσθήκη του ελέγχου ISObus, ο οποίος αυτοματοποιεί πολλές λειτουργίες και προσφέρει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά σε όσα μηχανήματα το διαθέτουν. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα χορτονομής, ένα νέο σύστημα μπορεί να μεταβάλλει την ένταση του ξηραντικού, ώστε να ταιριάζει ακριβώς με την πυκνότητα της καλλιέργειας και να παράγει μια ομοιόμορφα ξηρή καλλιέργεια.

Οι χειριστές μπορούν να ρυθμίζουν και να προσαρμόζουν το σύστημα από την άνεση της καμπίνας τους. Ο έλεγχος ISObus παρέχει σύνδεση μεταξύ των μπροστινών και των πίσω χλοοκοπτικών, είτε μέσω υδραυλικών είτε μέσω του ISObus TIM (Tractor Implement Management).

Το τελευταίο παρέχει χειροκίνητη ή αυτόματη πλευρική κίνηση για το μπροστινό χλοοκοπτικό για τη μείωση των σφαλμάτων κατά τη στροφή σε πλαγιές, καθώς και αυτόματη ρύθμιση της πίεσης του εδάφους μέσω του TurboLift σε σχέση με το πίσω χλοοκοπτικό. Όταν το πίσω χλοοκοπτικό ανασηκώνεται, κεντράρεται αυτόματα και ανασηκώνεται επίσης με την όπισθεν. Μια νέα λειτουργία ελέγχου τμήματος χρησιμοποιεί τον εντοπισμό θέσης GPS για την αυτόματη ανύψωση της χλοοκοπτικής μηχανής στο ακρωτήρι ή σε περιοχές που έχουν εργαστεί προηγουμένως, διευκολύνοντας σημαντικά τους χειριστές.

Πληροφορίες από meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Αυτόνομα μηχανήματα New Holland με AI και υπογραφή της καινοτόμου Bluewhite

New Holland και η Bluewhite ανακοίνωσαν μια πολυεπίπεδη συνεργασία για τη συνεργασία στη διανομή, την κατασκευή και την ενσωμάτωση των αυτόνομων λύσεων της Bluewhite για τα τρακτέρ της New Holland στη Βόρεια Αμερική.

Παγκόσμια πρεμιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές John Deere Τ5/T6

Οι δύο νέες σειρές εκτείνονται σε 8 συνολικά μοντέλα με ισχύ από 305 έως 466 ίππους, διαθέτουν υπερσύγχρονη καμπίνα από την X9 και πλήθος τεχνολογιών ακριβείας αναφορικά με τη συγκομιδή και άνεση του χειριστή.

Με ισχύ έως και 106 ίππους και νέα χαρακτηριστικά τα SAME Dorado του 2024

Το μοντέλο του 2024 φέρνει ανανεωμένα χαρακτηριστικά για βελτιστοποιημένη χρήση σε κλασικές εκμεταλλεύσεις, σε ευρύχωρους οπωρώνες, σε αχυρώνες, αλλά και σε εκμεταλλεύσεις αφιερωμένες στην πράσινη

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.