Fermata – agRE.tech με συστήματα παρακολούθησης παρασίτων και ρομπότ αγρού

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Μαζί οι δύοι εταιρείες θέλουν να φέρουν τον έλεγχο καλλιεργειών με τεχνητή νοημοσύνη στην αναδυόμενη αγορά αγροβολταϊκών προϊόντων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η Fermata, μια εταιρεία επιστήμης δεδομένων που ειδικεύεται σε γεωργικές λύσεις με computer vision, συνεργάζεται με την agRE.tech, που αναπτύσσει ένα ρομποτικό λειτουργικό σύστημα για βιώσιμη αυτόνομη γεωργική καλλιέργεια αγροβολταϊκών προϊόντων, Η συνεργασία αυτή ενσωματώνει την πλατφόρμα Croptimus της Fermata, η οποία πραγματοποιεί παρακολούθηση παρασίτων και ασθενειών σε πραγματικό χρόνο, με το αυτόνομο ρομποτικό σύστημα της agRE.tech, για να προσφέρει στους καλλιεργητές ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης καλλιεργειών.

Με την ενσωμάτωση του συστήματος Croptimus της Fermata στα ηλιακά ρομπότ της agRE.Tech, η συνεργασία αυτή καθιερώνει μια μέθοδο για τον έλεγχο των καλλιεργειών, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να μετατοπίσουν την προσοχή τους από την ανακάλυψη στον μετριασμό των επιβλαβών απειλών των καλλιεργειών σε ανοιχτούς αγρούς.

Οι κάμερες του Croptimus περιστρέφονται κατά 360°, για να επιτρέπουν την ακριβή σάρωση των καλλιεργειών σε ανοιχτούς αγρούς, έτσι ώστε κάθε ένα από τα ρομπότ της agRE.tech να χρειάζεται μόνο μία κάμερα για την αποτελεσματική παρακολούθηση των καλλιεργειών.

Το Croptimus, το οποίο βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και έχει εκπαιδευτεί σε ata, σαρώνει 24 ώρες το 24ωρο, αναλύοντας κάθε φυτό χρησιμοποιώντας το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του, για να προσδιορίσει εάν υπάρχει απειλή, στέλνοντας αυτόματες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο agRE.os και στους καλλιεργητές.

Εάν εντοπιστεί απειλή, τα ρομπότ της agRE.tech μπορούν να την εξουδετερώσουν αυτόνομα, ψεκάζοντας επιλεκτικά με την απαραίτητη θεραπεία στην ακριβή θέση, μειώνοντας την ποσότητα των φυτοφαρμάκων που βασίζονται σε χημικά και των ακριβών βιολογικών ελέγχων που απαιτούνται.

Το λειτουργικό σύστημα A²PV της agRE.tech αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταστήσει δυνατή την πλήρως αυτόνομη γεωργία μέσω ρομποτικής. Με τις ρομποτικές του δυνατότητες, το λειτουργικό σύστημα της agRE.os επιτρέπει τη δυναμική συλλογή δεδομένων 24/7, τον επιλεκτικό ψεκασμό, το κλάδεμα, τη συγκομιδή και πολλά άλλα. Εκτός από την αυτόνομη διαχείριση των καλλιεργειών, το σύστημα της νεοσύστατης εταιρείας επιβλέπει τις λειτουργίες ελέγχου και συντήρησης των ηλιακών πεδίων, παρέχοντας στην agRE.os τη βιώσιμη πηγή ενέργειας και την ικανότητα να κερδίζει πρόσθετα έσοδα από την πλεονάζουσα ενέργεια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα