Αναβάθμιση με 4 νέα μοντέλα για τη σειρά χορτοδετικών μεταβλητού θαλάμου Kuhn VB 3200

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στη σειρά εισάγονται νέα χαρακτηριστικά, που «φρεσκάρουν» τα υπάρχοντα μοντέλα, καλύπτοντας ακόμα περισσότερες ανάγκες.

Οι νέες χορτοδετικές μεταβλητού θαλάμου της Kuhn, αφιερωμένες στη συγκομιδή του σανού, έχουν σχεδιαστεί για τους αγρότες που αναζητούν ένα στιβαρό, πολυχρηστικό και εύχρηστο μηχάνημα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Τα δύο μοντέλα VB 3255 και 3285

Τα VB 3255 και 3285 διαθέτουν απλό αλλά εξελιγμένο σχεδιασμό, με πλευρικά και μπροστινά καλύμματα, προσφέροντας αξιοπιστία και απόδοση σε μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών, αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη αρχή τροφοδοσίας και την τεχνολογία θαλάμων συμπίεσης. Τα μηχανήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν δεμάτια με πραγματικές διαστάσεις που κυμαίνονται από 0,80 μ. έως 1,60 μ. (VB 3255) ή 1,85 μ. (VB 3285) σε διάμετρο. Τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματο σύστημα λίπανσης της αλυσίδας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξιοπιστίας και της άνεσης του χειριστή.

Ο πρόσθετος κύλινδρος καθαρισμού στο θάλαμο συμπίεσης καθιστά το θάλαμο συμπίεσης κατάλληλο για ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων, με τα μηχανήματα να φέρουν και εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα Dropfloor με χειριστήρια μέσα στην καμπίνα: σε περίπτωση μπλοκαρίσματος του ρότορα, το δάπεδο και τα μαχαίρια μπορούν να κατέβουν υδραυλικά από την καμπίνα του τρακτέρ.

Kuhn VB 3260 και 3290

Τα άλλα δύο μοντέλα, VB 3260 και VB 3290, αποτελούν τις πιο ελκυστικές λύσεις για γεωργούς και εργολάβους μεγάλης κλίμακας, καθώς παρέχουν ευελιξία και υψηλή απόδοση. Τα VB 3260 και 3290 συνδυάζουν την ικανότητα και την πυκνότητα με την υψηλή αξιοπιστία, «εξασφαλίζοντας την απόδοση της επένδυσης για την εκμετάλλευση», λέει η Kuhn.

Οι αγρότες ή οι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα μπορούν να βασιστούν στη χορτο μηχανή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δημιουργώντας μπάλες άχυρου, σιλό ή άλλων, ανάλογα με τις ανάγκες. Τα μεγέθη δεματιών κυμαίνονται από 0,80 μ. έως 1,60 μ. (VB 3260) ή 1,95 μ. (VB 3290) σε διάμετρο. Αυτά τα μοντέλα οδηγούν σε αύξηση της συνολικής χωρητικότητας κατά 10%: ο νέος κύλινδρος βαρέως τύπου βελτιώνει την προ-συμπίεση και τη ροή της σοδειάς, ενώ η αυξημένη ταχύτητα της πίσω πόρτας σημαίνει ότι τα δεμάτια εκτοξεύονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Η στιβαρότητα του μηχανήματος εξασφαλίζεται από την ισχυρότερη αλυσίδα κύριας κίνησης, την αυξημένη αλυσίδα κίνησης του ρότορα και τα πρόσθετα ενισχυμένα έδρανα και τις σφραγίδες για τους κυλίνδρους υψηλού φορτίου. Με μια ευρεία επιλογή επιλογών διαμόρφωσης, όπως ο ρότορας κοπής 23 μαχαιριών (OC23) και η δεύτερη κίνηση, τα VB 3260 και VB 3290 μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία και τη συνολική αποδοτικότητα.

Στην γκάμα και οι συνδυασμοί

Εκτός από τα τέσσερα βασικά μοντέλα, η Kuhn εισήγαγε την επιλογή ενός συνδυασμού χορτοδετικού-τυλιχτικού με τα μοντέλα 3260 και 3290. Τα VBP 3260 και VBP 3290 προσφέρουν 15% ταχύτερο χρόνο μεταφοράς δεματιών χάρη στην υψηλότερη ταχύτητα της πίσω πόρτας. Είναι εξοπλισμένα με νέα χαρακτηριστικά δεματιάσματος όπως αυτόματη εκφόρτωση δεμάτων (αχύρου) σε ζεύγη και ένα χειριστήριο για αργή περιστροφή δορυφόρου.

Δύο τεχνολογίες της KUHN συνδυάστηκαν για τη δημιουργία του μεταβλητού συνδυασμού πρέσας-στεγνωτηρίου της σειράς VBP 3200. Αυτοί οι συνδυασμοί στρογγυλής πρέσας-στεγνωτηρίου βασίζονται σε μια πρέσα μεταβλητού θαλάμου VB 3260 ή 3290 με ρότορα κοπής OPTICUT σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο σύστημα τυλίγματος.

Μια σημαντική καινοτομία είναι ότι η στρογγυλή πρέσα-ξηραντικό VBP 3200 μπορεί να εξοπλιστεί με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα τυλίγματος KUHN TWIN-reel, καθιστώντας το μηχάνημα ακόμη πιο ευέλικτο. Το σύστημα δεσίματος εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα σιλό με ελάχιστο κόστος, λέει η Kuhn.

Ο συνδυασμός του δεσίματος με φιλμ με το 3D περιτύλιγμα και το INTELLIWRAP δημιουργεί ένα τέλειο σφράγισμα για τη διατήρηση δεματιών υψηλής ποιότητας. Οι τέλεια διαμορφωμένες και πυκνές μπάλες παράγονται από το θάλαμο δεματιάσματος με PROGRESSIVE DENSITY. Η άνεση του χειριστή και ο μέγιστος έλεγχος εξασφαλίζονται από το περιβάλλον χρήστη PROCESS VIEW στο τερματικό ISOBUS.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.