Στα χέρια της Seko Industries μετά τη CNH τα παρελκόμενα της Kongskilde

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Seko Industries, που ανήκει στο γκρουπ Ibla Industries II, εξαγόρασε το εμπορικό σήμα Kongskilde και τις σχετικές σειρές προϊόντων από την CNH.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Το σχέδιο ανάπτυξης της ιταλικής εταιρείας, ιδιαίτερα γνωστής από τη γκάμα βαγονιών τροφοδοσίας, συνεχίζεται. Η Seko, που εξαγοράζει τώρα την Kongskilde αναμένει να υπερδιπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της με την εξαγορά. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ibla Capital να αναπτύξει τη Seko Industries και μέσω εξαγορών, δημιουργώντας έναν κόμβο στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, για να είναι ανταγωνιστική σε μια αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Η Seko Industries, με σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη στα μηχανήματα σίτισης για ζώα.

Επί του παρόντος, η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων κατασκευαστών βαγονιών ανάμιξης παγκοσμίως, εξάγοντας περισσότερο από το 80% της παραγωγής της. Η εμπειρία που αποκτήθηκε στον τομέα των μηχανημάτων τεμαχισμού-αναμείξεως επέτρεψε επίσης στη Seko να εδραιωθεί στον τομέα των μηχανημάτων επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 40 άτομα και τα ετήσια έσοδά της ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, με την εξαγορά της Kongskilde, η Seko Industries αναμένει να φτάσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα.

Η Kongskilde ιδρύθηκε στη Δανία το 1949. Αποτελεί μια ιστορική μάρκα στη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, η γκάμα της Kongskilde περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού για την προετοιμασία του εδάφους και τη σπορά, καθώς και για την παραγωγή σανού και ζωοτροφών. Επιπλέον, η Kongskilde προσφέρει μια σειρά από βαγόνια ανάμιξης. Τα προϊόντα της Kongskilde, που σήμερα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Kutno της CNH στην Πολωνία, θα παράγονται στο εξής από τη Seko στις εγκαταστάσεις της στο Curtarolo της Ιταλίας.

Για το σκοπό αυτό, «η Seko σχεδιάζει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε ο Giampaolo Mercati, Διευθύνων Σύμβουλος της Seko Industries, «προσλαμβάνοντας τόσο νέους πόρους στον τομέα της παραγωγής όσο και εξειδικευμένα στελέχη σε τεχνικούς και εμπορικούς τομείς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων Kongskilde θα ανασυγκροτηθεί σταδιακά στην Ιταλία, αξιοποιώντας τους συνεργάτες παραγωγής της εταιρείας και δημιουργώντας κατά συνέπεια μια αγορά άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη συμφωνία που ολοκλήρωσε η Seko, η οποία όχι μόνο γεννά έναν από τους ισχυρούς παίκτες στην αγορά των βαγονιών ανάμειξης, αλλά επιτρέπει επίσης στη Seko να επεκτείνει το πορτφόλιό της της εισερχόμενη στην αγορά γεωργικών προϊόντων, αξιοποιώντας ένα γνωστό και ένα από τα παλαιότερα εμπορικά σήματα στον τομέα αυτό» σημειώνει ο Alessandro Lo Savio, Διευθύνων Σύμβουλος της Ibla Capital.

Πληροφορίες από World-agritech

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών