Άνεση και τεχνολογία αιχμής φέρνουν τα ολοκαίνουρια McCormick στη φετινή ΕΙΜΑ

Κοινοποίηση:

απόδοση Ηλίας Ανδρεάκης

Τις καινοτομίες της στο πεδίο της άνεσης και των ψηφιακών συστημάτων θα παρουσιάσει η McCormick στην διεθνή έκθεση EIMA που θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια μεταξύ 6-10 Νοεμβρίου, με τα βλέμματα να στρέφονται, κυρίως, προς τα νέα τρακτέρ της εταιρείας.

Με μεγαλύτερη άνεση τα McCormick X7.6 VTDRIVE

 Στην EIMA η εταιρεία θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα της σειράς McCormick X7.6 VT-Drive, X7.624 με ισχύ 200 και 240 ίππους.

Τα McCormick X7.6 διαθέτουν τον εξακύλινδρο κινητήρα FPT NEF που ανταποκρίνεται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ρύπων Stage V, και το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive που επιτρέπουν στο όχημα να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 50 χλμ. την ώρα. Παράλληλα, διαθέτουν την ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση IFC που ελέγχεται υδραυλικά και ηλεκτρονικά εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τόσο στο δρόμο όσο και στο χωράφι.

Στις καινοτομίες των νέων τρακτέρ περιλαμβάνεται και η ανανεωμένη καμπίνα, Clever Cab, με 14% περισσότερο χώρο και 16% καλύτερη ορατότητα. Τα αθερμικά παράθυρα των πορτών παρέχουν μια διαφορά 6 βαθμών κελσίου και μικρότερη ηχορύπανση. Η νέα θέση των λαβών επιτρέπει στον οδηγό πιο εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό του οχήματος ξεχωρίζουν τα νέα μπροστινά και πίσω φώτα LED, οι νέοι καθρέφτες και η τοποθέτηση μιας μονάδας ψύξης, ενώ τα ψηφιακά συστήματα του τρακτέρ μπορούν να ενσωματωθούν μέσω των εφαρμογών Apple Car ή Android Auto. Τα συστήματα ελέγχου έχουν ανασχεδιαστεί, ώστε να είναι ευκολότερα στη χρήση και πιο άνετα προσβάσιμα, ενώ το ταμπλό και οι ψηφιακές επιφάνειες του οχήματος έχουν αναβαθμιστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες του χειριστή.

Προκειμένου να μπορούν οι οδηγοί να μιλούν με άνεση στο τηλέφωνο υπάρχουν εσωτερικές επενδύσεις με πλαστικά κατάλληλα για αυτοκίνητο και το ηχητικό σύστημα με 4 ηχεία Alpine. Η ψηφιακή συστάδα που είναι τοποθετημένη πίσω από το τιμόνι, επωφελείται από το νέο της design και φέρνει νέα χαρακτηριστικά, όπως τον ευκολότερο διάλογο με την οθόνη αφής 12 ιντσών DSM Plus.

Το κιβώτιο ταχυτήτων των νέων μοντέλων διαθέτει την λειτουργία SmartPower Zero, που διασφαλίζει ότι το όχημα παραμένει στάσιμο όταν είναι σε χρήση ο μετατροπέας, παρέχοντας περισσότερη άνεση στον χειριστή κατά την οδήγηση, τις εργασίες στο χωράφι και την εφαρμογή του εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, το σύστημα McCormick EazyGrip διαχειρίζεται αυτόματα την πίεση των ελαστικών, ελαττώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και παρέχοντας καλύτερη ώθηση, μειώνοντας την φθορά των ελαστικών και διασφαλίζοντας την εφαρμογή της κατάλληλης πίεσης καθ΄όλη την διάρκεια λειτουργίας των τρακτέρ.

Για την διευκόλυνση της οδήγησης η McComrick έχει εγκαταστήσει το σύστημα πλοήγησης PSM, ενώ για την διαχείριση του στόλου οχημάτων υπάρχει το σύστημα διαχείρισης στόλου και εξ αποστάσεως διαγνωστικών ελέγχων που παρέχει ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων του οχήματος, εξ αποστάσεως προγραμματισμό συντήρησης και έλεγχο του στόλου σε πραγματικό χρόνο.

Τα τρακτέρ έπειτα περνούν στην εφαρμογή McCormick Farm που συνδέει το τρακτέρ με ένα «έξυπνο» και καινοτόμο σύστημα που υποστηρίζει περισσότερα από 400 είδη καλλιεργειών. Η εφαρμογή επιτρέπει ακόμα την επιτήρηση της απόδοσης του οχήματος, με εκθέσεις των εργασιών που πραγματοποιούνται, μέσω εξέτασης των χαρτών και αναγνώρισης των ορίων και των εμποδίων, γεγονός που επιτρέπει την βέλτιστη διαχείριση του χωραφιού.

McCormick X5.120 P3-Drive

Στην ΕΙΜΑ θα παρουσιαστεί και το X5.120 P3-Drive, το ισχυρότερο μοντέλο της οικογένειας X5, όπου η κύρια καινοτομία είναι το κιβώτιο ταχυτήτων P3-Drive, που διαθέτει 3 μετατοπίσεις ισχύος και 4 ρομποτικά γρανάζια, που προσφέρουν 12 ριντιέρες διαχειρίσιμες τόσο σε σειριακή, όσο και αυτόματη λειτουργία για κάθε μία από τις τέσσερις ταχύτητες. Οι ταχύτητες διαχειρίζονται μέσω ενός χειριστηρίου, χάρη στη λειτουργία αυτόματης μετατόπισης ισχύος (APS).

Τα οχήματα της σειράς X5 διαθέτουν επίσης τον τετρακύλινδρο κινητήρα FPT F36, χωρητικότητας 3,6 λίτρων  που προσφέρουν ισχύ μεταξύ 95 και 114 ίππων και μέγιστη ροπή μεταξύ 395 και 460 Newton ανά μέτρο,  και μια βάση τιμονιού 2.354 χιλιοστών.

Στις καινοτομίες προστίθεται και το σύστημα οδήγησης ADS+ που διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, για την μείωση των κραδασμών στο τιμόνι, δορυφορικά συστήματα βοήθειας στην οδήγηση και πρόσθετη στιβαρότητα του τιμονιού σε συνάρτηση με την ταχύτητα.

Πληροφορίες από Omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

X7.6 VT-Drive: Νέα έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για το ισχυρό τρακτέρ της McCormick

Το τελευταίο μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο εστιάζει στην άνεση με πιο ευρύχωρη καμπίνα, κεντρικό σύστημα λίπανσης και αυτόματο έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. Σύντομα μάλιστα θα το δούμε ως υποψήφιο στο θεσμό TOTY 2025 (Tractor of The Year 2025).

Συγκριτική δοκιμή επτά τρακτέρ ισχύος 300 ίππων με πεδίο δοκιμών τη Δανία

Tρία περιοδικά γεωργικών µηχανηµάτων από τη Φινλανδία (Koneviesti), τη Νορβηγία (Bedre Gardsdrift) και τη Σουηδία (Traktortech) µαζί µε τους Ολλανδούς συναδέλφους από το Trekker δοκίµασαν επτά τρακτέρ στην κατηγορία ισχύος 300 ίππων, όλα µε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, GPS και ISObus. Η ∆ανία αποτέλεσε το πεδίο δοκιµών για αυτή τη σύγκριση.