Άνετα, σταθερά και ιδανικά για χρήση σε κάθε χωράφι τα τρακτέρ McCormick Χ8.631

Κοινοποίηση:

Με υψηλή ισχύ τα τρακτέρ McCormick X8.631 είναι ιδανικά για χρήση ακόμα και στα πιο σκληρά και υδαρή εδάφη όπως αποδεικνύει δοκιμή τους σε ένα εργοτάξιο με μια αρκετά βαριά κατασκευή. Το X8 διαθέτει κινητήρα αναρτημένο στο σασί που του επιτρέπει την βέλτιστη ανακατανομή βάρους. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το κέντρο βάρους του οχήματος μετακινείται προς τα εμπρός αυξάνοντας την πρόσφυση στο μπροστινό μέρος, και ως εκ τούτου ασκώντας περισσότερη ισχύ στο έδαφος και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας του οχήματος. Αυτή η ρύθμιση της μηχανής επιτρέπει στο X8 να πραγματοποιήσει σημαντικές λειτουργίες που είναι δύσκολες με άλλα μηχανήματα

 Άξονας για μέγιστη σταθερότητα και καλύτερο κράτημα

Πέρα από την βέλτιστη διανομή βάρους, ο κεντρικά αναρτημένος και ηλεκτρονικά ελεγχόμενος περιστροφικός άξονας αυξάνει και το μέγιστο βάρος που μπορεί να σηκώσει η μηχανή. Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη πρόσφυση και η σταθερότητα στο χωράφι, και η ασφαλέστερη επιτάχυνση στον δρόμο.

Εξακύλινδρος κινητήρας με εξοικονόμηση καυσίμων

 Το X8 διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα Betapower Fuel Efficiency, κυβισμού 6,7 λίτρων, μόνο με φίλτρα SCR, που συμβάλουν στην οξείδωση των νιτρογόνων, και DOC, που εμπεριέχουν χρήσιμα μέταλλα για την οξείδωση των υδρογονανθράκων, του μονοξείδιου του άνθρακα και των καυσίμων. Παράλληλα, ο καθαρισμός των θερμαντικών σωμάτων διευκολύνεται και επιταχύνεται χάρη σε ένα ειδικό άνοιγμα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive που επιτρέπει στο όχημα να επιλέξει αυτόματα την καλύτερη δυνατή ταχύτητα για την διασφάλιση της ώθησης του οχήματος και της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων.

Εύκολη πλοήγηση μέσω χειριστηρίου

Οι ρυθμίσεις του κιβωτίου ταχυτήτων μπορούν να επιλεχθούν μέσω μιας οθόνης αφής στην καμπίνα και του χειριστηρίου Easy Pilot που επιτρέπει την πρόσβαση σε πολλαπλές λειτουργίες όπως την ενεργοποίηση μανούβρων στο κεφαλάρι και τον εμπρόσθιο εκφορτωτή, την όπισθεν χωρίς την χρήση του τιμονιού και πολλά ακόμα.

Μέσα από την καμπίνα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες:

Αυτόματη λειτουργία: Ο εγκέφαλος ελέγχει τις στροφές κινητήρα και τη σχέση ταχύτητας ώστε να δώσει στο όχημα την απαραίτητη ταχύτητα πορείας βάσει των αποδόσεων που έχουν οριστεί από το ποτενσιόμετρο.

Χειροκίνητη λειτουργία: Ο οδηγός ελέγχει χειροκίνητα μέσω χειρόγκαζου τις στροφές του κινητήρα, και ο εγκέφαλος επιλέγει την κατάλληλη ταχύτητα για την επίτευξη της απαιτούμενη ταχύτητας πορείας.

Λειτουργία PTO: Οι στροφές του κινητήρα  επιλέγονται μέσω του χειρόγκαζου και ο εγκέφαλος επιλέγει την κατάλληλη ταχύτητα, ώστε το όχημα να αποκτήσει την απαραίτητη ταχύτητα, δίνοντας προτεραιότητα στις στροφές του δίσκου PTO.

Λειτουργία πλοήγησης: Η ταχύτητα του τρακτέρ επιλέγεται από τον οδηγό και παραμένει σταθερή καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας.

Υδραυλικό σύστημα

Η McCormick  επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τα υδραυλικά που ο ίδιος επιθυμεί. Στο X8 μπορούν να εγκατασταθούν έως και έξι πίσω διανομείς καυσίμων χωρητικότητας 140 λίτρων ανά λεπτό, ένας εκτροπέας καυσίμων τριών κατευθύνσεων, δύο κεντρικοί και τρεις εμπρόσθιοι διανομείς. Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα τα υδραυλικά συστήματα επιτρέπουν την ηλεκτρονική διαχείριση και είναι πλήρως ρυθμιζόμενα μέσω της οθόνης αφής. Τα X8 διαθέτουν σύστημα υδραυλικών κλειστού κέντρου με μια αντλία που επιτρέπει την μεταβλητή ροή επιτρέπει μια κατανάλωση αναλογική της δαπανημένης ισχύος.

Καμπίνα πιο άνετη από ποτέ

Η καμπίνα του οχήματος είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να προσφέρει άνεση και για αυτό το λόγο έχει ένα σύστημα μόνωσης και απορρόφησης κραδασμών και δονήσεων, ενώ διαθέτει και ένα κάθισμα αέρος.

Το χειριστήριο Easy Pilot και η οθόνη αφής 12 ιντσών είναι προσιτά από την άνεση καθίσματος. Χάρη στα πανοραμικά παράθυρα της καμπίνας επιτυγχάνεται ένα οπτικό πεδίο 360 μοιρών, χωρίς τυφλά σημεία, ιδανικό για της στροφές του οχήματος ή για οδήγηση σε κλειστούς χώρους. Τέλος, το όχημα διαθέτει 18 φώτα για βραδινή λειτουργία και μια πίσω κάμερα για να διασφαλίσει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Πληροφορίες από Omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

«Χρονιά των αλωνιστικών AF» το 2024 για την Case ΙΗ σε Ευρώπη και Αμερική

Η Case παρουσιάζει τις σειρές αλωνιστικών Axial-Flow 160 και 260, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τη συγκομιδή του 2025. Το λανσάρισμα αυτό ακολουθεί την επιτυχημένη προεπισκόπηση αυτών των μοντέλων στην Agritechnica 2023. Κοιτάζοντας μπροστά, η Case IH θα επεκτείνει περαιτέρω τη σειρά AF Series με πρόσθετα μοντέλα που θα παρουσιαστούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Με σύμμαχο τη Trimble στα συστήματα γεωργίας ακριβείας ο όμιλος AGCO

AGCO και Trimble PTx υπογράφουν συνεργασία για περαιτέρω διεύρυνση των τεχνολογιών στα μηχανήματα του ομίλου AGCO, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται η Fendt, η Massey Ferguson, η Valtra και άλλες κατασκευάστριες.

X7.6 VT-Drive: Νέα έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για το ισχυρό τρακτέρ της McCormick

Το τελευταίο μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο εστιάζει στην άνεση με πιο ευρύχωρη καμπίνα, κεντρικό σύστημα λίπανσης και αυτόματο έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. Σύντομα μάλιστα θα το δούμε ως υποψήφιο στο θεσμό TOTY 2025 (Tractor of The Year 2025).

Συγκριτική δοκιμή επτά τρακτέρ ισχύος 300 ίππων με πεδίο δοκιμών τη Δανία

Tρία περιοδικά γεωργικών µηχανηµάτων από τη Φινλανδία (Koneviesti), τη Νορβηγία (Bedre Gardsdrift) και τη Σουηδία (Traktortech) µαζί µε τους Ολλανδούς συναδέλφους από το Trekker δοκίµασαν επτά τρακτέρ στην κατηγορία ισχύος 300 ίππων, όλα µε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, GPS και ISObus. Η ∆ανία αποτέλεσε το πεδίο δοκιµών για αυτή τη σύγκριση.