Με κατάλληλη διαμόρφωση για σοδειά πατάτας το 2025 η νέα φυτευτική PRIOS 440

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Για τη σεζόν του 2025, η GRIMME παρουσιάζει τη νέα φυτευτική PRIOS 440 ως έκδοση για την καλλιέργεια πατάτας σε διαχωρισμένες κλίνες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της PRIOS 440, το χαρτοφυλάκιο της συρόμενης φυτευτικής μηχανής 4 σειρών έχει πλέον επεκταθεί υιοθετώντας μια νέα μέθοδο καλλιέργειας. Ο αρθρωτός σχεδιασμός που είναι γνωστός από τον συμβατικό καλλιεργητή PRIOS 440 συναντάται και στην έκδοση για κλίνη.

Χάρη στον νέο άξονα, είναι πλέον δυνατή μια μεγάλη γωνία διεύθυνσης +/-30°, η οποία εξασφαλίζει μέγιστη ευελιξία στους πρόποδες. Παρά τις εσοχές στη χοάνη που απαιτούνται για το πλαίσιο, εξακολουθεί να έχει χωρητικότητα 4 τόνων. Η μονάδα διαμόρφωσης κορυφογραμμών για «υβριδικές κορυφογραμμές» (η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της διαμόρφωσης κορυφογραμμών με κυλίνδρους με εκείνα των σανίδων διαμόρφωσης), γνωστή από το PRIOS 440, διατίθεται επίσης στην έκδοση με κλίνη.

Ξεχωριστή καθοδήγηση βάθους

Η κλίνη PRIOS 440 διαθέτει ξεχωριστό έλεγχο βάθους των ανοιγμάτων αυλακιάς για κάθε μία από τις δύο κλίνες. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να επιτυγχάνει ακριβές βάθος τοποθέτησης των κονδύλων, ακόμη και σε ανώμαλες επιφάνειες. Για τον ακριβή έλεγχο του βάθους χρησιμοποιείται ένας ολισθητήρας ανά κλίνη για τη σάρωση των κλινών. Η κάλυψη των κονδύλων μετράται επίσης πίσω από τα στοιχεία φύτευσης με τη χρήση αισθητήρα υπερήχων.

Πλήρως ενσωματωμένος έλεγχος τμήματος

Για εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων, το κιβώτιο λίπανσης, το σύστημα βαρελιών και τα στοιχεία φύτευσης μπορούν να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται ξεχωριστά το ένα από το άλλο και για κάθε σειρά ξεχωριστά μέσω του Section Control (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μιας σειράς με τη λεγόμενη «λειτουργία Multiboom»). Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εισροές θρεπτικών στοιχείων στο περιβάλλον, ιδίως κατά τη δημιουργία διαδρομών ψεκασμού ή τη φύτευση σε σφηνοειδή χωράφια. Η περιττή κονιορτοποίηση του λιπάσματος στο κιβώτιο λιπάσματος αποτρέπεται με την ανά σειρά απενεργοποίηση του κοχλία δοσομέτρησης και του άξονα ανάδευσης.

Προαιρετικός εξοπλισμός

Για να διατηρείται το χώμα στην κλίνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά πλάκες καθοδήγησης του χώματος στα μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή λιπασμάτων. Για το κιβώτιο λιπασμάτων διατίθεται επίσης αισθητήρας στάθμης πλήρωσης. Η έγκαιρη προειδοποίηση αποτρέπει την ακούσια παραμονή τμημάτων του χωραφιού/των κονδύλων χωρίς λίπανση.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Το αεροσκάφος ψεκασμού Pyka Pelican Spray κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ

Η αμερικανική εταιρεία Pyka βάζει την Heinen Brothers Agra Services ως τον πρώτο πελάτη για το αεροσκάφος Pelican Spray στις ΗΠΑ. Ο πάροχος υπηρεσιών εναέριας εφαρμογής με έδρα το Κάνσας σχεδιάζει να ενσωματώσει το Pelican Spray στις δραστηριότητές του στις μεσοδυτικές, νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.