Ελληνικό ντεμπούτο για σπαρτικές ακριβείας Monosem ValoTerra 8×8

Κοινοποίηση:

Το ντεμπούτο τους στα ελληνικά χωράφια ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι σπαρτικές ακριβείας ValoTerra Ultimate 8×8, με την Agrotech να ανακοινώνει τις δύο πρώτες παραδόσεις στη χώρα μας. Τα νέα μηχανήματα απέκτησαν η οικογένεια Θώδα από τον Αμπελώνα Λάρισας και η οικογένεια Γούσια από τον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων, με την παράδοση να πραγματοποιείται από τον Διευθυντή του υποκαταστήματος της Agrotech στη Λάρισα, Αλέξη Χατζή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Τα προηγμένα μηχανήματα διαθέτουν ηλεκτρική μετάδοση 54V. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική επιτρέπει στο χειριστή να προσθέσει περισσότερους κινητήρες χάρη σε μια γεννήτρια που μπορεί να τροφοδοτήσει το μηχάνημα με έως και 5,6 kW ισχύος, παρέχοντας υψηλή ακρίβεια σποράς. Πιο συγκεκριμένα βελτιστοποιεί την πυκνότητα των καρπών, καθώς και τη δοσολογία και διανομή άλλων εισαγόμενων προϊόντων, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χωραφιού.

Καινοτόμα συστήματα λίπανσης και προστασίας

 Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ValoTera Ultimate 8×8 είναι τα καινοτόμα συστήματα λίπανσης και προστασίας σποροφυτών MicroSmart και FertiSmart, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες ISObus της Monosem. Το σύστημα MicroSmart προσφέρει μια καινοτόμα λύση για τοπική διανομή της κατάλληλης ποιότητας μικρόκοκκων και λιπασμάτων για διέγερση της ανάπτυξης των καλλιεργειών. Παράλληλα, το MicroSmart διασφαλίζει την ακριβή εφαρμογή μικρόκοκκων ανά σειρά, με κάθε σειρά παροχής να υποστηρίζεται από τη γεννήτρια Monosem Smart Motor (MSM). Ο ρυθμός ροής των μικρόκοκκων κυμαίνεται μεταξύ 2 και 32 κιλών/10 στρέμματα για τα περισσότερα προϊόντα.

Από την άλλη, το FertiSmart είναι μια έξυπνη λύση για τη διανομή λιπάσματος, που επιτρέπει υψηλούς και ακριβής ρυθμούς εφαρμογής έως και 600 κιλά/10 στρέμματα. Σύμφωνα με τη Monosem, μέσω της τοπικής εφαρμογής μειώνεται το κόστος εισαγωγής προϊόντων έως και 21% και επιτυγχάνεται μείωση σπατάλης 7% μέσω του ελέγχου ανά σειρά. Παράλληλα, χάρη στην ακριβή εφαρμογή μειώνονται τα αέρια θερμοκηπίου ως 80%.

Υψηλές ταχύτητες

 Το σύστημα καθοδήγησης καρπών, Active Seed Guidance (ASG) επιτρέπει ταχύτητες σποράς μεταξύ 4 και 18 χλμ/ώρα, ενώ χάρη στο FertiSmart επιτυγχάνεται διανομή λιπάσματος έως και 450 κιλών ανά 10 στρέμματα.

Λοιπά χαρακτηριστικά

Τα ValoTerra Ultimate 8×8 ασκούν στο έδαφος πίεση ως και 325 κιλά ανά μονάδα για σταθερό βάθος σποράς, ενώ η χωρητικότητα της χοάνης αγγίζει τα 70 λίτρα για σπόρους και 20 + 13 λίτρα για μικρόκοκκους. Το ISObus ελέγχεται εύκολα μέσω της εφαρμογής Monosem Plus για κινητά, ενώ το σύστημα SmartAccess επιτρέπει την άμεση αλλαγή καλλιέργειας.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τέσσερις κορυφαίοι συνδυασμοί σπαρτικών ακριβείας για εαρινές

Χάρη στους γρηγορότερους ρυθµούς εργασίας, οι σπαρτικές ακριβείας µε µηχανές διαχωρισµού υψηλής πίεσης γίνονται ανάρπαστες στη σπορά εαρινών. Συγκρίναµε τέσσερις µπροστινούς-πίσω συνδυασµούς από την Amazone, τη Horsch, την Kverneland και τη Väderstad. Η προσοχή µας είναι στραµµένη στα συστήµατα λιπασµάτων

Αυτονομία και ηλεκτρικά μηχανήματα το επόμενο στοίχημα για John Deere

Η αφορµή για µια µατιά στο µέλλον της αγροτικής τεχνολογίας, όπως τη σχεδιάζει η John Deere, δόθηκε στη Θήβα και συγκεκριµένα στην εκδήλωση της Agrotech για τα τέσσερα χρόνια του τοπικού καταστήµατός της. Εκεί το Profi συνάντησε την Johanna Riecken, Customer Readiness Manager for Versatility Tractor  John Deere, και τον Thomas Vesel, Territory Business Manager John Deere, οι οποίοι και αποκάλυψαν κάποια από τα σχέδια της επόµενης µέρας, ενώ µίλησαν και για την «εξαιρετικά σηµαντική», όπως τη χαρακτήρισαν, συνεργασία τους µε την Agrotech.

Προτεινόμενα

Πάτησε Ελλάδα η νέα τελευταίας γενιάς σειρά τρακτέρ John Deere 6M

Η νέα σειρά 6M της John Deere επαναπροσδιορίζει την έννοια της ευελιξίας και της απόδοσης στα γεωργικά μηχανήματα, προσφέροντας μια εκτεταμένη γκάμα τρακτέρ που καλύπτει κάθε ανάγκη του σύγχρονου Έλληνα αγρότη.

Ενιαία ενίσχυση 60% για τρακτέρ και παρελκόμενα στα Σχέδια Βελτίωσης ζητά η αγορά

Μπορεί η συµµετοχή τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών να ήταν µεγάλη, ωστόσο, οι εντυπώσεις που άφησε η τελευταία µεγάλη τοπική έκθεση Agrothessaly (6-9 Μαρτίου) στη Λάρισα είναι ανάµεικτες. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως µε το κρίσιµο µεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική γεωργία.

Μια «μίνι Agrotica» έστησε η Agrotech για τα τέσσερα χρόνια στη Θήβα

Μία αληθινή γιορτή για τον αγροτικό κόσµο ή αλλιώς µία «µίνι Agrotica» όπως την περιέγραψαν στελέχη της Agrotech SA, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο υποκατάστηµα της εταιρείας στη Θήβα που γιόρτασε την Παρασκευή 28 Μαρτίου τα 4 χρόνια λειτουργίας του, ως κόµβος εξυπηρέτησης της Νότιας Ελλάδας.