Δίνει αέρα στα φυτά και καταστρέφει τα ζιζάνια το Siptec Sonic 600

Κοινοποίηση:

Δίνει αέρα στα φυτά και καταστρέφει τα ζιζάνια το Siptec Sonic 600 που έφτασε στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς

Ο βραβευµένος Αγρότης της Χρονιάς 2023, Μιλτιάδης Χαρένης, έπειτα από επίδειξη, εµπιστεύτηκε τον αεριστή εδάφους Sonic 600 για να συµβάλλει στην οµαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών του στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

Οικονοµικό έλεγχο µικρών ζιζανίων σε συνδυασµό µε αναδιάπλαση συµπιεσµένου ή σκληρού εδάφους, και, όλα αυτά, σε υψηλές ταχύτητες της τάξεως των 12-25 χλµ/ώρα, υπόσχεται ο αεριστής εδάφους Sonic 600 που κατασκευάζει η Siptec. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα το οποίο εµπιστεύτηκε ύστερα από επίδειξη, ο βραβευµένος Αγρότης της Χρονιάς 2023, Μιλτιάδης Χαρένης ο οποίος όπως δήλωσε στο profi εντυπωσιάστηκε από την επίδειξη που πραγµατοποίησε η εταιρεία στην εκµετάλλευσή του: «Το µηχάνηµα καλλιεργεί 1-2 πόντους, σπάει την κρούστα, αερίζει τη ρίζα για να αναπνεύσει το φυτό και πραγµατοποιεί µερική ζιζανιοκτονία, χαλώντας τα µικρά ζιζάνια».

Επίσης, το µηχάνηµα αυτό είναι ιδανικό για χρήση σε µία δύσκολη χρονιά που θα γίνει η σπορά µε ξέρα καθώς σπάει την κρούστα λόγω των ισχυρών περιστρεφόµενων αστεριών, οπότε µπορεί να χρησιµοποιηθεί πριν αλλά και µετά το φύτρωµα έως και το αδέλφωµα.

Σηµειώνεται εδώ πως το Sonic προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις αναλόγως το πλάτος εργασίας, που ξεκινάει από τα 2,5 µέτρα (Sonic 250) και φτάνει τα 9 µέτρα (Sonic 900). Μπορεί να χρησιµοποιηθεί σε καλλιέργειες όπως καλαµπόκι, σιτάρι και σόγια ενώ µε την ταχύτητά του εξοικονοµεί χρόνο για τον χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα στο Profi, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαρτίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.

Προτεινόμενα

Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Hurlimann XF, XS & XV: όπως το θες

Με αυτή τη σειρά, η Hurlimann προσφέρει ένα νέο επίπεδο στη δυνατότητα διαµόρφωσης του τρακτέρ, µε την επιλογή του κινητήρα των τριών ή τεσσάρων κυλίνδρων