Volkswagen Amarok 2024: Προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών με σκληροτράχηλο DNA

Κοινοποίηση:

H δεύτερη γενιά του VW Amarok προσφέρει ένα προηγµένο σύνολο χαρακτηριστικών, µε πάνω από 25 συστήµατα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, σε µία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Σχεδιασµένη στη Γερµανία και την Αυστραλία και µε παραγωγή στη Νότια Αφρική, η δεύτερη γενιά του VW Amarok διαθέτει µία σειρά από καινοτόµα χαρακτηριστικά που την καθιστούν µία ιδανική επιλογή που συνδυάζει off-road εξορµήσεις, εργασία στο χωράφι και καθηµερινές διαδροµές σε κάθε προορισµό. Η νέα γενιά, προσφέρεται σε δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Η αρχική τροφοδοτείται από τον 2λιτρο τετρακύλινδρο TDI biturbo των 205 ίππων και 500 Nm, ενώ η κορυφαία έκδοση φοράει τον 3λιτρο V6 TDI των 240 ίππων και 600 Nm. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται µε σύστηµα τετρακίνησης, καθώς και µε το νέο αυτόµατο κιβώτιο των 10 (!) σχέσεων, που αντικαθιστά το αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων του προηγούµενου µοντέλου.

Η τεχνολογία του συστήµατος κίνησης εξασφαλίζει ότι το νέο Amarok µπορεί να κινηθεί ακόµα και στα πιο σκληροτράχηλα εδάφη, ενώ έχει δυνατότητα ρυµούλκησης έως και 3,5 τόνους. To νέο Amarok προσφέρει έως και 6 προφίλ οδήγησης. Έτσι, o οδηγός έχει στην διάθεσή του εκτός από τα Normal και Eco, το Slippery για συνθήκες µειωµένης πρόσφυσης, το Snow/ Sand για παχύ χιόνι ή άµµο, το Mud/Ruts για κακοτράχαλα εδάφη και το Tow/Haul για τη ρυµούλκηση.

Διαβάστε στο profi που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Σχεδιασμένη από τους αγρότες και για τους αγρότες, η νέα σειρά Case IH Quantum V/F

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Pick-up της Χρονιάς για τρίτη φορά το Volkswagen Amarok δεύτερης γενιάς

Η κριτική επιτροπή, με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αναγνώρισε τη στιβαρότητα και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η δεύτερη γενιά του επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen.