Juno Max: Το αυτόνομο ρομπότ της Lely για μονάδες μεγάλης κλίμακας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Tο Juno Max είναι πρώτο πλήρως αυτόνομο ρομπότ προώθησης ζωοτροφών της Lely για αγροκτήματα μεγάλης κλίμακας, που έχει σχεδιαστεί για να σπρώχνει ζωοτροφές γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά, σε πολλαπλούς στάβλους και διαδρόμους σίτισης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

H Lely παρουσίασε χθες 10 Σεπτεμβρίου το νέο της ρομπότ για το στάβλο, ένα μηχάνημα πλήρως αυτόνομο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εργάζεται σε μεγάλης κλίμακας παραγωγές χωρίς κόπο. Το πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα ελεύθερης πλοήγησης και η ανίχνευση εμποδίων εξασφαλίζουν ότι μπορεί πάντα να εκπληρώνει το έργο του.

Το Juno Max έχει σχεδιαστεί για εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 800-1.000 αγελάδες. Μπορεί να παρέχει υψηλή απόδοση και να κινείται και να σπρώχνει με υψηλή ταχύτητα και, φυσικά, διαθέτει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να το κάνει αυτό. Χάρη στους τρεις μεγάλους, κινούμενους τροχούς του, το Juno Max μπορεί να λειτουργήσει σε ανώμαλες αυλές και κλίσεις έως και 20%. «Είναι ο πρώτος πραγματικά αυτόνομος προωθητής ζωοτροφών, χάρη στις δυνατότητες ελεύθερης πλοήγησης που διαθέτει», αναφέρει η Lely.

Το Juno Max χρησιμοποιεί σαρωτή λέιζερ lidar, οδομετρία και έναν εικονικό χάρτη του αγροκτήματος για να πλοηγηθεί και να σχεδιάσει τη δική του βέλτιστη διαδρομή. Η ενσωματωμένη πολυλειτουργική κάμερα και ο σαρωτής λέιζερ δεν μετρούν μόνο τον όγκο στο φράχτη της τροφής, αλλά μπορούν να ανιχνεύσουν και εμπόδια.

Σε συνδυασμό με τον εικονικό χάρτη, η κάμερα και ο σαρωτής επιτρέπουν στο Juno Max να βρει μια νέα διαδρομή και να ολοκληρώσει αυτόνομα την εργασία του. Το Juno Max συνοδεύεται από ένα σύστημα ψηφιακής διαχείρισης και μια εφαρμογή. Αυτό δίνει στον χειριστή πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του ρομπότ. Τα εργαλεία αυτά του επιτρέπουν να ρυθμίζει διαδρομές και χρονοδιαγράμματα και να βλέπει την εξέλιξη του ύψους της τροφής, μεταξύ άλλων.

Ο αγρότης μπορεί εύκολα και γρήγορα να καθορίσει τη θέση του ρομπότ, να δώσει μια νέα αποστολή ή να διακόψει προσωρινά το πρόγραμμα τροφοδοσίας στην εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, ο αγρότης έχει πάντα εικόνα και εύκολο έλεγχο και το Juno Max μπορεί να προσαρμοστεί στις ειδικές ανάγκες κάθε φάρμας.

Για να αυξηθεί η άνεση προς τον αγρότη και ο χρόνος λειτουργίας του ρομπότ, η απομακρυσμένη βοήθεια θα ξεκινήσει μαζί με το Juno Max. Υπάρχει διαθέσιμη online υποστήριξη 24/7 μέσω μιας εξειδικευμένης ομάδας της Lely, η οποία χειρίζεται πολλούς από τους συναγερμούς χωρίς ο αγρότης να το αντιληφθεί. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο της εφαρμογής, την άμεση ανατροφοδότηση και τις απομακρυσμένες ενημερώσεις λογισμικού. Επιπλέον, η απομακρυσμένη βοήθεια επιτρέπει έναν μελλοντικά ασφαλή και φιλικό προς την εργασία τρόπο εξυπηρέτησης.

Καλή υγεία των ζώων σε εκμεταλλεύσεις μεγάλης κλίμακας

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τις εκμεταλλεύσεις μεγάλης κλίμακας είναι η αποτελεσματική και υγιής διαχείριση των ζωοτροφών. Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των ζώων και την αποδοτική λειτουργία.

Με γνώμονα αυτό, η Lely με το Juno Max επιτρέπει στις αγελάδες να ακολουθούν το δικό τους ρυθμό, γεγονός που συμβάλλει στην υψηλότερη πρόσληψη ζωοτροφών, την καλή παραγωγή, την καλύτερη υγεία των ζώων και την αποδοτικότητα των ζωοτροφών.

Παράλληλα, η αυτοματοποίηση και οι τεχνολογίες του ρομπότ συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης για την εξεύρεση και τη διατήρηση προσωπικού. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμπορική διαθεσιμότητα θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, με το νέο ρομπότ να στέκεται δίπλα στο Juno.

Η Lely ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κτηνοτροφία

Σημαντικές λύσεις για την παρακολούθηση, την τροφή και τη διαχείριση της κοπριάς παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Yellow Revolution”.

Maassluis, Σεπτέμβριος 10, 2024 – Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Yellow Revolution”, η Lely παρουσίασε 3 νέα προϊόντα για τις κτηνοτροφικές μονάδες. Όλα τα προϊόντα συνδέονται απρόσκοπτα με το όραμα της εταιρείας για τη “Φάρμα του Μέλλοντος” όπως κυκλοφόρησε πέρυσι. Τα νέα προϊόντα – ένα ρομπότ συλλογής κοπριάς που είναι πλέον λειτουργικό και σε στάβλους που χρησιμοποιούν άμμο στις ατομικές θέσεις ανάπαυσης, ένα ρομπότ προώθησης τροφής για μεγάλες φάρμες και ένα concept «έξυπνης παρακολούθησης» των αγελάδων και του στάβλου – είναι οι νέες απαντήσεις στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα προϊόντα επικεντρώνονται στην περεταίρω βελτίωση της ευζωίας των αγελάδων, τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των μονάδων και τη βελτίωση της ευημερίας των κτηνοτρόφων.

Lely Zeta

Το σύστημα Zeta είναι μία επαναστατική προσέγγιση βασισμένη σε ένα ισχυρό όραμα για το μέλλον. Με τη χρήση καμερών, LED φωτισμού, έξυπνων αλγόριθμων και τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) το σύστημα Zeta επιτρέπει στους κτηνοτρόφους να συλλέξουν ακόμη περισσότερα δεδομένα που θα βελτιώσουν την ευζωία του κοπαδιού αλλά και την ευημερία του κτηνοτρόφου. Με αυτό το επαναστατικό concept η Lely ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην διαχείριση των αγελάδων αλλά και την παρακολούθηση της λειτουργίας μίας μονάδας.

Lely Juno Max

Το Juno Max είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο ρομπότ προώθησης τροφής για φάρμες μεγάλης κλίμακας. Έχει σχεδιαστεί για να ωθεί την τροφή γρήγορα, έξυπνα και αποδοτικά, σε πολλαπλούς στάβλους και διαδρόμους σίτισης. Η μονίμως διαθέσιμη τροφή είναι – εκτός των άλλων – σημαντική για την υγεία των αγελάδων. Το νέ The availability of feed is – amongst others – crucial for good animal health. Το νέο σύστημα ελεύθερης πλοήγησης και ανίχνευσης εμποδίων διασφαλίζει ότι το ρομπότ πάντα θα εκπληρώνει την αποστολή του: αποδοτική προώθηση τροφής για φάρμες μεγάλης κλίμακας.

Lely Discovery Collector C2 και εξάρτημα αποβολής άμμου

Το νέο Discovery Collector C2 διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση κοπριάς στους στάβλους. Τα ρομπότ Discovery Collector χρησιμοποιούν την επαναστατική τεχνολογία αναρρόφησης κοπριάς για τον καθαρισμό διαδρόμων. Με την προσθήκη του εξαρτήματος αποβολής άμμου η σειρά των Discovery Collector είναι πλέον εφαρμόσιμη σε όλους τους στάβλους, ακόμη και αυτούς που χρησιμοποιούν άμμο στις ατομικές θέσεις ανάπαυσης. Η Lely μπορεί πλέον να διαθέσει το προϊόν της σε μεγαλύτερο ποσοστό στάβλων ανά τον κόσμο χωρίς να έχει σημασία το είδος της στρωμνής.

Δουλεύοντας με το βλέμμα στη Φάρμα του Μέλλοντος

Οι σημερινές αποκαλύψεις είναι ένα επιπλέον βήμα προς το όραμα της Lely για τη Φάρμα του Μέλλοντος. Οι λύσεις μας για την κτηνοτροφία επικεντρώνονται σε 5 καίριους τομείς, βασισμένοι τόσο στους κτηνοτρόφους όσο και στις ανάγκες των καταναλωτών. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις του σήμερα σε ευκαιρίες του αύριο.

Yellow Revolutions

Η καινοτομία είναι στο DNA της Lely. Από το 1948, οι ιδρυτές Cornelis και Arij παρουσίασαν το πρώτο επαναστατικό γεωργικό μηχάνημα της Lely. Από τότε ακολούθησαν πολλές νέες εφευρέσεις. Τη δεκαετία του 2000 η Lely παρουσίασε το concept “Yellow Revolutions”.. Το concept αυτό αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό βήμα για την κτηνοτροφία και υπόσχεται ένα μέλλον όπου η καινοτομία, η τεχνολογία και η βιωσιμότητα περνούν από χέρι σε χέρι για να βελτιώσουν τις ζωές των κτηνοτρόφων. Τα προηγούμενα προϊόντα που ανακοίνωσε η Lely μέσω του “Yellow Revolution” ήταν τα Sphere, Exos και Horizon.

Σχετικά με τη Lely: H Lely, ιδρύθηκε το 1948, και επικεντρώνεται σε ένα βιώσιμο, κερδοφόρο και ευχάριστο μέλλον για την κτηνοτροφία. Με την αγελάδα στο επίκεντρο, η εταιρεία αναπτύσσει υψηλής ποιότητας ρομπότ και συστήματα πληροφοριών που βελτιώνουν την ευζωία των αγελάδων, την ευελιξία και την παραγωγή για μία κτηνοτροφική μονάδα. Η Lely προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τη σίτιση, τη διαχείριση κοπριάς, την αρμεγή και τη διαχείριση δεδομένων για τις φάρμες. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Lely έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά. Κάθε μέρα η Lely εμπνέει τους εργαζόμενους της να παρέχουν στους πελάτες τους καινοτόμες λύσεις και να αποτελούν έναν αξιόπιστο συνεργάτη. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Lely Center Thessaloniki το οποίο εξυπηρετεί περισσότερες από 30 φάρμες που έχουν εμπιστευτεί τα προϊόντα της Lely.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες: https://www.lely.com/gr/centers/thessaloniki/

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση ικανοτήτων και απλούστευση της εργασίας υπόσχονται τα νέα Avant 855i

Με την ίδια ανυψωτική ικανότητα και το ίδιο ύψος με το ισχυρότερο μοντέλο (860i) της σειράς Avant 800, το νέο 855i διαφέρει στο ότι είναι ένας απλούστερος φορτωτής μονής ταχύτητας, ενώ μοιράζεται το μοτέρ Kohler KDI και άλλα μέρη με το κορυφαίο μοντέλο 860i.

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Προτεινόμενα