Εξελιγμένες για επικλινή και δύσβατα πεδία οι τσάπες Schmotzer VR 2

Κοινοποίηση:

Η Schmotzer εντάσσει στην γκάμα των δημοφιλών εργαλείων σκαλίσματος το νέο γραμμικό πλαίσιο με την πολύ μεγάλη μετατόπιση των συνολικά 600 χλστ. (300 χλστ. αριστερά και 300 χλστ. δεξιά). Ιδιαίτερα σε δύσκολα κεφαλάρια και περιοχές με πλευρικές κλίσεις, όπου το τρακτέρ τείνει να παρασύρεται, αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη καθοδήγηση του σκαλιστικού μηχανήματος μέσα στις γραμμές καλλιέργειας χωρίς να τις καταστρέφει ή να τις βγάζει εκτός, όπως τονίζει η εταιρεία.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου VR 2 είναι ο εξαιρετικά συμπαγής σχεδιασμός του. Η απόσταση μεταξύ του σημείου ζεύξης της ράβδου έλξης του τρακτέρ και του σημείου ζεύξης της τσάπας είναι μόλις 470 χλστ. Αυτό καθιστά το VR 2 κατά 450 χλστ. μικρότερο σε σύγκριση με το γνωστό πλαίσιο παράλληλης μετατόπισης AV5 και, ταυτόχρονα, είναι το πιο συμπαγές πλαίσιο μετατόπισης αυτής της κατηγορίας στην αγορά.

Ο πολύ συμπαγής σχεδιασμός μειώνει σημαντικά την απόσταση μεταξύ του κέντρου βάρους της τσάπας και του τρακτέρ και, συνεπώς, τη κίνηση του μηχανήματος στο τρακτέρ. Αυτό φυσικά έχει πολλά θετικά αποτελέσματα: από τη μία πλευρά, το τρακτέρ απαιτεί σημαντικά λιγότερη ανυψωτική δύναμη και από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη απόσταση του κέντρου βάρους απαιτεί σημαντικά μικρότερο μπροστινό βάρος, ένα πραγματικό πλεονέκτημα κατά την προστασία του εδάφους και την εργασία σε πλαγιές.

Επιπλέον, η χαμηλότερη απόσταση του κέντρου βάρους εξασφαλίζει επίσης πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου πλαισίου VR 2 είναι η ενσωματωμένη, κεντρική κυκλοφορία λαδιού. Αυτή τροφοδοτεί τις υδραυλικές λειτουργίες του ελέγχου της κάμερας και του Section Control των παραλληλογράμμων με την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού.

Επιπροσθέτως,, όλα τα υδραυλικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα προστατεύονται, με την τοποθέτηση πίσω από πάνελ. Για μεγαλύτερη ευκολία στη συντήρηση, όλα τα σημεία λίπανσης της μονάδας στο VR 2 συγκεντρώνονται κεντρικά, έτσι ώστε η συντήρησή τους να μπορεί να πραγματοποιηθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Nέα γενιά εμπρόσθιων φορτωτών Kubota LK-M για τα M4003, M5002 και M6002

Η τελευταία σειρά LK-M, μια επαναστατική σειρά εμπρόσθιων φορτωτών που έχει σχεδιαστεί για να ανεβάζει την εμπειρία εργασίας στο χωράφι σε νέα ύψη, φτάνει αναβαθμισμένη, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα της εταιρείας.

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.