Επεκτείνεται στις παγκόσμιες αγορές το καινοτόμο αυτόνομο ρομπότ τροφοδοσίας Kuhn Aura

Κοινοποίηση:

Διαθέσιμο στις παγκόσμιες αγορές θα είναι από τις αρχές του 2025 το ρομπότ αυτόνομης τροφοδίας Kuhn Aura, που μπορεί να ταΐσει καθημερινά έως και 280 αγελάδες και τα δαμάλια τους. Από φέτος θα διατίθεται και η ηλεκτρική έκδοση του μηχανήματος AURA-E.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου 2024-25

Η παρουσίαση του Aura στο κοινό είχε πραγματοποιηθεί το 2021 και το ρομπότ της Kuhn έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού, σε διεθνής διαγωνισμούς όπως στα INNOV’SPACE το Σεπτέμβριο του 2020, στα SIMA AWARDS το Φεβρουάριο του 2021 και στα INEL D’ OR το Σεπτέμβριο του 2021.

Το αυτόνομο ρομπότ τροφοδοσίας της Kuhn διαθέτει μια κεφαλή άλεσης ειδικά σχεδιασμένη για να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, και η οποία επιτρέπει το φόρτωμα όλων των ειδών ενσιρώματος και ινών, όπως στάχια και σανό. Για την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας, η κεφαλή άλεσης κινείται πλευρικά στο πλάτος του μηχανήματος για το ξεφόρτωμα του ενσιρώματος, χωρίς να απαιτείται μεγάλη κινητικότητα από το μηχάνημα, μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Η επικοινωνία με το ρομπότ πραγματοποιείται μέσω δικτύου WIFI, χάρη στις λειτουργίες KUHN External Control. Όταν η χοάνη τοποθετηθεί κάτω από τον κοχλία, τότε το Aura ξεκινά το πρόγραμμα φορτώματος, με εξαιρετική ακρίβεια.

Το ρομπότ της Kuhn είναι σχεδιασμένο για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο οικονομικό από άποψη λειτουργικού κόστους. Για το λόγο αυτό διαθέτει ένα κινητήρα Stage V ισχύος 42 Kw, με την κατανάλωση καυσίμων να κυμαίνεται μεταξύ 3,8 και 4,2 λίτρων την ώρα, ανάλογα με την εργασία.

Οι εργασίες που έχει επιλέξει ο κτηνοτρόφος καταγράφονται από το σύστημα διαχείρισης τροφοδοσίας Kuhn Librafeed, το οποίο καταγράφει τις ακριβείς ποσότητες κάθε υλικού, των σημείων διανομής και τον αριθμό των ταϊσμάτων που επιθυμεί να πραγματοποιήσει σε καθημερινή βάση. Το Aura ακολουθεί πιστά τις πληροφορίες αυτές και με ακρίβεια τηρεί τις αναλογίες που έχει επιλέξει ο αγρότης, με το σύστημα ζύγισης να είναι ακριβές στο κοντινότερο κιλό.

To Aura διαθέτει μια χοάνη χωρητικότητας 3 μ3 και δύο κάθετους κοχλίες. Ο σχεδιασμός αυτός επιλέχθηκε, επειδή απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ότι ένας μονός κοχλίας ανάμιξης με μεγαλύτερη διάμετρο. Για την μακροβιότητα των εξαρτημάτων που έρχονται σε επαφή με το ταϊστικό, το χαμηλότερο μέρος της χοάνης και όλοι οι κοχλίες ανάμειξης είναι κατασκευασμένοι με τεχνολογία K-NOX, η οποία εξασφαλίζει τη μακροβιότητα τους.

Όπως και τα υπόλοιπα αυτόματα συστήματα της αγοράς, το Aura πραγματοποιεί καθημερινά πολλές εργασίες τροφοδοσίας στο χρόνο και τη συχνότητα που έχει καθορίσει ο κτηνοτρόφος μέσω του λογισμικού Librafeed. Επειδή η διανομή πραγματοποιείται στο πίσω μέρος του μηχανήματος, αυτή πραγματοποιείται κοντά στον πρώτο φράκτη τροφοδοσίας σε κτίρια που δεν έχουν άλλες εξόδους. Παράλληλα, το αυτόνομο ρομπότ της Kuhn διαθέτει περιστρεφόμενες βούρτσες που φέρνουν την τροφή όσο πιο κοντά γίνεται στο φράκτη τροφοδοσίας.

Για την αυτόνομη λειτουργία του, στο Aura είναι εγκατεστημένα δύο συστήματα οδήγησης: μια τεχνολογία GPS RTK SΙΜ με αισθητήρες κίνησης για εξωτερική χρήση, και τεχνολογία αισθητήρων LIDAR για κίνηση σε εσωτερικούς χώρους. Αν για κάποιο λόγο χαθεί το σήμα του GPS, οι αισθητήρες του ρομπότ ελέγχουν τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα την κίνηση του εντός των κτιρίων ή στο χωράφι. Επειδή το Aura μπορεί να αποδώσει αξιοπρεπώς σε κλίσεις έως και 20%, δεν υπάρχει ανάγκη για αναδόμηση στα περισσότερα χωράφια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Το νέο «βαρύ πυροβολικό» της Lely «ασπίδα» προστασίας εκτροφών

Τρεις νέες λύσεις, που ενσωµατώνουν τεχνολογίες αιχµής µε καινοτοµία και φέρνουν τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία ένα βήµα πιο κοντά σε αυτό που το πιο δυναµικό κοµµάτι του κλάδου διεθνώς οραµατίζεται ως «φάρµα του µέλλοντος», λανσάρει η «Lely». Το νέο «βαρύ πυροβολικό» της ολλανδικής κατασκευάστριας εταιρείας, απαρτίζουν το ροµποτικό σύστηµα αρµεγής «Astronaut A5 Next» και το πληθωρικό «Astronaut Max» -αµφότερα «χτισµένα» πάνω στο ιδιαίτερα επιτυχηµένο «Astronaut A5»- και το «Lely Hub», µια ψηφιακή «ασπίδα» προστασίας για τα πολύτιµα δεδοµένα των εκτροφών.

Διαδικτυακή υπηρεσία οδηγιών για χειριστές λανσάρει η Massey Ferguson

Την έναρξη μιας διαδικτυακής υπηρεσίας οδηγιών για χειριστές ανακοίνωσε η Massey Ferguson. Ο λόγος για τα εκπαιδευτικά βίντεο «MF How To» που προσφέρουν στους χειριστές πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για το χειρισμό μηχανημάτων, και τα οποία πέρα από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες για πιθανούς αγοραστές.

Προτεινόμενα

Pick-up της Χρονιάς για τρίτη φορά το Volkswagen Amarok δεύτερης γενιάς

Η κριτική επιτροπή, με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αναγνώρισε τη στιβαρότητα και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η δεύτερη γενιά του επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen.

Eπίκαιρο κοινοτικό πλαίσιο για επεμβάσεις ψεκασμών με drones αιτείται η Ελλάδα

του Γιώργου Κοντονή Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου 2024-25 Tην ανάγκη ανάπτυξης κατάλληλου νοµικού πλαισίου, ώστε να διευκολυνθεί η χρήση drones στη

Παραδίδουν μαθήματα κατεργασίας εδάφους strip-till τα Kuhn Striger 300

Ο καλλιεργητής λωρίδων Kuhn Striger 300 έκλεψε τις εντυπώσεις στην ηµερίδα ανοικτού αγρού LIFE-InnoCereal που έλαβε χώρα στις 22 Μαΐου στην Αµυγδαλέα Λάρισας. Βασικός σκοπός της ηµερίδας που συνδιοργανώθηκε από την Εταιρεία Προώθησης Αειφορικών Καλλιεργητικών Συστηµάτων (ΕΠΑΚΣ) και την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Γεωργίας ∆ιατήρησης (ECAF) ήταν η παραγωγή σιτηρών µε χαµηλό αποτύπωµα άνθρακα, µε την Kuhn Center Hellas να δηλώνει δυναµικά παρών.

Παρουσίαση ειδικού εξοπλισμού σποράς Kuhn την Πέμπτη 22 Μαΐου στην Λάρισα

Τα κορυφαία μηχανήματα απευθείας σποράς και κατεργασίας σε λωρίδες θα παρουσιάσει η Kuhn Hellas στα πλαίσια της ημερίδας ανοικτού αγρού LIFE-InnoCereal που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου στην Αμυγδαλέα Λάρισας.