To e100 Vario το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ της Fendt για μικρές γεωργικές εργασίες

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Η Fendt παρουσιάζει το Fendt e100 Vario, ένα ουδέτερο ως προς το CO2 τρακτέρ, για, κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες λαχανικών και δημοτικές εργασίες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Πολυάριθμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δήμοι μειώνουν ήδη το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Το Fendt e100 Vario αναπτύχθηκε για χρήση στον δημοτικό τομέα, στον τομέα των λαχανικών και της κτηνοτροφίας, καθώς και ως γεωργικός ελκυστήρας σε αγροκτήματα με δική τους παραγωγή ενέργειας.

Με εξωτερικό πλάτος 2,16 μέτρα και ύψος από 2,64 μέτρα με κανονικά ελαστικά, το συμπαγές μοντέλο Fendt e107 Vario έχει συγκρίσιμες διαστάσεις με το Fendt 200 Vario. Το Fendt e107 Vario διατίθεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Profi και Profi+. Το σύστημα μετάδοσης του Fendt e107 Vario αποτελείται από την μπαταρία με έναν ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων Fendt Vario. Το τρακτέρ διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς του οποίου αξιοποιείται εξαιρετικά αποτελεσματικά σε τρεις λειτουργίες οδήγησης, όπως λέει η εταιρεία. Το μέγιστο εύρος ισχύος σύμφωνα με την ECE R85 είναι 50 kW (68 ίπποι) στη λειτουργία Eco.

Στη λειτουργία Dynamic είναι διαθέσιμα έως και 55 kW (75 ίπποι) και, ως μέγιστη ισχύς κίνησης, το μηχάνημα παρέχει έως και 66 kW (90 ίππους) για μικρά χρονικά διαστήματα στη λειτουργία Dynamic+. Φυσικά, η μεγάλη ροπή των 347 Nm εξασφαλίζει τη βέλτιστη δύναμη έλξης και μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Με χωρητικότητα μπαταρίας 100 kWh, το τρακτέρ επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 4 με 7 ώρες, όταν χρησιμοποιείται στο εύρος μερικού φορτίου, όπως για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων ή εργασίες φύτευσης. Ωστόσο, οι ενεργοβόρες εργασίες, όπως η χρήση ρυμουλκούμενου κατά τη μεταφορά, θα μειώσουν το χρόνο λειτουργίας.

Φόρτωση με επαγγελματικό τρόπο

Το Fendt e100 Vario μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά από το εργοστάσιο με τον εμπρόσθιο φορτωτή Fendt Cargo 3X65, με το σχεδιασμό της καμπίνας Fendt comfort να είναι βελτιστοποιημένος για χρήση με εμπρόσθιο φορτωτή. Το παράθυρο οροφής στο Fendt e100 Vario εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή θέα με γωνία θέασης 100°. Αυτό διευκολύνει τις εργασίες με εμπρόσθιο φορτωτή σε ύψος, όπως η αποθήκευση δεματιών. Το προαιρετικό χειριστήριο 3L-joystick μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για το χειρισμό του εμπρόσθιου φορτωτή με ενσωματωμένη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης.

Γρήγορη και εύκολη επαναφόρτιση χωρίς πρόσθετη επένδυση

Σύμφωνα με το πρότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Fendt e100 Vario είναι εξοπλισμένο με πρίζα CCS2 και είναι συμβατό με τυπικές πρίζες τοίχου ή δημόσια σημεία φόρτισης. Βέβαια., αυτή τη στιγμή οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι δήμοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένη υποδομή με πρίζες ταχείας φόρτισης DC (υπερφορτιστές).

Η πρίζα τύπου 2 επιτρέπει τη φόρτιση μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος έως 22 kW. Το Fendt e107 Vario μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω της ευρέως χρησιμοποιούμενης βιομηχανικής πρίζας με 32 A σε συνδυασμό με έναν κινητό φορτιστή με 22 kW. Με αυτή την ικανότητα φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε περίπου 5 ώρες.

Η γρήγορη φόρτιση DC με ισχύ φόρτισης έως 80 kW είναι δυνατή μέσω μιας πρίζας CCS. Η μπαταρία φορτίζει από 20 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 45 λεπτά και οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν το αντίστοιχο σύστημα φόρτισης ανάλογα με την τοπική υποδομή.

Προαιρετική υποδομή φόρτισης Fendt

Η Fendt προσφέρει επίσης ένα κινητό σετ καλωδίων ταχείας φόρτισης 22 kW, συμπεριλαμβανομένου ενός επιτοίχιου βραχίονα, μέσω του τμήματος ανταλλακτικών AGCO. Το καλώδιο φόρτισης διαθέτει προσαρμογείς για 16 και 32 A, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές αρχικές συνθήκες. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή τοίχου, ενώ το ενσωματωμένο λογισμικό επιτρέπει τη φόρτιση με 11 ή 22 kW. Επιπλέον, η Fend προσφέρει επίσης συμβουλές και προμήθεια σταθμών ταχείας φόρτισης.

Πλήρως ενσωματωμένη διαχείριση θερμότητας για χρήση ανά πάσα στιγμή

Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας, η μπαταρία λειτουργεί πάντα στη βέλτιστη θερμοκρασία, ανεξάρτητα από την εποχή ή τις καιρικές συνθήκες. Αυτό προστατεύει τη μπαταρία και παρατείνει τη διάρκεια ζωής της. Εάν ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, το μηχάνημα βρίσκεται σε θερμοκρασία λειτουργίας εγκαίρως για την έναρξη της εργασίας. Στη θερμική διαχείριση είναι ενσωματωμένος ένας εντελώς νέος ανεμιστήρας με λειτουργία αναστροφής, που έχει αναπτυχθεί με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Fendt e107 Vario θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από το φθινόπωρο του 2024 και θα παράγεται στο εργοστάσιο του Marktoberdorf από το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Εκτός από τις πιλοτικές αγορές της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας, προστίθενται τώρα και άλλες αγορές, όπως η Αυστρία, Ελβετία, η Δανία, η Σουηδία, η Ιταλία και η Ισπανία. Φυσικά, η διαθεσιμότητα θα επεκταθεί σταδιακά, ανάλογα με την υποδομή στις χώρες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η ολοκαίνουργια γενιά Fendt Vario 600 πάτησε Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη πραγµατοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη των νέων τρακτέρ Fendt Vario 600, Σειρά που ξεκινάει από τους 149 και φτάνει τους 209 ίππους, µε τις προπωλήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει και το ενδιαφέρον να βαίνει αυξανόµενο.

Δύο μοναδικές εκδηλώσεις για την παρουσιάση του νέου ελκυστήρα Fendt 600 Vario στην Ελλάδα

Η K. Κουιμτζής Α.Ε. διοργανώνει δύο μοναδικές εκδηλώσεις για την αποκλειστική παρουσίαση του νέου ελκυστήρα Fendt 600 Vario στην Ελλάδα. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις 11:00 π.μ. και η δεύτερη εκδήλωση, θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα στην Λάρισα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή στις 11:00 π.μ.