Αναβάθμιση με 4 νέα μοντέλα για τη σειρά χορτοδετικών μεταβλητού θαλάμου Kuhn VB 3200

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στη σειρά εισάγονται νέα χαρακτηριστικά, που «φρεσκάρουν» τα υπάρχοντα μοντέλα, καλύπτοντας ακόμα περισσότερες ανάγκες.

Οι νέες χορτοδετικές μεταβλητού θαλάμου της Kuhn, αφιερωμένες στη συγκομιδή του σανού, έχουν σχεδιαστεί για τους αγρότες που αναζητούν ένα στιβαρό, πολυχρηστικό και εύχρηστο μηχάνημα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Τα δύο μοντέλα VB 3255 και 3285

Τα VB 3255 και 3285 διαθέτουν απλό αλλά εξελιγμένο σχεδιασμό, με πλευρικά και μπροστινά καλύμματα, προσφέροντας αξιοπιστία και απόδοση σε μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών, αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη αρχή τροφοδοσίας και την τεχνολογία θαλάμων συμπίεσης. Τα μηχανήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν δεμάτια με πραγματικές διαστάσεις που κυμαίνονται από 0,80 μ. έως 1,60 μ. (VB 3255) ή 1,85 μ. (VB 3285) σε διάμετρο. Τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματο σύστημα λίπανσης της αλυσίδας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξιοπιστίας και της άνεσης του χειριστή.

Ο πρόσθετος κύλινδρος καθαρισμού στο θάλαμο συμπίεσης καθιστά το θάλαμο συμπίεσης κατάλληλο για ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων, με τα μηχανήματα να φέρουν και εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα Dropfloor με χειριστήρια μέσα στην καμπίνα: σε περίπτωση μπλοκαρίσματος του ρότορα, το δάπεδο και τα μαχαίρια μπορούν να κατέβουν υδραυλικά από την καμπίνα του τρακτέρ.

Kuhn VB 3260 και 3290

Τα άλλα δύο μοντέλα, VB 3260 και VB 3290, αποτελούν τις πιο ελκυστικές λύσεις για γεωργούς και εργολάβους μεγάλης κλίμακας, καθώς παρέχουν ευελιξία και υψηλή απόδοση. Τα VB 3260 και 3290 συνδυάζουν την ικανότητα και την πυκνότητα με την υψηλή αξιοπιστία, «εξασφαλίζοντας την απόδοση της επένδυσης για την εκμετάλλευση», λέει η Kuhn.

Οι αγρότες ή οι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα μπορούν να βασιστούν στη χορτο μηχανή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δημιουργώντας μπάλες άχυρου, σιλό ή άλλων, ανάλογα με τις ανάγκες. Τα μεγέθη δεματιών κυμαίνονται από 0,80 μ. έως 1,60 μ. (VB 3260) ή 1,95 μ. (VB 3290) σε διάμετρο. Αυτά τα μοντέλα οδηγούν σε αύξηση της συνολικής χωρητικότητας κατά 10%: ο νέος κύλινδρος βαρέως τύπου βελτιώνει την προ-συμπίεση και τη ροή της σοδειάς, ενώ η αυξημένη ταχύτητα της πίσω πόρτας σημαίνει ότι τα δεμάτια εκτοξεύονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Η στιβαρότητα του μηχανήματος εξασφαλίζεται από την ισχυρότερη αλυσίδα κύριας κίνησης, την αυξημένη αλυσίδα κίνησης του ρότορα και τα πρόσθετα ενισχυμένα έδρανα και τις σφραγίδες για τους κυλίνδρους υψηλού φορτίου. Με μια ευρεία επιλογή επιλογών διαμόρφωσης, όπως ο ρότορας κοπής 23 μαχαιριών (OC23) και η δεύτερη κίνηση, τα VB 3260 και VB 3290 μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία και τη συνολική αποδοτικότητα.

Στην γκάμα και οι συνδυασμοί

Εκτός από τα τέσσερα βασικά μοντέλα, η Kuhn εισήγαγε την επιλογή ενός συνδυασμού χορτοδετικού-τυλιχτικού με τα μοντέλα 3260 και 3290. Τα VBP 3260 και VBP 3290 προσφέρουν 15% ταχύτερο χρόνο μεταφοράς δεματιών χάρη στην υψηλότερη ταχύτητα της πίσω πόρτας. Είναι εξοπλισμένα με νέα χαρακτηριστικά δεματιάσματος όπως αυτόματη εκφόρτωση δεμάτων (αχύρου) σε ζεύγη και ένα χειριστήριο για αργή περιστροφή δορυφόρου.

Δύο τεχνολογίες της KUHN συνδυάστηκαν για τη δημιουργία του μεταβλητού συνδυασμού πρέσας-στεγνωτηρίου της σειράς VBP 3200. Αυτοί οι συνδυασμοί στρογγυλής πρέσας-στεγνωτηρίου βασίζονται σε μια πρέσα μεταβλητού θαλάμου VB 3260 ή 3290 με ρότορα κοπής OPTICUT σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο σύστημα τυλίγματος.

Μια σημαντική καινοτομία είναι ότι η στρογγυλή πρέσα-ξηραντικό VBP 3200 μπορεί να εξοπλιστεί με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα τυλίγματος KUHN TWIN-reel, καθιστώντας το μηχάνημα ακόμη πιο ευέλικτο. Το σύστημα δεσίματος εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα σιλό με ελάχιστο κόστος, λέει η Kuhn.

Ο συνδυασμός του δεσίματος με φιλμ με το 3D περιτύλιγμα και το INTELLIWRAP δημιουργεί ένα τέλειο σφράγισμα για τη διατήρηση δεματιών υψηλής ποιότητας. Οι τέλεια διαμορφωμένες και πυκνές μπάλες παράγονται από το θάλαμο δεματιάσματος με PROGRESSIVE DENSITY. Η άνεση του χειριστή και ο μέγιστος έλεγχος εξασφαλίζονται από το περιβάλλον χρήστη PROCESS VIEW στο τερματικό ISOBUS.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.