Το χορτοκοπτικό R1 FR λανσάρει η MacDon, κατάλληλο για τρακτέρ 100-125 ίππων

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το μηχάνημα τοποθετείται εμπρός και με περιστροφικό δίσκο κοπής κόβει καθαρά με μέτρια ιπποδύναμη ως απαιτούμενη.

Το R1 FR της MacDon είναι ένα μπροστινό, περιστροφικό χορτοκοπτικό με δίσκους που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2024. Η κατασκευάστρια λέει ότι η μονάδα παράγει υψηλής ποιότητας κοπή χωρίς να απαιτείται μεγάλη ιπποδύναμη από το τρακτέρ.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Η χλοοκοπτική μηχανή διατίθεται σε πλάτη κοπής 13 ποδών (3.978 χλστ.) και 16,2 ποδών (4.942 χλστ.) με απαιτήσεις ισχύος 100 και 125 ίππων αντίστοιχα. Το R1 FR ασκεί χαμηλή πίεση στο έδαφος και το αγκαλιάζει το έδαφος με ευέλικτη δυναμική πλεύσης. Η τελευταία επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να κινείται προς τα πάνω και προς τα πίσω καθώς περνάει πάνω από ανωμαλίες, διατηρώντας το κατάλληλο ύψος κοπής.

Σύμφωνα με τη MacDon, η μονάδα χρησιμοποιεί δίσκους κοπής χαμηλού προφίλ με επίπεδη γωνία κεφαλής, που συμβάλλει στην καθαρή κοπή. Προστατεύει τους δίσκους με πείρους διάτμησης που υποχωρούν εάν μια λεπίδα συναντήσει ένα στερεό αντικείμενο στο χωράφι. Όταν συμβεί αυτό, ο δίσκος που επηρεάζεται αναπηδά από τη μέση των άλλων για να αποφευχθεί η ζημιά στη ράβδο κοπής. Σημειωτέον ότι οι πείροι μπορούν να αντικατασταθούν στο πεδίο.

Η σειρά R1 FR δημιουργεί καλά σχηματισμένες θημωνιές, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με την MacDon, τους πιο φαρδείς κυλίνδρους ξήρανσης στον κλάδο. Οι χαλύβδινοι κύλινδροι πλάτους 129 ιντσών (3.276 χλστ.), ελάχιστης συντήρησης, εμπλέκονται μεταξύ τους για να επιταχύνουν την ξήρανση της κομμένης καλλιέργειας. Ένα διάφραγμα καλύπτει όλο το πλάτος του μηχανήματος, το οποίο διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες προστατευτικές θωρακίσεις διαμόρφωσης που μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα άνοιγμα τόσο στενό όσο 1,5 μ.

Προδιαγραφές R1 FR

Η σειρά MacDon R1 FR τοποθετείται σε μπροστινό κοτσαδόρο 3 σημείων. Με ένα PTO 1.000 σ.α.λ., το χλοοκοπτικό περιστρέφει τους δίσκους κοπής στις 2.652 σ.α.λ. Το R1 FR μοιράζεται μέρη με το χλοοκοπτικό μηχάνημα R1 της MacDon, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με το μπροστινό χλοοκοπτικό μηχάνημα, εάν το τρακτέρ διαθέτει αρκετή ιπποδύναμη.

Σε συνδυασμό, τα μπροστινά και τα πίσω χλοοκοπτικά μπορούν να παρέχουν πλάτος κοπής έως 9,7 μ. με τα μοντέλα R116 FR και ένα R116 PT.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Προτεινόμενα

Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.

Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Οι αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές JAGUAR, η ναυαρχίδα της σειράς μηχανημάτων Claas, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους, αφού από το 1973, όταν η εταιρεία με έδρα το Harsewinkel κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο μοντέλο της ιστορικής σειράς, το 60 SF, πέρασε μισός αιώνας.