Με ανανεωμένο πίνακα οργάνων ο νέος φορτωτής Agri Pivot T80 από την Dieci

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Dieci πρόσφατα παρουσίασε το νέο της στόλο από φορτωτές και ανάμεσα σε αυτόν βρίσκεται και το Agri Pivot T80, ένας φορτωτής που θεωρείται ιδανικός για κτηνοτροφικές εργασίες, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ανασχεδιασμένη καμπίνα της τελευταίας έκδοσης του αρθρωτού φορτωτή Agri Pivot T80 της Dieci παρέχει περισσότερο χώρο για τα πόδια. Παράλληλα, ο πίνακας οργάνων είναι νέος, όπως και η οθόνη 7 ιντσών και το χειριστήριο που είναι τοποθετημένο στο υποβραχιόνιο.

Με απόδοση 138 ίππους, το μπλοκ Stage V FPT 4,4 λ. του κορυφαίου μοντέλου φτάνει τη μέγιστη ισχύ των 153 ίππων. Σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων VS Evo2 (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδροστατικό), το κιβώτιο διπλής υδραυλικής αντλίας παρέχει τέσσερις τρόπους εργασίας και αυξημένη δύναμη ώθησης και έλξης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Η τελική ταχύτητα παραμένει στα 40 χλμ./ώρα, αλλά η λειτουργία Eco μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τα επίπεδα θορύβου, ενώ η λειτουργία ερπυσμού επιτρέπει τη ρύθμιση της ταχύτητας κίνησης με το πεντάλ του γκαζιού, διατηρώντας σταθερές τις στροφές του κινητήρα και τη ροή λαδιού.

Η πιο αθόρυβη καμπίνα, η οποία είναι προσβάσιμη και από τις δύο πλευρές μέσω δύο θυρών που ανοίγουν κατά 180 μοίρες, κρύβει ένα βελτιωμένο σύστημα κλιματισμού, ενώ το υπερυψωμένο κάθισμα του χειριστή και η μεγάλη επιφάνεια γυαλιού παρέχουν στον χειριστή ορατότητα 360°, ακόμη και με τον βραχίονα ανυψωμένο.

Όλα τα κύρια χειριστήρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την κατεύθυνση κίνησης και τον βραχίονα, ελέγχονται από το νέο joystick. Τα προκαθορισμένα χειριστήρια επιτρέπουν συγκεκριμένες κινήσεις του βραχίονα, όπως το κούνημα του κάδου ή η απομνημόνευση της θέσης του βραχίονα, που επιτυγχάνονται με ένα μόνο κλικ. Η ταχύτητα κίνησης περιορίζεται αυτόματα όταν ο βραχίονας ανυψώνεται.

Η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα του μηχανήματος των 8,2 τόνων είναι 3,5 τονοι, (T60 2,2 τόνοι και T70 3,0 τόνοι), ενώ το μέγιστο ύψος ανύψωσης στα 5,2 μ. είναι το ίδιο με το T70. Η απόδοση της υδραυλικής αντλίας είναι 160 λ./λ και το τυπικό μέγεθος του κάδου είναι 1,2m³.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Επίδειξη μηχανημάτων Orizzonti και Alpego στη Νεμέα

Στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου, τα μηχανήματα που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι αγρότες της περιοχής αφορούσαν σε φρέζα αμπελουργική

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.