Landini Rex 4-080GT, Roboshift Dynamic: ∆ικαίως το Τρακτέρ της Χρονιάς 2024

Κοινοποίηση:

Απόλυτος πρωταγωνιστής του REXperience tour που έκανε στάση στην Ελλάδα, ήταν το Landini Rex 4-080GT, Roboshift Dynamic. Το profi βρέθηκε στον Πύργο Τριφυλίας που πραγµατοποιήθηκε το διεθνούς κύρους event που διοργάνωσε η Πέτρος Πετρόπουλος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Οκτωβρίου 2024

 

Το παγκόσµιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται. Και το ταξίδι για την Ελλάδα ξεκίνησε από την πανέµορφη περιοχή του Πύργου Τριφυλίας και στο βραβευµένο οινοποιείο Panagiotopoulos Wines, που για πρώτη φορά το Σάββατο 28 Σεπτεµβρίου οι επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εµπειρία Landini REXperience, κατά την οποία φιλοξενήθηκε η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, και πρωταγωνίστησε το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic.

Η εκδήλωση πραγµατοποιήθηκε µε την υποστήριξη του στρατηγικού προµηθευτή των τρακτέρ Landini, Argo Tractors S.p.A. ενώ παραβρέθηκαν  o διευθυντής εξαγωγών του εργοστασίου Argo Tractors Marco  Pischetola  καθώς και ο διευθυντής  Μarketing Antonio  Salvaterra. Η ανταπόκριση του κόσµου ήταν πρωτοφανής,  και παράλληλα δεν έλειψαν και οι πρώτες παραγγελίες για το µηχάνηµα.

Λάµπει µε την µπλε φορεσιά

Στην αυλή του οινοποιείου έλαµπε κάτω από τον µεσηµεριανό ήλιο το Landini Rex 4-080 GT, έκδοση Dynamic Plus, µε την εντυπωσιακή µπλε φορεσιά, την έκδηλη ιταλική φινέτσα και το σήµα «Τρακτέρ της Χρονιάς 2024» να κοσµεί το σασί. Μάλιστα, όπως µας ενηµέρωσαν, το τρακτέρ που βλέπαµε, ήταν και το πρώτο που πάτησε Ελλάδα από το εργοστάσιο της Argo Tractors. Μέσα στον αµπελώνα υπήρχαν ακόµη δύο µοντέλα Rex 4, τα οποία ήταν εξοπλισµένα µε ψεκαστήρες για τις ανάγκες τις επίδειξης. Με το που µπαίνει κάποιος µέσα στην πλήρως επανασχεδιασµένη καµπίνα και κάτσει στο  άνετο περιστρεφόµενο κάθισµα (16 µοίρες δεξιά και 8 µοίρες αριστερά) καταλαβαίνει για ποιο λόγο η Argo Tractors αποτελεί τον παγκόσµιο σπεσιαλίστα στην κατασκευή δενδροκοµικών τρακτέρ: Άπλετη θέα προς το πίσω και το µπροστινό παρελκόµενο, ηλεκτρονική κολόνα τιµονιού µε ρύθµιση οµαλότητας (σύστηµα ADS) ανάλογα την εργασία, δεξιά κονσόλα επανασχεδιασµένη και άλλες καινοτοµίες που µας εξήγησε o Ανδρέας Παπακωστόπουλος Service Manager στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ.

Καινοτόµο σύστηµα ADS

«Η πλήρης προαιρετική έκδοση Dynamic διαθέτει το προηγµένο σύστηµα οδήγησης (ADS) µε ηλεκτρονική κολόνα τιµονιού και αισθητήρες στον εµπρόσθιο άξονα που εγγυώνται 100% έλεγχο του τρακτέρ, µε ακαµψία του τιµονιού καθώς αυξάνεται η ταχύτητα και αυτο-ευθυγράµµιση των τροχών µετά από µια στροφή. Το τρακτέρ διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων 48+16 µε υδραυλική ρεβέρσα και πλήρως ροµποτικές ταχύτητες και HML. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διαχειρίσιµο αυτόµατα µέσω της λειτουργίας Auto Powershift το οποίο ελέγχεται εύκολα από το εργονοµικό και διαισθητικό joystick SmartPilot Plus», µας ανέφερε. Το τρακτέρ διαθέτει επίσης τη λειτουργία Stop & Action που απενεργοποιεί το συµπλέκτη µέσω των πεντάλ των φρένων, αυξάνοντας την οδηγική άνεση στο δρόµο.

Μας µίλησε επίσης µε θερµά λόγια για την οθόνη 10 ιντσών η οποία κάνει το χειρισµό του µηχανήµατος ακόµη πιο εργονοµικό, παρέχοντας άµεση πληροφόρηση στο χειριστή και µπορεί να ενσωµατώσει όλα τα συστήµατα GPS και τηλεµετρίας που κυκλοφορούν στην αγορά. Σηµειώνεται πως υπάρχει επίσης πλήρης σύνδεση µε τις ψηφιακές λύσεις Landini Farm και Landini Fleet και Remote Diagnostics. Το τρακτέρ διαθέτει µηχανική ανάρτηση καµπίνας, χαρακτηριστικό το οποίο σε συνδυασµό µε τον αναρτώµενο εµπρόσθιο άξονα, εξασφαλίζουν ένα επίπεδο άνεσης που υπερβαίνει τα πρότυπα της κατηγορίας. «Είναι εξοπλισµένο επίσης µε 8 πλαϊνούς αισθητήρες, τέσσερις σε κάθε πλευρά οι οποίοι διαβάζουν τον αµπελώνα αριστερά και δεξιά και ρυθµίζουν αυτόµατα την πορεία του µηχανήµατος», είπε ο κ. Παπακωστόπουλος.

Κινητήρας

Πάµε τώρα και στον κινητήρα, όπου κάτω από το καπό του Landini Rex 4-080GT Roboshift Dynamic, βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος γερµανικής κατασκευής Deutz AG TCD, 2,9 λίτρων µε χαµηλή κατανάλωση πετρελαίου και τεχνολογία ρύπων Stage V. ∆ιαθέτει ισχύς 55,4KW / 75 ίππων, µε την κατανάλωση να περιορίζεται στο ελάχιστο, χάρης την παρουσία του συστήµατος µνήµης κινητήρα (Engine Memo Switch), µία συσκευή η οποία επιτρέπει στον χειριστή να αποθηκεύσει τις ταχύτητες κινητήρα που ταιριάζουν περισσότερο στο παρελκόµενα που χρησιµοποιείται.

Υδραυλικά

Τα µοντέλα Dynamic και Dynamic plus είναι εξοπλισµένα µε τριπλή αντλία συνολικής ροής 124 λίτρων ανά λεπτό για µέγιστη απόδοση του υδραυλικού κυκλώµατος. Με µέσο ρυθµό ροής τα 55 λίτρα ανά λεπτό στις 1500 σ.α.λ. Η τρίτη αντλία είναι ανεξάρτητη και χρησιµοποιείται από το κύκλωµα διεύθυνσης. Παράλληλα το τρακτέρ είναι εξοπλισµένο µε τέσσερις ταχύτητες PTO 540-540Ε-1000-1000Ε.

Μεγάλο απόθεµα Landini από την Πετρόπουλος

Την εκτίµηση πως η αγορά αγροτικών µηχανηµάτων το 2024 θα κλείσει µε σηµαντική αύξηση λόγω των εν εξελίξει Σχεδίων Βελτίωσης, εξέφρασε ο ∆ιευθυντής της Επιχειρηµατικής Μονάδας Αγροτικών Μηχανηµάτων  της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Λουκάς Λιάκος. Μιλώντας στο profi, ο κ. Λιάκος τόνισε πως για την επιχειρηµατική µονάδα Landini της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η χρονιά που διανύουµε σηµατοδοτεί την αύξηση του µεριδίου στην αγορά, την ενίσχυση του δικτύου συνεργατών της σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο επάρκειας, καθώς και την παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέων µοντέλων µηχανηµάτων. «Επίσης η εταιρεία µας προβλέποντας την αύξηση των πωλήσεων της αγοράς  ήταν προετοιµασµένη από της αρχές του 2024 µε µεγάλο απόθεµα µηχανηµάτων ώστε να εξυπηρετεί άµεσα  τις ανάγκες των πελατών», ανέφερε.

 

Σχετικά µε την εκδήλωση REXperience, ο κ. Λιάκος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Landini βρίσκεται διαρκώς σε ένα παγκόσµιο ταξίδι καινοτοµίας». Άλλωστε, όπως υποστήριξε η Landini «είναι ο απόλυτος ηγέτης της αγοράς στον τοµέα των ειδικών τρακτέρ – ένα αποτέλεσµα που βασίζεται σε µια πλούσια κατασκευαστική κληρονοµιά και ένα  αποδεδειγµένο  ιστορικό  καινοτοµίας και τεχνογνωσίας». Ειδικότερα για το Rex 4 Dynamic, που ήταν και ο πρωταγωνιστής του event, εξήγησε πως οι καινοτοµίες και τα νέα χαρακτηριστικά που ενσωµατώνει το κατατάσσουν «στην ηγετική θέση στην κατηγορία των δενδροκοµικών τρακτέρ διεθνώς, και του προδίδουν το ρόλο του τρακτέρ του Μέλλοντος. Γεγονός που επικυρώθηκε µε την  διάκριση του µοντέλου 4-120GT Dynamic ως το καλύτερο τρακτέρ ειδικής χρήσης για το 2024 Tractor Of The Year 2024-Best of Specialized».

Στην ερώτηση αν θα «ταξιδέψει» και σε άλλα σηµεία της Ελλάδας το Rex Dynamic, ο κ. Λιάκος απάντησε πως οι δράσεις προώθησης και παρουσίασης του µοναδικού αυτού δενδροκοµικού τρακτέρ πρόκειται πράγµατι να συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία µε το δίκτυο των τοπικών αντιπροσώπων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Λιάκος µας είπες: «Η εταιρεία µας βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα αγρότη, προσφέροντάς του µία ευρεία γκάµα σύγχρονων και πανίσχυρων τρακτέρ, παρελκοµένων καθώς και ποιοτικών υπηρεσιών µετά την πώληση. Ένα µηχάνηµα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχει σηµαντική επιρροή στην βιωσιµότητα των αγροτικών επιχειρήσεων και στην πετυχηµένη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των πελατών µας.  Σηµαντικό µερίδιο στην επιτυχία της εταιρείας µας τα τελευταία 10 χρόνια οφείλεται και στους ήδη υπάρχοντες ικανοποιηµένους πελάτες µας, που στηρίζουν τα προϊόντα µας και αποτελούν την καλύτερη διαφήµιση για αυτά. Η κουλτούρα της εταιρείας είναι συνυφασµένη µε την διαρκή εξασφάλιση της βελτίωσης της ικανοποίησης των πελατών µας. Και για αυτό, σε καθηµερινή βάση το έµπειρο προσωπικό µας σε συνεργασία µε τους τοπικούς αντιπροσώπους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να υποστηρίξουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Από τη γαλλική Agrodrone το AG100 ως drone ψεκασμού και διάγνωσης

Ανάμεσα στον ανταγωνισμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τη γεωργία τοποθετείται και η νεοφυής Agrodrone, η οποία εισάγει το AG100 λέγοντας ότι πρόκειται για πλυτάλαντο drone που σπέρνει, ψεκάζει και διαγιγνώσκει από αέρος.

To Τρακτέρ της Χρονιάς 2024, Landini Rex 4-080GT εν δράση σε ελληνικούς αμπελώνες

Το παγκόσµιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται. Και το ταξίδι για την Ελλάδα ξεκίνησε από την πανέµορφη περιοχή του Πύργου Τριφυλίας και στο βραβευµένο οινοποιείο Panagiotopoulos Wines, που για πρώτη φορά το Σάββατο 28 Σεπτεµβρίου οι επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εµπειρία Landini REXperience, κατά την οποία φιλοξενήθηκε η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, και πρωταγωνίστησε το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic.

Ασύγκριτη η εμπειρία Landini REXperience στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή το REX 4

Το παγκόσμιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται. Και το ταξίδι για την Ελλάδα ξεκίνησε από την πανέμορφη περιοχή του Πύργου Τριφυλίας και στο βραβευµένο οινοποιείο Panagiotopoulos Wines, που για πρώτη φορά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία Landini REXperience, κατά την οποία φιλοξενήθηκε η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, και πρωταγωνίστησε το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic.

Όλα τα νέα τρακτέρ της Landini στην EIMA 2024 γιορτάζοντας 140 χρόνια ιστορίας

Το 2024 έχει μια ιδιαίτερη συμβολικότητα για την εταιρεία με έδρα το Fabbrico, αφού το σημαντικό ορόσημο 140 χρόνων ιστορία συμπίπτει και με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην Campagnola Emilia, το οποίο παράγει από τις αρχές του έτους τα κιβώτια ταχυτήτων της Argo Tractors, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν σε άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής της ιταλικής φίρμας.