Nέο αυτόνομο ρομπότ τροφοδοσίας στο στάβλο από την DeLaval στην Ευρώπη

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η DeLaval παρουσιάζει ένα νέο ρομπότ διανομής ζωοτροφών ως μέρος της συνολικής λύσης σίτισης που προσφέρει στην οικογένεια προϊόντων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Η γκάμα των ρομπότ της DeLaval επεκτείνεται τώρα με ένα αυτόνομο ρομπότ διανομής ζωοτροφών. Το OptiWagon ανεβάζει την ποιότητα σίτισης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη σε μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα και, επιπλέον, η πιο απαιτητική σε εργασία δραστηριότητα μετά το άρμεγμα.

Το νέο ρομπότ ως μέρος της ολοκληρωμένη αυτοματοποιημένη λύσης σίτισης, DeLaval Optimat είναι μια συνολική λύση τροφοδοσίας που παρέχει τα πάντα, από τη ζύγιση, την κοπή και την ανάμειξη έως την παράδοση της τροφής στο τραπέζι τροφοδοσίας.

Το OptiWagon μπορεί να παρέχει σε διάφορες ομάδες ζώων διαφορετικό μείγμα τροφής έως και δώδεκα φορές την ημέρα. Οι συνταγές και οι διαδρομές για το OptiWagon ρυθμίζονται και προσαρμόζονται μέσω του συστήματος διαχείρισης αγροκτήματος DelPro της DeLaval.

«Το νέο ρομπότ διανομής ζωοτροφών συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της μετατροπής της ξηράς ουσίας των ακατέργαστων ζωοτροφών σε γάλα. Η δυνατότητα να το κάνει αυτό αποτελεσματικά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα», λέει ο Ludo Bols, ειδικός στα συστήματα τροφοδοσίας της DeLaval.

«Συμπεριλαμβάνοντας το OptiWagon ως μέρος του συστήματος Optimat έχετε ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο σύστημα σίτισης που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους στις φάρμες», σημειώνει ο ίδιος. Η DeLaval εμμένει στην ιδέα της να υπάρχουν ξεχωριστά προϊόντα για την ανάμιξη και την κοπή και διανομή της τροφής.

«Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουμε το προϊόν για να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει ο Bols. Το σύστημα Optimat είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 600 εκμεταλλεύσεις, κυρίως στην Ευρώπη. Το σύστημα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: DeLaval Optimat Standard και DeLaval Optimat Master.

Η έκδοση Standard είναι ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα, κατάλληλο για γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις με 120 έως 130 αγελάδες, ενώ η έκδοση Master είναι μια πλήρως αυτόματη λύση σίτισης, που δημιουργήθηκε για δυναμικότητα έως 1.000 αγελάδων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Την «καθαρότερη ενέργεια» στην πράξη εγκαινιάζει η AGCO Power

Η AGCO Power εγκαινίασε ένα εργαστήριο καθαρής ενέργειας, μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori της Φινλανδίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μπαταριών και κινητήρων για αγροτικά μηχανήματα.