FGM: Βολικός διανομέας αχύρου σε φάση δομικών από την Ολλανδική Kemp

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το FGM βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και διατίθεται με ένα ή δύο υδραυλικά κινούμενα κάθετα τύμπανα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η σίτιση γαλακτοπαραγωγών αγελάδων με μηδενικής βόσκησης χορτάρι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά στην Ολλανδία. Το FGM (Fresh Grass Spreader) που αναπτύχθηκε από τον ολλανδικό κατασκευαστή Kemp Machines το διαμοιράζει μεταξύ του αριστερού και του δεξιού φράχτη τροφής.

Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το υλικό μετακινείται απαλά προς το φράχτη τροφοδοσίας με την ελάχιστη δυνατή ζημιά στο γρασίδι, ενώ οι πλαστικές λωρίδες φθοράς στο κάτω μέρος κάθε τυμπάνου εμποδίζουν την καταστροφή του σκυροδέματος.

Θα υπάρχει επίσης μια μη ηλεκτροκίνητη έκδοση που σπρώχνει το φρέσκο χορτάρι προς τον φράχτη τροφοδοσίας. Τόσο οι μη ηλεκτροκίνητες όσο και οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα προστεθούν στους τιμοκαταλόγους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μπορούν να εξοπλιστούν με διαφορετικούς συνδέσμους, για να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα τρακτέρ και φορτωτών.

Με έδρα το Houten (κοντά στην ολλανδική πόλη Ουτρέχτη), η Kemp Machines ιδρύθηκε το 1998 και κατασκευάζει γεωργικά εργαλεία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Καινοτόμος ο σχεδιασμός του πλαισίου στα νέα ξηραντικά Claas Volto 2024

Η CLAAS προσέθεσε τέσσερα νέα μοντέλα Volto στο κορυφαίο επίπεδο της γκάμας των ξηραντικών της και παρουσίασε πολλές καινοτόμες λύσεις. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η έκδοση TS με αυτοκατευθυνόμενο πλαίσιο στη θέση εργασίας, η οποία διατίθεται και για τα δύο πλάτη εργασίας, στα 13 και 15,10 μέτρα.