Πιο αποτελεσματική κοπή και περισσότερη άνεση οι θεριζοαλωνιστηκές Claas Jaguar 900

Κοινοποίηση:

Με νέες δυνατότητες παρουσιάζονται τα νέα μοντέλα των θεριζοαλωνιστηκών μηχανών Jaguar 900 της Claas, φέρνοντας την καινοτομία στην σειρά που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί σημαντικό «όπλο» στην φαρέτρα των αγροτών έχοντας πουλήσει περισσότερα από 46 χιλιάδες μοντέλα παγκοσμίως.

Νέος κύλινδρος μαχαιριών VFLEX

Από τις νέες δυνατότητες των Jaguar 900 ξεχωρίζει ο νέος κύλινδρος μαχαιριών V-FLEX που αποτελεί εναλλακτική του V-MAX, και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την διαρρύθμιση των μαχαιριών και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των μαχαιριών, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη ποιότητα κοπής.

Ο σχεδιασμός του μηχανήματος σε συνδυασμό με τα νέα μαχαίρια V-FLEX επιτρέπουν στο στον νέο κύλινδρο να πιάσει μεγαλύτερες αποδόσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα ηχορύπανσης και εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία. Για την διασφάλιση της καλύτερης κοπής τα μαχαίρια είναι πιο σταθερά και παρέχεται δεσμός τριών σημείων αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα.

Ο κύλινδρος μαχαιριών V-FLEX είναι διαθέσιμος σε τέσσερις εκδοχές με 20,24,28 και 36 μαχαίρια, τα οποία ο χειριστής μπορεί να επιλέξει αν θα τα χρησιμοποιήσει όλα ή μέρος αυτών για να επιτύχει το επιθυμητό βάθος της κοπής. Στο μοντέλο 36 μαχαιριών για παράδειγμα μπορεί να επιλεχθεί η χρήση όλων των μαχαιριών, η λειτουργία 1/3, δηλαδή, 12 μαχαιριών ή η ρύθμιση 18 μαχαιριών ή ακόμα και μια νέα εκδοχή με 36 μισά μαχαίρια, ώστε να διπλασιάσει το μήκος της κοπής για καλύτερη ροή της καλλιέργειας.

Ανάλογα με τον αριθμό των μαχαιριών το βάθος κοπής κυμαίνεται από 3,5 έως και 53 χιλιοστά και όλοι οι κύλινδροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την συγκομιδή σιτηρών σε συνδυασμό με τους κατάλληλους άξονες της Claas.

Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

Τα ολοκαίνουρια μαχαίρια V-FLEX είναι τοποθετημένα σε μια γωνία 20 μοιρών σε σχέση με την μπάρα κοπής προσφέροντας ακρίβεια και ευελιξία. Το παχύ κάλυμμα 23 χιλιοστών παρέχει μεγαλύτερη προστασία από την φθορά, επεκτείνοντας την διάρκεια ζωής των μαχαιριών και μειώνοντας την ανάγκη για συχνή λείανση των μαχαιριών. Η εξοικονόμηση χρόνου από την ρύθμιση της μηχανής και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμων βελτιώνουν τόσο την απόδοση, όσο και την αποτελεσματικότητα των Jaguar.

Tα μαχαίρια του κυλίνδρου V-FLEX είναι στερεωμένα στην ανθεκτική σε φθορά βάση με τρεις πείρους και συνδεδεμένους σφιγκτήρες. Η προκαθορισμένη θέση τους στον κύλινδρο μαχαιριών επιτρέπει την γρήγορη αντικατάσταση των μαχαιριών, αφού δεν απαιτείται η ισοστάθμιση τους με την ράβδο κοπής.

Οι χειριστές διαθέτουν πλέον και την επιλογή ακονισμού των μαχαιριών και προσαρμογής της ράβδου κοπής, με τις δύο επιλογές να μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός ενός λεπτού μέσω της οθόνης CEBIS, η οποία παρέχει δεδομένα σχετικά με τον χρόνο εργασίας, την πρόοδο και την κατάσταση των εργασιών, επιτρέποντας στον αγρότη να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο του.

Μονάδα επεξεργασίας δημητριακών

Επί χρόνια οι θεριζοαλωνιστικές της Claas χρησιμοποιούν τις μονάδες επεξεργασίας καρπών MCC Classic, Max και Shredlage για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των καρπών και των φύλλων, με τα νέα μηχανήματα της εταιρείας να αυξάνουν την ταχύτητα διαφορικού από 30% σε 40%, για πιο εντατική επεξεργασία των καρπών.

Το τμήμα της συντήρησης πλέον προσφέρει περισσότερο χώρο για την τοποθέτηση ή την αφαίρεση της μονάδας επεξεργασίας δημητριακών, καθιστώντας ευκολότερη την αλλαγή των κυλίνδρων, μειώνοντας τον «νεκρό» χρόνο και αυξάνοντας τις δυνατότητες συγκομιδής.

Ανάλυση μετρικών δεδομένων από το κινητό

Ο δείκτης CSPS (Δείκτης Επεξεργασίας Ενσίρωσης Δημητριακών), που αναλύει την απόδοση επεξεργασίας των καρπών, πλέον διατίθεται και με την μορφή εφαρμογής στην πλατφόρμα CLAAS connect, που υπολογίζει την αξία του CSPS μέσα σε ελάχιστα λεπτά ακόμα και κατά την διάρκεια της συγκομιδής.

Για τον υπολογισμό του δείκτη χρησιμοποιείται ένα μικρό δείγμα από κομμένο υλικό που έπειτα διαχωρίζεται σε πέντε μικρότερα δείγματα σε μια μπλε πλαστική θήκη μεγέθους Α4 που συμπεριλαμβάνεται στο δοκιμαστικό κιτ. Στην συνέχεια τα δείγματα φωτογραφίζονται μέσω κινητού και μεταφέρονται σε έναν server για ανάλυση. Τα αποτελέσματα αποστέλλονται μέσα σε λίγα λεπτά στο κινητό, επιτρέποντας την προσαρμογή των ρυθμίσεων του μηχανήματος όσο η συγκομιδή είναι ακόμα σε εξέλιξη, εξασφαλίζοντας ότι πάντα υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα επεξεργασίας των καρπών.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά

Ένας νέος οπίσθιος άξονας Carraro με δυνατότητες φόρτωσης 9 τόνων και ζάντες με δέκα τρύπες επιτρέπει την τετρακίνητη οδήγηση ακόμα και υπό φόρτο. Περαιτέρω, διατίθενται αποστάτες 460 χιλιοστών για τον τυπικό άξονα και 620 χιλιοστών για τον τετρακίνητο άξονα οδήγησης Power Trac.

Πατώντας δύο φορές ένα κουμπί στον λεβιέ ελέγχου Cmotion ο χειριστής μπορεί να ενεργοποιήσει την αυτόματη λειτουργία Auto Fill, και ο σφιγκτήρας αποδέσμευσης ωθεί την ροή των καρπών σε μια προκαθορισμένη θέση με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα διασφαλίζοντας όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και την μέγιστη δυνατή άνεση για τον χειριστή του μηχανήματος.

Πληροφορίες από World-Agritech

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Claas Rovio 4: Οι συλλεκτικές τελευταίας γενιάς με σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις

Η Claas με τους αραβοσιτοσυλλέκτες της σειράς Rovio 4 εισάγει ένα νέο σχεδιασμό και περαιτέρω τεχνικές βελτιώσεις, προσφέροντας τώρα ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χαμηλότερες απώλειες και βελτιωμένη ποιότητα τεμαχισμού στη συγκομιδή αραβοσίτου.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.