Δίνει αέρα στα φυτά και καταστρέφει τα ζιζάνια το Siptec Sonic 600

Κοινοποίηση:

Δίνει αέρα στα φυτά και καταστρέφει τα ζιζάνια το Siptec Sonic 600 που έφτασε στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς

Ο βραβευµένος Αγρότης της Χρονιάς 2023, Μιλτιάδης Χαρένης, έπειτα από επίδειξη, εµπιστεύτηκε τον αεριστή εδάφους Sonic 600 για να συµβάλλει στην οµαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών του στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

Οικονοµικό έλεγχο µικρών ζιζανίων σε συνδυασµό µε αναδιάπλαση συµπιεσµένου ή σκληρού εδάφους, και, όλα αυτά, σε υψηλές ταχύτητες της τάξεως των 12-25 χλµ/ώρα, υπόσχεται ο αεριστής εδάφους Sonic 600 που κατασκευάζει η Siptec. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα το οποίο εµπιστεύτηκε ύστερα από επίδειξη, ο βραβευµένος Αγρότης της Χρονιάς 2023, Μιλτιάδης Χαρένης ο οποίος όπως δήλωσε στο profi εντυπωσιάστηκε από την επίδειξη που πραγµατοποίησε η εταιρεία στην εκµετάλλευσή του: «Το µηχάνηµα καλλιεργεί 1-2 πόντους, σπάει την κρούστα, αερίζει τη ρίζα για να αναπνεύσει το φυτό και πραγµατοποιεί µερική ζιζανιοκτονία, χαλώντας τα µικρά ζιζάνια».

Επίσης, το µηχάνηµα αυτό είναι ιδανικό για χρήση σε µία δύσκολη χρονιά που θα γίνει η σπορά µε ξέρα καθώς σπάει την κρούστα λόγω των ισχυρών περιστρεφόµενων αστεριών, οπότε µπορεί να χρησιµοποιηθεί πριν αλλά και µετά το φύτρωµα έως και το αδέλφωµα.

Σηµειώνεται εδώ πως το Sonic προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις αναλόγως το πλάτος εργασίας, που ξεκινάει από τα 2,5 µέτρα (Sonic 250) και φτάνει τα 9 µέτρα (Sonic 900). Μπορεί να χρησιµοποιηθεί σε καλλιέργειες όπως καλαµπόκι, σιτάρι και σόγια ενώ µε την ταχύτητά του εξοικονοµεί χρόνο για τον χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα στο Profi, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαρτίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Πιο προσιτά στην αγορά θέλει ο όμιλος CNH τα τρακτέρ βιομεθανίου και τη γεωργία ακριβείας

Η CNH Capital, ο «μοχλός» χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της CNH, προσφέρει μειωμένο κόστος χρηματοδότησης στους πελάτες που θα παραγγείλουν βιώσιμο εξοπλισμό το 2024 στην Ευρώπη, πιθανώς

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.