Η πραγματική εμπειρία σε μια αυτόνομη φάρμα με δύο ρομποτικά μηχανήματα

Κοινοποίηση:

Η γεωργική επιχείρηση Home Farm Nacton του Σάφολκ αγόρασε το πρώτο αυτόνοµο τρακτέρ παραγωγής στο Ηνωµένο Βασίλειο το 2021. ∆ύο χρόνια αργότερα η φάρµα έχει προσθέσει δύο επιπλέον ροµπότ στο στόλο της. Ας δούµε πώς έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της φάρµας.

Η ανάπτυξη αυτόνοµων τρακτέρ έχει αποκτήσει ταχεία δυναµική κατά την τελευταία δεκαετία µε την εµφάνιση µάλιστα πολυάριθµων ιδεών. Αλλά το πρώτο αυτόνοµο τρακτέρ παραγωγής στο Ηνωµένο Βασίλειο λειτουργεί εµπορικά εδώ και δύο χρόνια, αφού αγοράστηκε από την επιχείρηση Home Farm Nacton το 2021.

Το αγρόκτηµα επικεντρώνεται γύρω από το Orwell Park Estate, κοντά στο Ίπσουιτς, όπου 1.170 εκτάρια µε πολύ ελαφριά αµµώδη εδάφη, που σε ποσοστό 98% µπορούν να αρδευτούν, επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός µεγάλου αριθµού καλλιεργειών. Η επιχείρηση επένδυσε στο Agrointelli Robotti 150D αξίας 150.000 λιρών που έπιασε δουλειά για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021.

«Αγοράσαµε το Robotti κυρίως για την επαναλαµβανόµενη ζιζανιοκτονία σε βιολογικές καλλιέργειες», εξηγεί ο διευθυντής της φάρµας, Andrew Williams. «Ήταν πενταετής στόχος µας να µειώσουµε την εργασία µας για τη ζιζανιοκτονία µε τα χέρια, µε σκοπό να επενδύσουµε µόλις η αυτόνοµη τεχνολογία γινόταν διαθέσιµη, γεγονός που έκανε την απόφαση πιο εύκολη. Αυτή µας επέτρεψε να εκτελούµε εργασίες ξεχορταριάσµατος πιο συχνά, ενώ περνάµε τα πράσα έως και τέσσερις φορές την εβδοµάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό δεν ήταν εφικτό πριν και έχει γίνει µεγάλο πλεονέκτηµα. Πέρυσι καλλιεργήσαµε το πιο καθαρό χωράφι µε βιολογικές πατάτες που είχαµε ποτέ».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Με κινητήρες FARMotion 45 106 ή 116 ίππων και χαμηλό προφίλ τα νέα Deutz-Fahr 5 ΤΒ

Το ιδιαίτερο προφίλ του καπό και των λασπωτήρων, σε συνδυασµό µε το χαµηλό κέντρο βάρους και τους στιβαρούς άξονες, καθιστούν τα τρακτέρ 5 TB µοναδικά και ιδανικά για εργασία σε πλαγιές ή ανάµεσα σε δέντρα.